Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Kimberly Goss: Alexi Laiho nővére kitálalt öccse exfeleségéről

A dráma folytatódik - megszólalt Anna Laiho is

2021. március 08. - Jurancsik Eszter

30f7b36065d0814660da4973276f9cd914b57664f8fdb96b2e86f10885995b8a.jpg

Nem nyugodhat békében Alexi Laiho, akinek haláláról január 4-én értesült a világ - a Children of Bodom alapítója 2020. december 29-én hagyta itt a földi létet, azonban hamvai fölött emberek marják egymást. 

Korábban megírtuk, hogy Kimberly Goss, aki haláláig a finn zenész törvényes özvegye maradt -lévén hivatalos válásra soha nem került sor- megemlékezett néhai szerelméről, majd Alexi második felesége, az ausztrál Kelli Wright-Laiho betámadta a Sinergy egykori énekesnőjét, azzal vádolva, hogy aranyásóként Alexi vagyonát akarja megkaparintani. Kim nem volt szívbajos, indulatos posztban utasította helyre Kellit, sérelmezve, hogy nem értesítették a temetésről, majd nyilvánosságra hozta az énekes halálának valódi okát, hiszen törvényes özvegyeként neki küldték el a törvényszéki boncolás eredményét. 

Ezzel azonban újra darázsfészekbe nyúlt, ugyanis legutóbbi cikkünkben megírtuk, hogy immár nemcsak Kelli, hanem Alexi családja is Kim ellen fordult, egyenesen elmebetegnek nevezték őt, valamint azt állítják, hogy Alexi csak azért nem vált el Kimtől, mert ő azzal fenyegetőzött, hogy elveszi a zenész vagyonának felét. Illetve, hogy a mély barátság és szoros kötelék, amelyről folyamatosan posztol a közösségi médiában, csak az ő "zavaros fejében" létezik. Az énekesnő egy Instagram-posztban védte meg ismét igazát.

A finn Iltalehti  weboldalon most terjedelmes cikk jelent meg, amely a zenész halálának körülményeit taglalja. A netes lap elbeszélgetett Alexi nővérével, Annával, aki elárult egyet s mást a jelenlegi helyzetről, és persze Kimről is szó esett az interjúban.

01a11da819667b1f35ab9ce59f432ce08cd4f040d89bd492ce53a62417118dc0.jpg

Alexi és nővére, Anna egy régi fotón - a lánytestvér súlyos dolgokat állít Kim Goss-ról

A cikkből kiderül: Alexi végakaratának eleget téve, búcsúztatását szűk családi körben tartották meg. Ezt a család meg is próbálta kulturáltan közölni Goss-szal, aki 2002 és 2004 között volt Alexi házastársa. 

Csaknem 20 éve nem álltunk kapcsolatban Kimberlyvel, ezért sem akartuk, hogy a búcsúztatón részt vegyen. Amíg Alexivel együtt voltak, rengeteg vita is volt. Miután a házasságuk véget ért, mindenki megkönnyebbült. 

- magyarázta Anna, aki azt is felfedte: Kim külön búcsúztatót követelt volna magának. Alexi urnája jelenleg a Helsinki Plébániai Egyesület Malmban lévő telephelyén van elhelyezve, egy gyönyörű temetőben pedig már a sírhelyet is lefoglalták számára - a finn rajongók ott róhatták le kegyeletüket. Kim most minden eszközzel megpróbálja megakadályozni, hogy a zenész hamvait eltemessék, a család pedig pert fontolgat. 

fotojet_5_4.jpg

Anna Laiho (jobbra) és családja pert fontolgat Kimberly Goss ellen

A finn törvények értelmében, ha az elhunytnak nincsenek gyermekei, a törvényes özvegy örököl mindent, ám Anna korábban elárulta: Alexi végrendeletében teljes mértékben kizárta nejét az örökségből, így a zenész szüleié lesz minden vagyona. Bár Alexinek nem volt saját gyermeke, Kelli korábbi házasságából született kiskamasz lányát a sajátjaként szerette, és Kelli szerint lánya úgy tekintett a zenészre, mintha a saját apja lenne.

Kiderült továbbá az is, hogy Alexi élete utolsó hónapjaiban többször kérte Kimet, hogy mondjon le a jogairól, azonban ő nem volt hajlandó aláírni az erre vonatkozó dokumentumokat. Ez a huzavona egészen Alexi haláláig eltartott, Anna szerint Kim kijelentette, hogy esze ágában sincs eleget tenni a kérésnek. 

A testvérem arról álmodozott, hogy végleg Ausztráliába költözhet, hogy ott éljen Kellivel. Ehelyett helsinki otthonában kellett meghalnia.

- mesélte Anna, a cikkből pedig arra is fény derült, hogy Alexi és Kelli a zenész életének utolsó tíz hónapjában a koronavírus-járvány miatt nem találkozhattak egymással. Egy korábbi interjúban, amit szintén az Iltalehti készített Kellivel, az olvasható, miszerint Alexi tulajdonképpen már Kellivel és annak lányával élt Ausztráliában, és megegyeztek abban, hogy 12 hétnél többet nem töltenek egymás nélkül - vagy Kelli utazott Finnországba, vagy Alexi Ausztráliába. Éppen akkor tört ki a járvány, amikor a zenész ismét Kellihez készült utazni, előre megváltotta a repülőjegyét, ám az utazásra már nem kerülhetett sor. 

Kelli elárulta, hogy naponta akár hatszor is hívták egymást videón Alexivel, szerelmes dalokat küldtek egymásnak. Egy reggelen azonban már Alexi telefonhívása ébresztette, és miután ő sem tudta elérni kedvesét, rossz érzése támadt. Mint kiderült, nem alaptalanul, ugyanis a zenész akkorra már örökre lehunyta szemeit. Alexi és Kelli között 2012 júliusában szövődött romantikus kapcsolat, amikor is az ausztrál hölgy a Children of Bodom marketingeseként dolgozott. Kelli szerint tervben volt, hogy 2021-ben törvényesítik kapcsolatukat, és immár nemcsak a családtagok és néhány barát jelenlétében fogadnak egymásnak örök hűséget, hanem az anyakönyvvezető előtt is. Más kérdés, ha Alexi tényleg nem akart Kimtől elválni, ez hogyan valósulhatott volna meg...

Annak felháborodásának adott hangot abban a kérdésben is, hogy Kim Alexi halálának okát az ő beleegyezésük nélkül hozta nyilvánosságra. 

Kimnek joga volt ezt tudni, és ügyvédjén keresztül kérte a jelentést. Azonban a hozzájárulásunk nélkül osztotta meg ezt az információt.

Kim pénteken osztotta meg, miszerint férje az éveken át tartó, súlyos alkoholfüggősége miatt kialakult degeneratív máj-és hasnyálmirigybetegségben halt meg. 

Alexi soha nem akarta a nyilvánosság elé tárni az egészségi problémáit. Ő is minden bizonnyal azt szerette volna, ha a zenében elért eredményeire emlékeznének, és nem egy olyan emberre, aki engedett a gyengeségeinek.

- mesélte zaklatottan a csalódott nővér, a lap pedig ezek után Kimet is megkereste, hogy az ő álláspontját is meghallgassák. Az énekesnő elmondta, hogy Alexi még a halála napján is küldött neki videós üzeneteket.

Cserébe ő azt kérte, mutassak neki képeket a karácsonyi díszekbe öltözött lakásomról. Az elmúlt években többször kérdeztem tőle viccesen, hogy valóban házasok vagyunk-e még? Bármikor elválhatott volna anélkül, hogy az én beleegyezésemet kérte volna.

Megosztotta azt is, miszerint soha nem tartott igényt Alexi vagyonára, és a zenész nem is kérte soha arra, hogy bontsák fel hivatalosan is a házasságot.

Alexi soha nem kért tőlem ilyet a szakítás után sem! Nekem nem kell az ő pénze! Rengeteg sikeres zenekarban játszottam, zenét írtam népszerű tévéműsoroknak, nincs szükségem senki pénzére!

- jelentette ki Goss, aki arról is mesélt, hogy halálos fenyegetéseket kap a botrány kirobbanása óta, és nemcsak magát, de a kislányát is félti. 

Minden erőmre szükségem volt, hogy megpróbáljak tisztelettudó és felnőtt maradni. Alexi szörnyülködne, ha látná, milyen zűrzavart okozott ez az ausztrál ember a halála körül. Én is csak emberi lény vagyok, és mégis ennyi sérelmet, bántalmazást és tiszta, kibaszott gonoszságot kell elviselnem. Ő nem több, mint egy figyelemre éhes pióca, aki a legsérülékenyebb pillanataidban tapad rád. Amikor a barátnője, a legjobb barátai és a legközelebbi ismerősei megpróbáltak segíteni neki, és amely segítséget nem akart elfogadni. Annyi nagyszerű ember volt Alexi életében, egészen az utolsó leheletéig. Emberek, akik szerették őt, és mindent megtettek, hogy segítsenek neki. Ő nem tartozott közéjük. Alexi elmondta nekem, hogy minden nap erősködött, hogy váljon el végre tőlem. Persze most kiderült az igazság, hiszen mint azt elmondtam, Finnországban a törvény szerint a házastársad beleegyezése nélkül is felbonthatod a házasságot. Csak hogy világos legyen, semmiképpen sem hibáztatom az ausztrált Alexi halála miatt. Nagyfiú volt, meghozhatta a saját döntéseit. Azonban ha valakit igazán szeretsz, az utolsó dolog, amit teszel vele, hogy lehetővé teszed a függőségét okozó viselkedést, amikor tudod, hogy ez akár meg is ölheti. Próbáltam neki békét, szeretetet és fényt kívánni ebben a kemény időszakban, de lehetetlenné teszi, hogy ezek az érzések hitelesek maradjanak. Van egy ártatlan kislánya, akit tudom, hogy Alexi nagyon szeretett. Remélem, a gyermeke érdekében abbahagyja ezt a viselkedést. Én magam édesanyaként soha nem bocsátkoztam volna ilyen csúnya drámába a világ szeme láttára.

1_alexi-laihos-devastated-wife-celebrated-their-3rd-wedding-anni-just-weeks-before-his-sudden-death-ezgif_com-webp-to-jpg-converter.jpg

Alexi és második felesége, Kelli - bár papíron nem voltak házasok, nyolc évig éltek párkapcsolatban

Biztos vagyok benne, hogy vannak olyanok, akik ujjal mutogatnak rám, mondván, hogy én sem vagyok jobb nála, de ne feledjétek, hogy nem én kezdtem ezt az egészet. Csak abban reménykedem, hogy egyszer és mindenkorra tisztázhatom a dolgokat. Hajlandó voltam minden zavarba ejtő titkát megtartani magamnak, mert ezek egyik sem hozza vissza Alexit az életbe. Viszont, amikor fenyegetéseket kaptam, kötelességemnek éreztem megvédeni magam. Csak az igazság számít. Az ausztrál nőnek pedig: hagyd abba ezt az őrültséget és lépj túl a dolgon. Légy anyja a gyermekednek és hagyd végre Alexit békében nyugodni. Nem kívánok neked semmi rosszat, de fel kell nőnöd és komoly önvizsgálatot kell végezned. Szánj időt a gyógyulásodra, mielőtt még hülyébb leszel, mint amilyen most vagy.

- Kim így üzent Kellinek Instagramján. 

 

55a140f80cc15826dc7d10b0674bb4ade690afdac4f5dbc692eb17751e2ffde2.webp

Azt is elmondta: Alexi halálhíréről egy barátja értesítette, ő pedig január 9-én Finnországba repült, hogy megpróbáljon a zenész családjával kulturáltan beszélni a temetésről, ám zárt ajtókba ütközött. 

Megpróbáltam velük telefonon kapcsolatba lépni, de Anna nem volt hajlandó szóba állni velem. Az egész helyzet ezután durvult el. Később az újságokból értesültem a temetésről és láttam a képeket Alexi koporsójáról, és nagyon kiborultam. Annyira rosszul voltam, hogy orvosi segítséget kellett kérnem. Alexi ráadásul abban reménykedett, hogy a fehér ESP gitárjával temetik majd el, hamvasztásról szó sem volt.

- ezekkel a szavakkal zárta mondandóját Kim, aki továbbra is kitart az igazsága mellett.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr6116454316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása