Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Különleges koncerttel ünnepli 20 éves albumát a Lacuna Coil

2022. május 09. - Jurancsik Eszter

lc_5.jpg 

2002. október 29-én jelent meg a milánói Lacuna Coil "Comalies" címre keresztelt albuma, amely a formáció harmadik korongja volt. Ennek apropóján a zenekar ma bejelentette: október 15-én, szülővárosuk Fabrique nevű klubjában Comalive elnevezés alatt egy igen különleges koncerttel kívánják megünnepelni a lemez 20. születésnapját, amely az első igazi sikereket hozta meg az olasz együttesnek.

Ezen a kiadványon került rögzítésre a Heaven's a Lie című szerzemény, amely a mai napig a rajongók egyik nagy kedvence, és rendszeresen felcsendül a banda fellépésein, és amely kislemez csak az Egyesült Államokban több, mint 300.000 példányban kelt el. 

Az album címéről így mesélt Cristina Scabbia énekesnő:

A lemezfelvételek közben amolyan kreatív robbanás történt. "Kómában" dolgoztunk, egyfajta más dimenzióban. Először csak a 'kóma' szót akartuk használni, de valami hiányzott, így a kóma és a hazugság két szavát raktuk össze.

Ám nemcsak a Heaven's a Lie ért el kiemelkedő sikereket a lemezről; a Swamped a "Rock Band" című zenei videojáték-sorozatban is felcsendült, de megjelent a 2004-es "Vampire" című videojátékban is. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr9617827727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása