Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Eddigi legkeményebb lemezét készítette el a Jinjer

2021. május 21. - Jurancsik Eszter

80997996_2918774911480696_8804251097838387200_n.jpg

Még tavaly hintette el az ukrán Jinjer, miszerint megkezték negyedik albumuk felvételeit. Tatiana Shmaylyuk és a srácok utolsó kiadványa a 2019 októberében megjelent Macro volt, amellyel sikeres turnét kezdtek meg. Eljutottak Ausztráliába is, a Melbourne-i koncert pedig rögzítésre került, és Alive In Melbourne címmel került a boltok polcaira tavaly novemberben.

A csapat éppen Dél-Amerikát járta a Macróval, amikor kitört a koronavírus-járvány, így fájó szívvel, de meg kellett szakítaniuk a fellépéssorozatot. Eredetileg 2020 decemberében tértek volna vissza a latin fanokhoz, ám a pandémia nem csillapodott, így bizonytalan időre elhalasztották a maradék bulikat. Azonban a zenekar nem unatkozott a lezárások alatt sem, írták a dalokat és stúdióztak. 

Nemrégiben Tatiana és a basszusgitáros Eugene Abdukhanov elárulták: az új album sokkal keményebb és határozottabb lesz, mint a Macro. 

"Egyfajta agresszívabb játék jellemzi majd az új albumot. Teljesen más lesz, mint a Macro."

- kezdte Abdukhanov, Tatiana pedig hozzátette: nehezebben lehet majd "megemészteni", mint elődjét.

Az interjúból az is kiderült: március 16-án vonultak stúdióba, a lemez pedig -ahogyan nemrég a formáció Facebookos oldalán is közzétette- teljesen elkészült, azaz alig két hónapot vett igénybe a munka. A lemezre eredetileg nyolc számot terveztek, de több lett belőle, noha a folyamat igencsak igénybe vette a csapattagok idegeit, erről Tatiana így mesélt:

"Agyaltam a borítón, a szövegeken, és ez teljesen kibaszta az agyamat. Egyszer, egy ilyen alkalommal sírva fakadtam és azt mondtam: "Hagyd abba! Nem vagy egy kibaszott Nagy Sándor, nem tudsz minden feladatot egyszerre ellátni." 

109739264_2736345353307716_8325493530322994064_n.jpg

Tehát a korong kemény lesz, de mit lehet még tudni róla?

Tatiana:

Határozottan más, mint amilyeneket eddig felvettünk. Nagyon személyes lesz - nem politikáról vagy társadalmi problémákról szól majd.

Tatiana évek óta elfojtott dolgait is megírta az új szerzeményekben.

Ha mentális támogatást remélsz majd a daloktól, akkor rossz hírem van. Ezt ugyanis nem fogod ettől a lemeztől megkapni, mert nagyon sötét és nyomasztó lesz. Egyetlen vigasztaló szót nem találsz rajta. Nyugtalan az egész album. Volt olyan nap is, hogy miközben a többiek iszogattak a stúdió konyhájában, addig én a fülkémben sírtam.

Akadtak azért vicces pillanatok is, például amikor a producer Max Morton macskáját bevitte a stúdióba. A kis állat leheveredett egy székre, és egyáltalán nem zavarta a hangzavar. Eugene így összegezte a tervek szerint még idén boltokba kerülő újdonságot:

"Ez az album nagy előrelépés lesz számunkra. A rajongók jobb, ha felkészülnek arra, hogy olyasmit kapnak, ami esetleg nem tetszik nekik..."

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr5416568092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása