Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Within Temptation: album helyett egyelőre csak dalok kiadását tervezik

2021. március 17. - Jurancsik Eszter

tblwz7xqblv41.jpg

A holland Within Temptation is megsínylette a koronavírus-járványt; még 2020 tavaszán indultak volna közös turnéra az Evanescence-szel Worlds Collide elnevezés alatt, amely koncertsorozatot először múlt év őszére, majd 2021 szeptemberére csúsztattak.

A banda utolsó lemeze Resist címmel, 2019 februárjában jelent meg, és igen szép sikereket aratott vele a zenekar. Tavaly májusban jelentkeztek hosszú idő után új dallal az Entertain You képében, majd novemberben érkezett a The Purge.

Sharon den Adel, a zenekar frontasszonya korábban elárulta: egyelőre ő maga sem tudja, mikor érkezik az újabb album, noha dolgoznak a dalokon. Most egy interjúban felfedte: egyelőre csak dalok kiadását tervezik bandatársaival.

Eddig, mielőtt kiadtunk egy új albumot, megjelent egy-két dal, de most nincs kész album, csak két kislemezt jelentettünk meg. Miközben haladunk a nagylemezzel, kiadunk még pár dalt. Ez egy teljesen új dolog számunkra.

- kezdte az énekesnő, majd így folytatta:

Ha dalokat jelentetünk meg, az folyamatos élményt jelent a rajongóknak. Korábban is csináltak ilyet művészek, noha a rock és a metal teljesen más, hiszen nagyon elkötelezett rajongói bázisunk van, és a lemez, mint fizikai formátum, még mindig igen népszerű. De mások is ugyanígy tesznek. Manapság már szinte minden zenésznek van otthon stúdiója, így a járvány ellenére is könnyű zenét csinálni.

Korábban azt is elárulta: hiányolja a mai könnyűzenéből a lázadó vért, ők azonban tovább kísérleteznek a hangzásokkal. Karrierje kezdetén a formáció a gótikus metált játszotta, majd egyre inkább teret nyert zenéjükben a modernebb hangzás - mutatott már ilyen elemeket a 2011-es The Unforgiving, majd 2014-ben megjelent a Hydra, amely már jóval több újítást tartalmazott, a Resist pedig már teljes egészében ezt a terepet tette magáévá.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr6316468424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása