Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Epica: Simone Simonsnak hiányoznak a turnék

2021. január 11. - Jurancsik Eszter

A holland Epica Omega címre keresztelt új lemeze február 26-án tölti meg a lemezboltok polcait, amelyről két klipes dalt már megmutatott a rajongóknak a banda, az Abyss Of Time-t és a Freedom-The Wolves Withint.

A zenekar albumát még a tavalyi évben szerette volna a fanok kezébe adni, ám a világon tomboló koronavírus-járvány miatt el kellett halasztani a megjelentetését, és mivel az énekesnő Simone Simons Németországban él, az éneksávok felvétele is heteket csúszott.

A napokban a Scars and Guitars kapta mikrofonvégre egy podcast erejéig a frontasszonyt, aki elmondta: izgatottan várja, hogy újra turnézhasson csapatával.

nevtelen_9.jpg

"Reálisnak kell maradnunk. Természetesen örömmel térünk vissza a színpadra, de mostanra mindannyiunk számára világossá vált, hogy a művészek, a zenészek lesznek az utolsók, aki újra munkába állhatnak. A turnézó zenészek ebbe szinte beleőrülnek."

- kezdte mondandóját Simone, aki azt is elárulta: természetesen imád otthon lenni férjével, a Kamelot-billentyűs Oliver Palotaival és fiával, Vincenttel, de a turnék is nagyon fontosak számára.

"Kétféle zenész van: az egyikük a stúdiózást szereti, a másikuk a turnékat is. Ha túl sokat vagyok csak a stúdióban, az nekem nem jó. Szóval nagyon várom már, hogy ismét koncertezhessünk, de néhány zenész persze nem így érez. Van jó pár barátom a zeneiparban, látom, hogy megpróbálnak kreatív elfoglaltságot találni maguknak, de mindannyian komoly veszteséget szenvedtünk el, hiányzik valami, amit semmi sem pótolhat, csak az, ha színpadon állunk."

epica-3.png

Rengeteg együttes, énekes élt az internet kínálta lehetőségekkel, hogy online koncertekkel, live-okkal szórakoztassa rajongóit, de mit gondol erről a témáról Simone?

"Néhány zenészkollégánk streaming koncerteket tartott, és mi figyeljük a lehetőségeket. Ha négy különböző országban élünk, nem tudunk ilyesmit összehozni a lezárások ideje alatt. De a lemezünk februárban megjelenik. A turnét először márciusban halasztottuk el, aztán ismét kitoltuk, ezúttal 2022 januárjára."

- folytatta sorait az énekesnő, azt pedig a magyar rajongók is tudják már, hogy a zenekar eredetileg idénre tervezett Barba Negrás koncertjét  2022. január 13-ára fixálta. 

Így zárta gondolatmenetét:

"Természetesen szeretnénk népszerűsíteni az albumot, és rugalmasnak kell lennünk, valamint élnünk kell a modern technológiával, és megpróbálunk valami igazán elképesztő dolgot kreálni a rajongók számára."

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr3616383760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása