Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Cristina Scabbia: "Nem írtunk új dalokat a karanténban"

2021. március 26. - Jurancsik Eszter

news_2019-7-9_lacuna-coil-announces-new-album-735x400.jpg

Nem csillapodik a világot rettegésben tartó koronavírus-járvány, amely elég szépen hazavágta az együttesek, énekesek turné-terveit, koncertjeit.

Tavaly tavasszal, azaz egy éve indult volna útnak az olasz Lacuna Coil ázsiai turnéra, olyan városok érintésével mint Dubai vagy Tokió. Azonban a vírus elszabadulása és a karantén az ő számításaikat is keresztülhúzta, így kénytelenek voltak törölni a bulikat, amelyek keretein belül 2019 októberében megjelent albumukat, a Black Animát népszerűsíthették volna. Cristina Scabbia - aki több ízben hírt adott magáról a vesztegzárból- nemrégiben a The Pit riporterének mesélt ismét a karanténról, illetve elárulta, miért is nem dolgoztak új számokon a bezártság alatt. 

Őszintén szólva, nem akartuk, hogy egyetlen dalunk is összekapcsolódjon ezzel az időszakkal, mert nem erről akarunk beszélni. Természetesen esélyes, hogy öntudatlanul is inspirál majd minket a következő lemezen, mert mindent, amit megélsz, akaratlanul is zenébe és szövegbe öntöd.

- kezdte sorait Cristina, a csapat pedig korábban felfedte: nem éreztek késztetést arra, hogy új számokon dolgozzanak a karantén alatt.

Amikor új albumot írunk, az azért van, mert inspirál minket valami. De ha nem utazol, ha nem szerzel tapasztalatokat, ha nem találkozol új emberekkel és új kultúrákkal, nehezen találok ihletet. Élnem kell, hogy ihletet kapjak, és ugyanezt érzik a srácok is. 

Azt még a Black Anima megjelenése előtt elárulta a banda, hogy személyes élményeiket, fájdalmaikat használták fel a dalok írásakor, így e korong lett az eddigi legsötétebb és legkeményebb kiadványuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr9616480020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása