Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Boldog Anyák napját! Metál édesanyák és gyermekeik - cuki fotók

2020. május 03. - Jurancsik Eszter

Minden kedves Olvasónknak, aki édesanya, nagymama, jó egészséget és boldogságot kíván a Fémcsajok szerkesztősége! <3 

A metál hölgyei között rengeteg anyukát ismerhetünk, e jeles nap alkalmából egy kis összeállítást készítettünk Nektek!

TARJA

A finn Nightwish egykori frontasszonya 2012. július 27-én hozta világra kislányát, Naomi Eerika Alexia Turunen-Cabulit, akinek édespja Tarja menedzser-férje, Marcelo.

103fc3bd6bf6d1e33442043e9aa42ee7.jpg

Tarja és a kis Naomi

Terhességét végig titokban tartotta, de elmondása szerint nem azért, mert babonás volt, hanem egyszerűen nem szeretett volna a babavárással középpontba kerülni. A kis Namu -ahogy szülei becézik- idén lesz nyolcéves, nagyon hasonlít anyukájára, aki egy ízben felfedte: gyerkőce örökölte a zene szeretetét, valamint tudni lehet, hogy a kislány egyaránt beszél finnül, angolul és spanyolul.

SHARON DEN ADEL

tumblr_mgyx90rg8f1rhmlbvo1_400.jpg

Sharon és gyermekei - itt még kicsik voltak

A holland Within Temptation énekesnője a banda gitárosával, Robert Westerholttal 1994 óta él boldog párkapcsolatban, ám nem tervezik az esküvőt - Sharon elmondása szerint nem kell gyűrű és papír ahhoz, hogy két ember kiegészítse egymást. A pár első gyermeke 2005 decemberében született, Eva Luna ma idén már 15 éves lesz. Második gyermekük, Robin Aiden 2009-ben jött világra, 2011-ben pedig egy újabb kisfiú, Logan Arwin érkezett a családba, aki már iskolás, és igen komoly érdeklődést mutat a dalszövegírás iránt.

FLOOR JANSEN

letoltes_6.jpg

Floor kislányával, Frejával

Floor 2012-ben vette át Anette Olzon helyét a Nightwishban, a csapat szekere pedig azóta is töretlenül robog. Az énekesnő hosszú évek óta a Sabaton dobosával, Hannes Van Dahl-lal él együtt, kislányuk, Freja 2017. március 15-én született meg. A kis család jelenleg Svédországban, a férj szülőhazájában él együtt.

 

ANETTE OLZON

A svéd csillag, akit szintén a Nightwish mikrofonja mögött ismerhettünk meg, a fiús anyukák táborát erősíti; elsőszülött fia, Seth 2001-ben látta meg a napvilágot, Anette első férjétől. 2009-ben az énekesnő várandós lett második fiával, Nemoval - ekkor már egy éve járt a Pain gitárosával, Johan Husgafvellel, akivel második fiuk, Mio születése után össze is házasodtak.

anette_4.jpg

Anette és legkisebb fia, Mio

 

Nemo 2010 július 30-án, Mio 2013. március 28-án született, a szülők pedig ugyanezen év nyarán tették hivatalossá kapcsolatukat. Anette egy Instagramos kérdezz-felelek keretén belül elárulta: Mio születése után egy negyedik gyermeket is szerettek volna férjével, ám elveszítette a babát, és úgy döntöttek, nem próbálkoznak tovább, főként az énekesnő életkora miatt - Anette lassan betölti az 50-et, de ez egyáltalán nem látszik rajta, köszönhetően az egészséges életmódjának.

SIMONE SIMONS

4af4c0ff317481d854814013255acf98--simone-simons-monkey.jpg

Simone és kisfia, Vincent 

Az Epica énekesnője 2004 óta alkot egy párt Oliver Palotaival, a Kamelot félig magyar származású billentyűsével, akivel 2013 decemberében álltak oltár elé. A házaspárnak egy közös gyermeke van, Vincent, aki 2013. október 2-án született, Simone pedig jó ideig vitte magával a turnékra kisfiát. 

MASHA SCREAM

letoltes_1_1.jpg

A hihetetlenül fiatalos Masha - a 37 éves énekesnőnek két fia van

Az orosz pagan metált játszó Arkona frontasszonya, Masha -alias Maria Arkhipova- két fiúgyermek büszke anyukája. Férje a csapat gitárosa, Sergei "Lazar" Atrashkevich, akivel 2003-ban kötöttek házasságot, ez évben pedig első gyermekük is megszületett, majd három évvel később Masha ismét egy kisfiúnak adott életet.

LIV KRISTINE

A norvég szőkeséget a Leaves' Eyes énekesnőjeként ismerhettük meg, amely csapat 2003-ban alakult. Ez évben Liv hozzáment a banda másik alapítójához, Alexander Krullhoz, és szintén ez év végén közös fiuk, Leon Alexander is megszületett.

600x600_1.jpg

Liv, Alex és a pár hónapos Leon 2006-ban

2016 tavaszán Livet kidobták a csapatból, mint utólag kiderült, azért, mert Alex-szel való házassága zátonyra futott. Livet ekkor jegyezte el terapeuta párja, Mario, aki sajnálatos módon, 2018 őszén szívinfarktus és stroke következtében elhunyt. 2019 óta Liv egy dán fiatalemberrel, Mikkel-lel van együtt, akivel idénre tervezik esküvőjüket. Alex-tól való válása után Leon az énekesnővel maradt.

AMY LEE

Az arkansasi Evanescence Amy-je 2014 nyarán hozta világra kisfiát, Jack Liont. Amy még 2007-ben házasodott össze párjával, Josh Hartzlerrel, akivel akkor már két éve jártak.

tumblr_pdfgv0z9bl1r5nz7ho1_540.jpg

Amy és Jack Lion

Amy kisfia határása 2016-ban egy gyermekeknek szóló lemezt is készített, Dream Too Much címmel.

LACEY STURM

A texasi keresztény metálban nyomuló Flyleaf énekesnőjeként ismerhettük meg Laceyt, aki ugyan 2012-ben kivált a csapatból, de szólóban tovább ténykedik, valamint három könyvet is írt Istennel való kapcsolatáról.

17fe93d711423077e19af108c66fc52e.jpg

Lacey férjével és két nagyobbik gyermekével

Ugyanennyi gyermekkel is büszkélkedhet az énekesnő, aki 2008 óta a Kairos csapat gitárosának, Joshua Sturmnak a felesége. Első fiuk, Joshua Lewis 2011 áprilisában született, Arrow David 2013 augusztusában, Atticus Issac pedig 2018 júliusában.

MARIANGELA DEMURTAS

Az olasz szépség 2007-ben vált ismertté, amikor is a norvég Tristaniában átvette Vibeke Stene helyét. Az énekesnő a portugál Moonspell-gitáros Ricardo Amorimmal él együtt Lisszabonban - a páros 2015 szeptemberében törvényesítette kapcsolatát. 2017. november 28-án született meg közös fiuk, aki a Lorenzo nevet kapta.

letoltes_2_1.jpg

Mary és fia, Lorenzo

Mary -ahogy szereti, ha szólítják- a Tristaniával már készíti a következő albumot, emellet tagja volt a Luminosa projektnek és tavaly hívta életre az Ardours-ot Kris Laurenttel. 

ANNEKE VAN GIERSBERGEN

letoltes_3_1.jpg

Anneke és családja

A sokoldalú holland énekesnőt senkinek nem kell bemutatni, számtalan zenekarban és szólóban is bizonyította tehetségét. Anneke 2003-ban hozzáment Rob Snijdershez, aki a menedzsere is egyben, 2005 februárjában pedig megszületett közös fiuk, Finn. A kis család mindennapjaiban rendszeresen betekintést enged az énekesnő Instagramján. 

Sharon den Adel: "A mai könnyűzenéből hiányzik a lázadás!"

Új daluk kapcsán mesélt az énekesnő

A napokban adtuk hírül, miszerint a holland Within Temptation új nótát készül megmutatni a rajongóknak - a szerzemény Entertain You címmel lesz hallható május 8-án, azaz kevesebb, mint egy hét múlva.

Sharon den Adel most a brit Metal Hammer magazinnal mesélt a dal kapcsán:

"Néha olyan érzésem van, hogy a mai könnyűzenéből hiányzik a lázadó vér. A mi elsődleges célunk ezúttal az volt, hogy összegyűjtsük hangzásunk jellegzetes elemeit, és egy kicsit felturbózzuk a dolgokat."

- kezdte mondanivalóját, majd így folytatta:

"Ezáltal egy új zenei világba érkeztünk, ami keményebb, mocskosabb és egyben futurisztikusabb bárminél, amit eddig műveltünk. A 'Resist' a mi sajátos metalzenei verziónk - friss életet - és lázadást - lehelünk a modernkori zeneiparba."

95322729_111626370534930_4518034909373136896_n.jpg

- utalt ezzel tavaly februárban megjelent Resist című albumukra, amelyen minden eddiginél modernebb hangzást kaptak a szerzemények, illetve korábban a frontasszony elárulta: továbbra is ezt a vonalat kívánják folytatni. Az 1996-ban alakult csapat a gótikus-szimfonikus vonalról indult, majd az évek során, minden egyes kiadott albumukkal közelebb kerültek saját stílusukhoz. Már a 2011-es The Unforgiving címre keresztelt lemezük sem szűkölködött modern hangzásban, ám az első ilyen nagy durrantása a bandának a 2014 elején kiadott Hydra volt, amelyen olyan vendégzenészek szerepeltek, mint Tarja, Dave Pirner vagy az amerikai rapper Xzibit.

"Rendszeresen próbáljuk megtalálni azokat a témákat, irányzatokat, melyek különlegessé teszik és megkülönböztetik az új albumainkat a korábbiaktól. Legutóbbi, 'Hydra' című lemezünkön például volt egy csomó sztárvendég; azelőtt pedig (The Unforgiving album) képregényes vizualizációkat használtunk. Egyszóval tehát ezúttal is valami újat találtunk ki. Nagy meglepetéseket tartogat az album; az biztos."

unnamed_7.jpg

Sharon azt is felfedte: a Worlds Collide turné -amelynek keretein belül az Evanescence-szel keltek volna útra közösen- felvezetőjének szánták az Entertain You című nótát, de ha már a koncerteket őszre kellett halasztani, a dalt megmutatják a rajongóknak.

Ismét Instagramon dalolt Tarja

Plusz cukiságok túltöltve!

Tarja múlt hónapban adta első Instagramos koncertjét, hogy ily formában kárpótolja a rajongókat a koronavírus-járvány miatti koncerttörlésekért, és amely felvétel a Youtube-ra is felkerült.

A félórás minikoncert sikerén felbuzdulva, a finn metálkirálynő tegnap ismét a közösségi oldal által nyújtott lehetőségeket vette igénybe, hogy újra hallassa csodás hangját. Este újfent az Instagramon, egy élő videóban jelentkezett be a Nightwish egykori frontasszonya, két számot (Together, I Walk Alone) adott elő, de a felvételen elmondta: nagyon szereti rajongóit, és hálás mindazoknak, akik vele tartanak a virtuális koncerten.

881c24fa0e38101ea985aef983257325.png

Tarja megmutatta rajongói klubjaitól kapott ajándékait, amelyek közt főleg róla mintázott babák és az őt ábrázoló festmények, rajzok voltak, ezeket a világ minden tájáról küldték neki a fanok. Azonban nemcsak ő, hanem hétéves kislánya, Naomi is felbukkant a videóban, akiről édesanyja elmondta: imád a rajongóktól kapott ajándékokkal játszani, Tarja pedig ezt csak így összegezte: "Cuteness overloaded!", azaz cukiság túltöltve.

Namu -ahogy Tarja becézi gyermekét- kedvence egy hatalmas, fehér teddy mackó, amit az énekesnő Peruban kapott, és amiről nevetve mesélte: a repülőn a maci vele utazott, a mellette lévő ülésen. Naomi ezzel a macival játszott a felvételen, amely nagyobb, mint a kislány. 

A videóban így nemcsak az énekesnő gyönyörű hangját hallhatjátok, hanem láthatjátok a kis Naomit is, ahogyan önfeledten játszik a mackóval - szuper édes, garantáltan elolvadtok. :) 

 

Jinjer, Suicide Silence: közös karanténbuli!

A Nirvana egyik dalát adták elő

jinjer-2019-2863.gif

Egyre több metálzenész száll be a karanténból koncertezésbe, láthattuk többek közt Tarját, a Within Temptationt és jó pár csapatot, amint otthona biztonságából szórakoztatja a rajongókat.

Ezúttal az ukrán Jinjer és a kaliforniai Suicide Silence alakított, mégpedig közösen: a Jinjerből Tatiana Shmaylyuk énekesnő és Eugene Abdiukhanov gitáros látható, míg utóbbi csapatból Alex Lopez -aki egyébként Tatiana barátja- dobos, de a videó kedvéért még gitárt is ragadott, hogy közösen adják elő a Nirvana 1991-es szerzeményét, a Territorial Pissings-et. 

Íme:

 

Pénteken karanténkoncertet ad a Delain!

A banda is beszállt a #TogetherAtHome projektbe!

40efc7dfeb48557c2802772c454e670645fc36fe_1.jpg

A világot sújtó koronavírus-járvány miatt rengeteg zenész, együttes mondta le vagy csúsztatta későbbre koncertjeit, ám a legtöbben mindent megtesznek, hogy valamilyen formában kárpótolják a csalódott rajongókat.

Az utóbbi hetekben több előadó, zenekar adott minikoncertet otthonából, hogy eképpen éreztessék szeretetüket a fanokkal - gondoljunk például Tarjára vagy a Within Temptation-re.

A WHO által életre hívott #TogetherAtHome projekt keretein belül most újabb metálcsapat szállt be a buliba, ezúttal a holland Delain ad kisebb koncertet otthonról - a formáció két hangja, Charlotte Wessels és Timo Somers az Instagramon fog bejelentkezni, és egy akusztikus koncerttel kedveskedni a rajongóknak. A banda Apocalypse&Chill lemeze egyébként február 7-én jelent meg, mintegy megjósolva a mostani helyzetet.

Az előadás időpontja: május 1., péntek, 19 óra.

 

Május 8-án érkezik a Within Temptation vadonatúj dala!

Meglepetés Sharonéktól!

Több, mint egy éve jelent meg a holland zenemágusok legutóbbi albuma, a Resist, amely elődjéhez, a 2014-es Hydrához hasonlóan a modern metál elemeit tartalmazta, szintén számos vendégzenésszel.

Sharon den Adelék sikeres koncertkörutakat tudhatnak maguk mögött a lemezzel, e hónapban pedig az arkansasi Evanescence társaságában indultak volna közös turnéra - ám a fellépéseket a koronavírus miatt törölni kellett, őszre csúsztatták a bulikat.

unnamed_7.jpg

Azt tudni lehet, hogy a banda már tervezgeti a következő albumot, amelyen még magasabb szintre kívánják járatni a modern hangzást, most pedig azok, akik feliratkoztak a csapat hírleveleire, szuper hírt kaptak: május 8-án a zenekar új szerzeménnyel jelentkezik, amely az Entertain You címet fogja viselni. 

Sharon, az együttes énekesnője így mesélt a hamarosan hallható dal kapcsán:

"A körülöttünk lévő világban sok minden változik, és ez kreativitásra ösztönöz bennünket. Mindig is olyan zenekar voltunk, amely folyamatosan változtat, és ez a dal ezt minden eddiginél jobban megmutatja -mind a zene, mind a szöveg szempontjából."

unnamed_1_1.jpg

Floor Jansent meglepte a kormányok felkészületlensége a COVID-19-járvány kapcsán

Érdekes interjúban fejtette ki gondolatait az énekesnő

2019 decemberében, a kínai Vuhan városából ismeretlen eredetű vírus kezdett terjedni, amely a tüdőt támadja, ahol gyulladást, valamint egyéb légúti panaszokat okoz. A betegség főleg az idősebb korosztályra veszélyes, illetve azokra, akik eddig is valamilyen krónikus betegséggel éltek együtt. Cikkünk megjelenéséig a világon a fertőzöttek száma elérte a 3 193 961 főt, 227 644-en életüket vesztették, ám a gyógyultak aránya igen magas: 972 741 ember lábalt ki a betegségből.

Floor Jansent, a Nightwish holland frontasszonyát gyanúja szerint megtámadta a vírus, két hetet karanténban töltött, amíg panaszai -magas láz, kimerültség és influenzaszerű tünetek- nem enyhültek, valamint azt is megtudhattuk, hogy az ő családjában többen is átestek a betegségen.

84193268_195255331662126_4310529594600980480_n_1.jpg

A komoly vírushelyzet ellenére a banda április 10-én megjelent, Human :II: Nature címre keresztelt lemeze igen szép eladásokat produkál, több országban a top 5-be került, Finnországban pedig hetek óta lehetetlen lerobbantani az első helyről. 

A dupla pakkos kiadványon az első CD-n hallható kilenc dal az emberi természetet veszi górcső alá, míg a második korongon szimfonikus dalok hallhatók, amelyet magának a természetnek ajánlott a banda - ez az ő szerelmes levelük a Földnek. Floor több ízben mesélt a természethez fűződő viszonyáról, most pedig a koronavírus kapcsán újabb gondolatokat osztott meg az Australia's Heavynek.

"Amikor ez kezdődött, már minden munka befejeződött, a promóciók is. Amikor döntöttünk a kiadás dátumáról, a lezárások még nem voltak érvényben; nem tudtuk, hogy ez a vírus ennyire elterjed. De elégedett vagyok a döntésünkkel, mert szerintem sok embernek örömet okoztunk, akiknek most nagyon sok idejük van az album meghallgatására. Nem tudunk koncerteket adni, de az emberek legalább így élvezhetik a lemezt. És nagyon örülök ennek."

- így kezdte gondolatmenetét Floor, aki szerint a koronavírus elterjedése a túlnépesedés számlájára írható, mivel az emberek egyre többször érintkeznek a vadon élő állatok kórokozóival, amelyek ellen nincs immunitásunk.

81808263_999820800390427_8411696047671214080_o_1.jpg

"Lehet, kegyetlennek gondoljátok, amit mondok, de egy túlzsúfolt biotópban élünk."

- folytatta a téma boncolgatását.

"Ha például Ausztráliában túl sok kenguru van, akkor sok növényt esznek, nem hagynak elegendő táplálékot más fajok számára, és ez sok gondot idéz elő. Ugyanez a helyzet a nyulakkal, amikor túl sokan vannak egy területen, általában valamilyen betegségben elpusztulnak. Szörnyű dolog  ezen gondolkodni, de ez zajlik most, és elfelejtjük, hogy annyira a természet részei vagyunk, hogy velünk is megtörténhet ez. Az egyetlen dolog, ami meglep engem, az, hogy a kormányok világszerte nincsenek felkészülve egy ilyen járványra."

- zárta sorait az énekesnő. 

Az interjú itt meghallgatható:

 

Floor Jansen: "A koronavírus egy ébresztő a világ számára."

Érdekes gondolatokat osztott meg az énekesnő

5 év várakozás után jelent meg április 10-én a Human :II: Nature, a Nightwish visszatérő lemeze. A korong igen szépen szerepel a listákon, több országban a top 5-ben van, Finnországban pedig hetek óta listavezető.

A dupla CD-s pakkban az első kilenc dal az emberekről szól, a második a természetről - így egy igazán egyedi címet sikerült összehoznia a zenemágusoknak.

Floor Jansen, a banda holland frontasszonya a lemezről is mesélt a napokban a The Rock Pitnek, ám a természetről és a világon jeleneg tomboló koronavírus-járványról is szót ejtett.

fj_4.jpg

Azt minden bizonnyal minden elkötelezett Nightwish-rajongó tudja, hogy Floor gyermekkora óta nagy természetbarát, és a vírushelyzetről is megosztotta gondolatait:

"A lemez utolsó 35 perce egy szótlan szerelmes levél a természetnek. Úgy gondolom, hogy a természet most megmutatja, hogyan kell vigyázni rá, ezt pedig vírusok és betegségek révén is képes megtenni. Az emberek számára ez nem kellene, hogy meglepetés legyen, hiszen megtörtént már korábban is..."

- kezdte mondanivalóját az énekesnő, aki gyanúja szerint maga is átesett a COVID-19-fertőzésen, és két hétig karantéban volt. Így folytatta gondolatmenetét:

"Azt hiszem, ez egy ébresztő a való világból, megmutatva, hogy nem jó úton járunk és változtatnunk kell. Most pedig kénytelenek vagyuk változtatásokat eszközölni, a természet reakciója erre pedig az, hogy >>köszönöm<<. El tudom képzelni, hogy sok ember számára csodás, hogy 30 év után végre látja a Himaláját, vagy Los Angelesben él, és végre tiszta levegőt szívhat, vagy Velencében élve medúzákat láthat."

b7234ca3a33333bc58646780c84801c5.jpg

"Nagyon remélem, hogy ez további változtatásokra sarkallja az embereket, és a kormányok, nagyvállalatok, valamint az emberek egyénileg érzékelik, hogy ez így nem mehet tovább. Ezt már jó ideje tudtuk, és néhány ember Greta Thunberghez hasonlóan beszélt is erről, de azt hiszem, hogy a mostani helyzet már bizonyíték. És én nagyon örülök ennek, mert fiatal korom óta elkötelezettje vagyok a témának."

A frontasszony azt is elárulta: gyerekkora óta rendszeres olvasója egy világszerte ismert lapnak, amely a környezet-és állatvédelemre specializálódott, és kicsi kora óta ellenzi a vadászatot.

"Most már közel 40 éves vagyok, és semmi sem változott. Még mindig megpróbáljuk megmenteni a tigriseket, még mindig lövöldöznek az elefántokra és így tovább, frusztráló ezt látni. Remélem, hogy a vírus által okozott szenvedésből valami jó fog kisülni."

- zárta sorait a témával kapcsolatban.

A teljes cikk ITT olvasható el!

Epica: befejeződtek a lemez munkálatai

Simone Simons is rögzítette az énekes részeket

Nemrégiben írtunk arról, hogy a holland zenemágusok új lemezüket készítik - utolsó stúdiólemezük a 2016-ban kiadott The Holographic Principle volt.

epica_band_2020.jpg

Néhány héttel ezelőtt a FaceCulture készített videóchat-interjút a csapat hörgősével/gitárosával, Mark Jansennel, aki elárulta: minden hangszer és kórus rögzítve lett, már csak az ő hangja és Simone Simons éneke hiányzik. Azonban a világot rettegésben tartó koronavírus keresztülhúzta a zenekar számításait, hiszen nem vonulhattak stúdióba. A zenész azt is elmondta: lehet, hogy az album emiatt késni fog, de természetesen az egészség az első.

b635a17a41e39d7571a53580cce4b5c7.jpg

Azonban néhány napja Simone Twitter-oldalán csiripelte a nagy hírt: sikerült megoldani az éneksávok felvételeit, és már be is fejezte a munkát. A készülő korong címe, borítója és dallistája egyelőre nem ismert, ám azt tudni lehet: a banda legújabb műve hasonlatos lesz a 2014-es, The Quantum Enigma című nagylemezhez.

 

 

Hamarosan új videó érkezik a Dark Sarah-tól!

Nyáron pedig album!

A Dark Darah új lemeze, a Grim július 17-ével kerül a boltok polcaira, amelynek borítóját korábban már megmutatta a csapat.

A zenekar egy Indiegogo-s kampányt is indított az album felvételei kapcsán felmerülő költségek fedezésére, amelyet ITT érhetsz el, ha támogatni szeretnéd Heidi Parviainent és zenészeit.

92308968_2929692227112629_6382487415226892288_o.jpg

Nemrég jelentették be a derék finnek Facebookos oldalukon, miszerint nemsokára új kisfilmmel örvendeztetik meg a rajongókat - az All Ears címet viselő nótához érkezik majd videó. Heidiék épp most fejezték be a félvételeket, így már csak napok kérdése, és láthatjuk a klipet.

Korábban megtudhattuk: ez a lemez is misztikus, mágikus dolgokkal lesz tele, akárcsak elődjei.

 

süti beállítások módosítása