Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Anneke van Giersbergen - albumpremier és új videó

2021. február 27. - Jurancsik Eszter

142956968_250098576485910_7133878323737280151_o.jpg

Tegnap került boltokba a holland tehetség új lemeze, a The Darkest Skies Are The Brightest. A My Promise, a Hurricane és az Agape című nóták képében betekintést nyerhettünk a dalcsokorba, amelyek mindegyikét az énekesnő egy komoly magánéleti válsága ihlette - 2018 folyamán ugyanis Anneke akkor 15 éve tartó házassága ugyanis viharos időszakon ment keresztül.

Ezt dolgozta fel tehát az új albumon, amelyről újabb klipes dal látott napvilágot tegnap, az I Saw A Car:

 

 

Frozen Crown - klippremier: Far Beyond

151998187_273745154109379_8942136931946617375_o_1.jpg

Bár három alapító tag is távozott a Frozen Crown köreiből január végén - Thalia Bellazecca gitáros, Alberto Mezzanotte dobos és Filippo Zavattari basszusgitáros - a csapatot alapító Giada Etro - Federico Mondelli házaspár nem búsult, hamarosan megtalálták a távozó zenészek utódjait.

Azt már tavaly tudni lehetett, hogy a formáció új, sorban harmadik nagylemezén dolgozik, amelyről nemrégiben rántották le a leplet az olasz power metalosok: Winterbane címmel, április 23-án kerül majd boltokba az újdonság, amelyről most megérkezett az első klipes nóta is, a Far Beyond - e videóban már a három új tag is látható, íme:

 

Epica - klippremier: The Skeleton Key

epica-2.png

A mai nappal jelent meg az Epica új, Omega címre keresztelt stúdióalbuma, amelyről itt olvashattok kritikát.

A lemezről már hallhattuk-láthattuk az Abyss of Time - Countdown to Singularity, a Freedom - The Wolves Within, a Rivers és az Omegacoustic című szerzeményeket, most pedig megérkezett Simone Simonsék új kisfilmje, amely a The Skeleton Key-hez készült, íme:

Halestorm - klippremier: Long Live Rock

lzzyhale4_byjeremyryan.jpg

pennsylvaniai Halestorm utolsó nagylemeze 2018 nyarán jelent meg, Vicious címmel, amely kiadvánnyal a csapat körbeturnézta a világot. Tavaly hintette el az énekesnő Lzzy Hale, hogy két új középlemezt és egy új albumot is ki szeretnének adni, ám ezekről egyelőre nincs infó. Mindazonáltal a karizmatikus frontasszony nem tétlenkedik, hiszen hallhattuk például az Evanescence Use My Voice című dalában tavaly nyáron - a bandát vezető Amy Lee-vel egyébként régóta jó barátságot ápol.

Amíg az új album elkészül, itt egy kis csemege a zenekar fanjai számára: Lzzy-ék az 1974-es The Who-klasszikus Long Live Rock című szerzeményt dolgozták fel, hozzá videó is látható, íme:

 

Lovebites: klippremier - Glory To The World

mkawyt47jdmujqc9xobjmb.jpg

Asami, Miho, Midori, Haruna és Miyako tavaly januárban jelentette meg Electric Pentagram című albumát, amely a formáció harmadik nagylemezeként szép sikereket ért el. A heavy/power metálban nyomuló japán csajok decemberben jelentették be: tavasszal új EP-t dobnak piacra, Glory, Glory To The World címmel.

A tracklist:

1. Glory To The World
2. No Time To Hesitate
3. Paranoia
4. Dystopia Symphony
"A négyszámos EP a koronavírus-járvány sötétségében került rögzítésre. Ez a négy dal kizárólag ezen az EP-n lesz hallható, nem fognak szerepelni a következő nagylemezen és nem fogjuk őket újra felvenni, mint pl. a 2018-as Battle Against Damnation-t!"
A középlemezről pedig ma megérkezett az első klipes nóta, a Glory To The World, íme:

 

süti beállítások módosítása