Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Visszatér a Delain - hamarosan új albummal jelentkezik a csapat!

2022. március 18. - Jurancsik Eszter

delain_6.jpg

A holland Delain tavaly februári feloszlása óta nem sok hír érkezett a csapat háza tájáról, noha Martijn Westerholt alapító azt ígérte: életben tartja a zenekart. Mindeközben tavaly megalapította az Eye of Meliant, amelyben az Auriból is ismert finn énekesnő, Johanna Kurkela hallatja hangját - első albumukat június 21-én jelentetik meg "Legends Of Light" címmel.

Tegnap törte meg a csendet a zenész a Delain hivatalos Facebookos oldalán: megtudhattuk, hogy egy vadonatúj nagylemezzel készül visszatéri a színpadra az együttes, valamint a volt frontlány, Charlotte Wessels mikrofonja is új gazdára talált - a hölgyről csak annyit árult el, hogy egy ismert énekesnőt köszönthetünk majd a személyében. Annyit viszont már tudni lehet, hogy Rob van der Loo, az Epica egykori basszerosa, aki a Delainnel is többször dolgozott együtt, állandó tagként csatlakozott a csapathoz.

A banda hat stúdióalbumot és egy koncert DVD-t adott ki 2006 óta, rengeteg vendégzenésszel is együtt dolgoztak, mint pl. Marco Hietala (ex-Nightwish), számtalan sikeres turnét bonyolítottak le, Magyarországra pedig szinte már-már hazajárt a csapat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr1417783494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása