Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Tatiana Shmayluk: "Békét akarunk!"

2022. március 04. - Jurancsik Eszter

tatiana.png

Február 24-e az a nap, amely örökre beleégett a világ szívébe: Oroszország lerohanta Ukrajnát, és bár voltak tárgyalások az esetleges fegyverletételről, nem vezettek eredményre, ugyanis egyre súlyosabb a helyzet szomszédainknál. Néhány napja a kijevi TV-tornyot is lerombolták az orosz fegyveresek, az ukrán főváros rengeteg lakója pedig az óvóhelyeken tölti a napjait, közöttük rengeteg gyermek, miközben egyre fogy az élelmük és a vizük.

A legutóbbi jelentések szerint 352 civil vesztette életét a támadásban, közöttük 14 gyermek, az oroszok pedig elfoglalták a csernobili atomerőművet is.

Eugene Abdukhanov, a Jinjer basszerosa néhány nappal ezelőtt videóüzenetben adott hangot elkeseredésének, tegnap pedig arról számolt be, hogy alapítványt hoz létre a rászorulók megsegítésére, valamint rengeteg orosz rajongótól kapott üzeneteket, amelyekben a fanok leírták: őszintén sajnálják a helyzetet és mélységesen elítélik miniszterelnökük, Vlagyimir Putyin tetteit.

A zenekar énekesnője, Tatiana Shmayluk van a legnagyobb biztonságban, hiszen Kalifornia déli részén tartózkodik férjével, a Suicide Silence-dobos Alex Lopezzel. A frontasszony mostanáig nem hallatott magáról, ám tegnap ő is megosztotta gondolatait rajongóival Instagram-profilján:

Az elmúlt héten próbáltam megemészteni, hogy mi történik a hazámban, Ukrajnában... a hírek hallatán szóhoz sem jutok... Nem látom értelmét, hogy támogató szavakat vagy politikai lózungokat osszak meg, semmi nem fog változni (minden, amit mondani akarunk, már elhangzott a Jinjer dalaiban, de senki nem hallotta meg őket)

- utalt itt arra, hogy a banda rengeteg szerzeményében ott vannak a háborúra utaló sorok. Így zárta sorait:

Ennek ellenére itt vagyok... Fájdalmat érzek minden barátomért és minde családért, minden ártatlanért odakint; és keresem a módját, hogy valamiképpen segítsek a rászorulókon. BÉKÉT AKARUNK!!!

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Tatiana Shmayluk (@tati_booyakah) által megosztott bejegyzés

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr1317771636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása