Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Klippremier: Vanilla Ninja - Driving Through The Night

2021. október 24. - Jurancsik Eszter

246146727_416783273174293_7419433908315737023_n.jpg

14 év szünet után, október 8-ával dobta piacra visszatérő albumát az észt Vanilla Ninja, amely korong az "Encore" elnevezést kapta. Triinu Kivilaan, Lenna Kuurmaa, Katrin Siska és Piret Järvis megmutatták Gotta Get It Right, a No Regrets, a The Reason Is You és az Incredible című szerzeményeket klipes formában is, most pedig újabb nótához forogtak a kamerák - íme a Driving Through The Night!

 

Jinjer: COVID-pozitív lett a dobos, de nem törlik a bulikat

18c4db64-5bae-487d-a5e9-2a1e84f48fb0.jpg

Észak-Amerikában turnézik a Jinjer, tegnap este pedig Seattle-ben lépett fel a csapat - dobos nélkül, ugyanis Vlad Ulasevich koronavírus-tesztje pozitív lett, így néhány show rendhagyó módon lesz megtartva, amíg a zenész meggyógyul - bár a zenekar többi tagja elmondta, hogy szerencsére Vlad jól érzi magát és nincsenek tünetei.

Fivérek és nővérek, nem könnyű ezt elmondani, de sajnos dobosunk, Vlad COVID-tesztje pozitív lett, és ki kell hagynia az első néhány koncertet, amíg fel nem épül. Jól van és nincsenek tünetei! Mi egészségesek vagyunk és negatívak lettek a tesztjeink. Ennek ellenére nem fogunk lemondani egyetlen koncertet sem, és úgy döntöttünk, hogy az ő előre felvett élő dobsávjait fogjuk használni! Két hosszú évet vártunk arra, hogy veletek zúzhassunk, és mindent megteszünk, hogy ez a turné megvalósuljon... és biztosan emlékezetes lesz!

- üzente a Tatiana Shmayluk vezette brigád az amerikai fanoknak.

A formáció "Wallflowers" címet viselő albuma augusztus 27-én jelent meg, és igen kedvező kritikákat kapott.

Jobbulást, Vlad!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

JINJER (@jinjer_official) által megosztott bejegyzés

Vicky Psarakis: "Régebben képtelen voltam felfogni, mire jó a hörgés..."

Így tanult meg hörögni a The Agonist énekesnője!

attachment-the_agonist_vicky_psarakis.jpg

Október 15-ével jelent meg a The Agonist "The Days Before World Wept" címre keresztelt középlemeze, két dalhoz pedig videót is készített a zenekar: elsőként a Remnants In Time, majd néhány napja a Feast On The Living című szerzeményeket mutatták meg a nagyérdeműnek.

Vicky Psarakis, aki 2014-ben váltotta Alissa White-Gluzt a kanadai formációban, három nagylemezt adott ki a csapattal: az "Eye of Providence" (2015), "Five" (2016) és az "Orphans" (2019) elnevezésű kiadványokat, és akik figyelemmel kísérik a bandát, észrevehették, hogy Vicky albumról albumra komoly fejlődést mutatott be, ami a hörgést illeti. 

A napokban egy interjú keretein belül mesélt arról, hogyan sajátította el ezt az előadásmódot - amikor ugyanis az együtteshez csatlakozott, gyakorlatilag fogalma nem volt arról, hogy eszik-e vagy isszák a hörgést.

Olyan volt először a hörgést hallanom, mint amikor egy csak popzenét hallgató ember meghallja ezt, és azt mondja, hogy ez csak egy >>zaj<<.

- kezdte mondandóját Vicky, azonban ez az érzés hamar elmúlt, a rengeteg svéd metal banda, akiket hallgatott, és az ő frontembereik hörgése hamar lenyűgözte őt.

Az agyam akkoriban képtelen volt megérteni, hogy miért akar valaki ilyet csinálni. Ez azonban hamar elmúlt - elkezdtem felfedezni a dallamokat a zenében. Kezdtem felfogni, hogy a hörgés valóban kiegészíti ezeknek a zenekaroknak a keménységét. 

the-agonist_1.jpg

Az énekesnő elárulta: poénból, Görögországban -ahonnan szülei származnak-, egy bárban, a poén kedvéért próbálkozott a screameléssel néhány barátjával. Később ezen barátok bátorítására megpróbált rögzíteni néhány dalt ezzel az extrém vokállal, ám rájött, hogy ezt rendkívül nehéz megfelelően kivitelezni.

Sok leckét tanultam az út során, ahogyan a saját stílusom kialakításán dolgoztam, valamint azon, hogyan tartsam meg a hangomat a színpadon egy turné és a koncertek során."

- zárta sorait.

A videó itt megnézhető!

Klippremier: Arch Enemy - Deceiver, Deceiver

246454896_424531835693126_950776203458571325_n.jpg

Dolgozik új albumán a svéd/kanadai Arch Enemy, valamint az énekesnő Alissa White-Gluz is szólóalbummal készül megörvendeztetni rajongóit.

Jeff Loomis, a banda gitárosa már 2018-ban, alig egy évvel a nagy sikerű "Will To Power" címre keresztelt nagylemez után egy interjúban elmondta, hogy már a következő korongot tervezgeti, és rengeteg ötlete van.

Négy év után új dallal jelentkezett a formáció, amely a Deceiver, Deceiver címet kapta - a hozzá készült kisfilm megtekinthető a Youtube-on, íme:

Klippremier: Therion - Nocturnal Light

tu3yspbs5vmueyw7rgicrs.jpg

A svéd/spanyol/olasz tagokból álló Therion január 22-én küldte boltokba új nagylemezét, amely a "Leviathan" címet kapta. A csapat elmondása szerint egy tipikus Therion-slágerekkel megpakolt albumot szeretett volna a fanok kezébe adni, és ez sikerült is, a rajongók imádják a kiadványt.

Klipes formában megjelent a lemez címadó dala, a Die Wellen Der Zeit, a Nightwish egykori basszerével, Marko Hietalával felvett Tuonela, majd az Eye Of Algol

A zenekar, amelyben jelenleg az olasz Chiara Malvestiti és a spanyol Rosalía Sairem énekel, újabb nótához készített klipet, ez pedig a Nocturnal Light, íme:

 

Extrém vonal kis hazánkban - megérkeztek Tóth Anita újabb coverjei!

Nemrégiben írtunk az Insane Withinből ismert Tóth Anitáról és bemutattunk két igen erőteljesre sikeredett cover videóját - az Arch Enemy As The Pages Burn-jét és a Five Finger Death Punch House Of The Rising Sun-ját.

Az énekesnő most újabb feldolgozásokkal rukkolt elő: felénekelte a Bury Tomorrow Choke-ját, valamint metálköntösbe bújtatta Lady Gaga Sine From Above című szerzeményét.

Hallgassátok!

 

Basszusgitárosát keresi a Secret Rule!

245970982_422121732604367_3272730403685087225_n.jpg

A szimfometalos Secret Rule 2014-ben alalult Rómában, énekesnőjük a bájos Angela Di Vincenzo, és nem kevesebb, mint hét nagylemezzel büszkélkedhet a csapat - legutóbbi kiadványuk, a "Mea Culpa" idén júniusban került boltokba.

Azonban az olasz együttes nemrégiben nehéz helyzetben találta magát, basszusgitárosuk, Michele Raspanti ugyanis elhagyta a Secret Rule fedélzetét, az átmenetileg négyfősre fogyatkozott zenekar pedig a Facebookon tette közzé felhívását, miszerint lázasan keresik új zenésztársukat.

Amennyiben valaki számára érdekes lehet egy igen gazdag múlttal és reményteljes jövővel rendelkező formáció, az  info@secretrule.it e-mailre küldheti el jelentkezését.

 

Csütörtökön érkezik az új Arch Enemy-videó!

band-photo-arch-enemy2.jpg

Nem sokat lehetett hallani az idei évben a svéd/kanadai Arch Enemy háza tája felől, ám azt már év eleje óta tudhatjuk, hogy a banda új stúdióalbumán dolgozik. Jeff Loomis februárban tudatta a rajongókkal, hogy elkezdett dolgozni az új anyag gitárszólóin, ám Alissa White-Gluz énekesnő sem tétlenkedett, hiszen jó ideje foglalatoskodik első szólólemezével.

A csapat utolsó albuma, a Will To Power 2017 szeptemberében jelent meg és óriási sikert aratott.

Most megtört a csend, a zenekar ugyanis rövid előzetest tett közzé új szerzeményéből, amelyhez természetesen videoklip is készült, és amely nóta október 21-én, azaz csütörtökön fog debütálni, íme:

 

 

Januárban jön az Infected Rain új albuma+klippremier

245527549_415256096635777_8216920467307334388_n.jpg

2019 októberében jelent meg a moldáv Infected Rain legutóbbi, sorban negyedik albuma, "Endorphin" címmel, amelyet immár az egyik legnagyobb metal-kiadó, a Napalm Records felügyelete alatt szabadítottak a világra, és amely lemez igen kedvező kritikákat kapott.

A Kisjenőből származó csapat néhány nappal ezelőtt jelentette be: ötödik albumukon dolgoznak, amely az "Ecdysis" címet kapta, és 2022. január 7-én kerül a boltok polcaira. Lena Scissorhands, alias Elena Cataraga énekesnő így mesélt a lemezről:

Miközben az egész világ mély depresszióban volt, "Ecdysis" lassan, de biztosan érett. Az elszigeteltséggel töltött idő, távol minden tervünktől és célunktól, távol a szeretteinktől és a színpadtól, valami egészen újat és mást hozott ki belőlünk. Egy új fejezet kezdődik ezzel az albummal, a nyers érzelmek és a teljes elhivatottság fejezete.

A számok listája:

1. Postmortem Pt. 1
2. Fighter
3. Longing
4. Goodbye
5. The Realm of Chaos feat. Heidi Shepherd (Butcher Babies)
6. Everlasting Lethargy
7. These Walls
8. Showers
9. November
10. Never the Same
11. Nine, Ten
12. Postmortem Pt. 2

245522409_415229133305140_8760354176405717724_n.jpg

A zenekar egyúttal megmutatta a korong első klipes dalát, amely a Postmortem Pt.1 címet viseli.

A Postmortem az állandó keresésről szól. A soha nem boldog, soha nem elégedett állapotról... Vakok vagyunk az élet igazi kincseire, mindig többet és többet akarunk...

Íme, az új nóta!

 

süti beállítások módosítása