Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Sharon den Adel: "Bár minden elcseszett, a jövő szebb is lehet..."

2020. július 23. - Jurancsik Eszter

A holland Within Temptation megalakulásakor, 1996-ban még az akkor teret nyert, gótikus, szimfonikus metált játszotta, majd fokozatosan haladtak a modernebb hangzás felé. A 2014-es Hydra című nagylemezükön rengeteg ilyen irányú változás volt, a 2019-ben megjelent Resist pedig már teljes egészében erre a stílusra épült.

A Loudwire magazin készített most interjút a zenekar frontasszonyával, Sharon den Adellel, aki nemcsak a zenéről, hanem más témákról is szókimondóan nyilatkozott.

"Természetesen metal együttes maradunk, de nyitott gondolkodásúak vagyunk. Úgy érzem, ez segített nekünk az elmúlt években."

d8n66bxeuyhvapw6rnndqf-1024-80.jpg

- kezdte mondandóját Sharon, majd így folytatta:

"Az Iron Maidentől elkezdve a Linkin Parkig sokan inspirálnak minket! Amikor a 2011-es, The Unforgiving albumot vettük fel, a 80-as évek ihlették a zenét: Metallica, Iron Maiden, különösen az In The Middle Of The Night-ban hallhatod."

Nemrég nyilatkozta az énekesnő: meglátása szerint a mai könnyűzenéből hiányzik a lázadó vér, ami egyedivé tenné a csapatokat, noha látja, hogy néhányan hozzájuk hasonlóan kísérletezgetnek a műfajok keverésével. Ő maga is a 80-as, 90-es évek hangzásához nyúlt vissza, amikor My Indigo című szólóalbumát rögzítette 2017-ben.

A Within Temptation-koncerteken azonban szomorú emlékek is feljönnek az énekesnő lelkéből, például édesapja 2018-as halála. Sharon papája hosszú, súlyos betegség után hunyt el, az ő emlékére írta a Resist albumon hallható Supernova című dalt.

"Néha túl soknak éreztem, amikor a lelkemhez igazán közeli dalokat kellett énekelnem a színpadon. Olykor meg kellett szakítanom az éneklést, mert sírva fakadtam. Ez nem olyan dolog, amit meg akarok mutatni az embereknek. Ugyanakkor ezek a pillanatok eltüntettek egy bizonyos határvonalat és szinte éreztem az emberek ölelését. Megvolt tehát ennek a szépsége is."

Kifejtette véleményét a környezetvédelemről, ahogyan korábban például honfitársát, a Nightwish-énekesnő Floor Jansent is hallhattuk ebben a témában, több alkalommal is.

"A klímaváltozás félelmetes. És senki sem tudja, mitévő legyen! Ha nem fogunk össze, hogy ezt visszaszorítsuk, igen rossz vége lesz a dolognak. Néhány ország komoly veszélyben van a tengerszint emelkedése miatt, és szigetek fognak eltűnni! A világ változik, de szerintem túlságosan gyorsan, és ez ijesztő. Soha nem gondoltam volna azelőtt, hogy ez olyan méretű problémává növi ki magát, hogy a gyermekeim megtapasztalják..."

unnamed_7_1.jpg

Ám Sharon szerint van remény. Elárulta: Boyan Slat, egy fiatal holland tudós kitalált egy módszert az óceánok tisztítására, az általa létrehozott alapítvány The Ocean Cleanup néven működik, 2018 szeptemberében pedig munkába állt az első óceántisztító szerkezet. 

"Mindig mindenki másokat bízott meg ezzel a feladattal, Hollandiában viszont megtörtént az áttörés. Minden el van cseszve, de lehet ez jobb is!"

- fogalmazott igen nyersen Sharon, aki családjáról is megosztott pár titkot:

4680d236e85367d72ddb20f97bb2bd49.jpg

"Mindig honvágyam van a turnékon. Szükségem van arra, hogy "földeljem magam", és visszatérhessek egy más életritmushoz. A gyerekeket iskolába kell vinni, a szemetet ki kell vinni, és vacsorát is főznöm kell!"

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr7016045514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása