Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Cristina Scabbia szerint az emberek nagy része alábecsüli a zene jelentőségét

2020. szeptember 08. - Jurancsik Eszter

A COVID-19 járvány még mindig tombol a világban, ennek kapcsán a milánói Lacuna Coil frontasszonya, Cristina Scabbia többször osztott meg gondolatokat. Kiakadt a karantén szabályait megszegő honfitársaira, de azt is elárulta: a csapatnak hiányoznak a rajongói.

Most a Campus Party kapta mikrofonvégre Cristinát, aki újabb érdekes dolgokat osztott meg. Mint kiderült: az énekesnő szerint az emberek nagy része alábecsüli a zene jelentőségét a világban.

72469158_124774185605464_2722129734484232606_n0.jpg

"Őrült érzés ez az egész, hiszen ez (a koronavírus) megváltoztatta a zeneipart, minden leállt. Semmi sem történhet most - a bulik nem tarthatók meg, márpedig a koncertek arról szólnak, hogy sok ember összejön. Arról, hogy együtt izzadnak, egymás arcába énekelnek. Most mindez abbamaradt, az utazás sem engedélyezett. Két turnét le kellett mondanunk, és természetesen sok-sok előadóművész barátomnál ugyanez a helyzet."

- kezdte sorait, majd így folytatta:

"A legőrültebb ez egészben az, hogy nem tudjuk, mikor kezdődhet minden újra. Más foglalkozásokban legalább van lehetőség erre, a következő mondat kíséretében: >>Rendben, ebben a hónapban kezdhetsz<<, néhány biztonsági dolog kíséretében, amelyeket be kell tartani. De nekünk, művészeknek a világ mostani helyzete nagyon nehéz. És ez bizony nem csak a művészekről szól, mert a színfalak mögött is rengeteg ember dolgozik! Sokan hajlamosak ezt elfelejteni ezt, mert a járvány nemcsak az énekesek és zenészek problémáját jelenti, hanem azokét is, aki színpadot építik, akik helyszínen dolgoznak. A koncerttermek tulajdonosainak a COVID miatt be kellett zárniuk. Sokan alábecsülik ezeket a körülményeket, ezzel magát a zenét is! Tehát ez egy hatalmas, probléma, és az egész iparágat komolyan érintette."

A banda szeptember 11-én különleges, online koncertet ad, Black Anima: Live From The Apocalypse elnevezés alatt, amely bulit streamen lehet követni az egész világon.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr3216194396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása