Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Cadaveria - új videó: Shamanic Path

2021. április 18. - Jurancsik Eszter

172375006_183310873613831_8655345603267597871_n.jpg

Tavaly jelentette be visszatérését az olasz Cadaveria. Az énekesnőnél, Raffaella Rivarolónál 2018-ban mellrákot diagnosztizáltak, így csaknem két éves kényszerszünetet tartott a black metálban nyomuló formáció.

Hála a kezeléseknek, a frontasszony szerencsésen túl van a betegségen, erről még tavaly év végén adott nekünk interjút.

Szintén tavaly jelent meg a Matryoschada című dal, amely Raffaella betegség következtében megélt átalakulását mutatta be, most pedig újabb nótával jelentkezett a csapat, amelynek címe Shamanic Path, íme a videó:

Lzzy Hale szerint csak akkor vagy felelősségteljes felnőtt, ha beoltatod magad

lzzy-hale-halestorm-elizabeth.jpg

Dolgozik új nagylemezén a pennsylvaniai Halestorm - utolsó kiadványuk, a 2018-ban kiadott Vicious igencsak szépen muzsikált. Nemrégiben a The Who 1974-es, Long Live Rock című dalának feldolgozásával jelentkezett a zenekar, most pedig egészen más témában írt Twitterén az együttest vezető Lzzy Hale énekesnő. 

Véleménye szerint csak akkor kerülhetünk közelebb ismét az élő koncertekhez, ha minden felelősségteljesen gondolkodó felnőtt felveszi a COVID-19 elleni védőoltást.

Vakcina=felelősségteljes felnőttek. És ezzel egy lépéssel közelebb vagyunk az élő rock bulikhoz!

- osztotta meg követőivel a közösségi oldalon Lzzy, aki már megkapta az adagját az oltóanyagból, a hírek szerint pedig már 120 millió amerikait beoltottak a rendelkezésre álló vakcinával, az ország legismertebb, fertőző betegségekkel foglalkozó orvosa, Dr. Anthony Fauci szerint viszont a lakosság legalább 70–85%-át be kell oltani ahhoz, hogy kialakuljon az úgynevezett nyájimmunitás.

Lzzy tehát mindenkit arra buzdít, hogy vegye fel az oltást, hogy a zenészek koncertjei, turnéi is mihamarabb, újra megtarthatók legyenek.

 

Lacuna Coil: koncertalbum júniusban - Live From The Apocalypse+klippremier

lacuna-coil-bad-things-1000x515.jpg

A milánói Lacuna Coil tavaly indult volna dél-ázsiai turnéra 2019 októberében megjelent lemezével, a Black Animával, olyan városok érintésével, mint Dubai vagy Tokió, ám a világon végigsöprő koronavírus-járvány a csapat számításait is keresztülhúzta.

Tavaly szeptember 11-én adott különleges stream-koncertet a banda Live From The Apocalypse címmel, amelynek buli keretein belül a szóban forgó album dalait mutatták be a rajongóknak. Ma jelentette be a Cristina Scabbia vezette formáció a Facebookon, miszerint a koncert CD és DVD formájában is megjelenik, egészen pontosan június 25-én, dallistája pedig a következő:

01. Anima Nera
02. Sword Of Anger
03. Save Me
04. Now Or Never
05. Reckless
06. Through The Flames
07. Apocalypse
08. Black Feathers
09. Under The Surface
10. The End Is All I Can See
11. Veneficium
12. Black Dried Up Heart
13. Bad Things
14. Layers Of Time
15. Black Anima
16. Save Me (Apocalypse Version)

A borító:

174480898_296890278461035_3101675405537158999_n.jpg

Olyan sokan kértetek minket, hogy adjuk ki a tavalyi stream-bulit, mi pedig  meghallottuk ezt! Bár a koncertet egy üres teremben vettük fel, nagyon örültünk, hogy visszatérhettünk a színpadra, és odatettük magunkat. Mivel a világ nagy része még mindig lezárás alatt van, a járványnak pedig még messze nincs vége, reméljük, hogy ez a lemez elhozza annak a kapcsolódásnak egy töredékét, amelyet mindannyian érzünk, amikor együtt vagyunk egy izzadt, hangos, csodás klubban.

- olvasható a banda bejegyzésében.

Kedvcsinálóként pedig máris itt egy élőfelvételes videó, a Bad Things:

 

 

Epehólyag-műtéten esett át Floor Jansen

floor1754789970-800x534.jpg

A Nightwish holland származású énekesnője Facebookján osztotta meg követőivel tegnap, miszerint a múlt hét folyamán műtéten esett át, el kellett távolítani az epehólyagját - Floor komoly epeköves fájdalmaktól szenvedett, így halaszthatatlanná vált az operácó.

A múlt héten kórházban voltam. Finnországba utaztam, ahol a kedves Nightwish-beli testvéreimmel próbáltam a jövő hónapban esedékes virtuális koncertjeinkre. Hihetetlenül nagyszerű érzés volt látni őket ennyi idő (több mint egy év!) után! 

Az öröm azonban nem sokáig tartott, ugyanis Floor heves gyomortájéki fájdalmakkal ébredt a második napon. Mivel nem enyhültek a panaszai, orvoshoz fordult, ahol kiderült, hogy az énekesnő fájdalmait epeköves roham okozta.

Kiderült, hogy hatalmas mennyiségű epekő és hasnyálmirigy-gyulladás miatt éreztem a fájdalmat. Meg kellett operálni, de a gyulladás miatt ez nem volt azonnal lehetséges. Másnap azonban kivették a teljesen heges epehólyagomat, 15 kő volt benne! 

A hasnyálmirigy gyulladása gyakran az epekövesség következménye, Floor pedig viccesen azt is elmondta:  csapattársa, Emppu Vuorinen ezentúl "Stonehenge''-nek szólítja őt. 

Az énekesnő már otthonában, Svédországban pihen, ahol férjével, a Sabaton-dobos Hannes Van Dahl-lal és négyéves kislányával, Frejával él. A fent említett virtuális bulikról pedig korábban itt írtunk.

Ez egészen másképp alakította az utazásomat. De a lehető leghálásabb vagyok a csodálatos ellátásért, amelyet a Joensuu-i kórházban kaptam! És persze a zenekarom, a barátaim, a családom minden szeretetéért és támogatásáért is! Hálás vagyok a saját testemnek, amiért ezt olyan jól viselte, megígérem, hogy sokkal jobban fogok gondoskodni róla!

 

Tovább halasztódik a Within Temptation és az Evanescence közös turnéja

fotojet_23.jpg

Első körben tavaly áprilisban indult volna közös turnéra a holland Within Temptation és az arkansasi Evanescence, azonban a bulikat 2021 szeptemberére tolták, bízva abban, hogy a világon tomboló koronavírus-járvány addigra csillapodik. 

Mivel azonban továbbra sem tarthatók meg a koncertek, a két csapat nehéz szívvel, de tovább halasztotta a turnét - Sharon den Adelék ma jelentették be Facebookjukon, miszerint a fellépéseket 2022-re csúsztatták.

Egyáltalán nem ezt akartuk, a valóság azonban más: el kell halasztanunk a 'Worlds Collide' turnét. Bár a jelenlegi helyzetet nem tudjuk jobbá tenni, reméljük, hogy hamarosan ismét hatalmas mosolyt csalhatunk az arcotokra, mert ... addig nem ülhetünk nyugodtan, és rengeteg szuper dolog vár még rátok! Addig is maradjatok biztonságban. És tudjátok mit? A harmadik alkalom varázslat lesz, szóval találkozunk 2022 márciusában vagy áprilisában! 

A Within Temptation utolsó lemeze 2019 februárjában, Resist címmel került boltokba, igen szép sikereket aratva, Amy Lee-ék új albuma pedig The Bitter Truth címmel, március 26-ával jelent meg, amelyen visszatértek a tipikus Evanescence-s hangzásvilághoz.

173028031_302866941199135_2792716972119939495_n.jpg

süti beállítások módosítása