Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Az Entertain You-ról mesélt Sharon den Adel

Érdekes titkokat fedett fel az énekesnő

2020. május 18. - Jurancsik Eszter

Nemrégiben a Digital Journal nevű webes magazinnak adott interjút Sharon den Adel, a holland együttes frontasszonya, amelyben mesélt az Entertain You című új szerzeményről és a digitális korról. Természetesen a tervek sem maradtak ki a beszélgetésből.

Az énekesnő elmondta: tavaly hosszú turnét csináltak végig, novemberben pedig összeültek, hogy elkezdjék az új dalok írását. 

"Új dalokat akartunk írni a Worlds Collide turnéhoz [amely az Evanescence-szel kerül majd lebonyolításra ősszel - a szerk.] és bár a fesztiválokat természetesen elhalasztották, úgy éreztük, hogy jó új dolgokkal előállni: a rajongóknak adunk valamit, amit várunk, de nekünk is öröm, mert sokat dolgoztunk rajta."

95322729_111626370534930_4518034909373136896_n.jpg

- mesélte Sharon, majd eképpen folytatta:

"Klassz kiadni valamit, amit éppen írtál, a turnéra való várakozás közben. Két stúdiólemez között általában két-három év telik el. Most nagyszerű dolog valamit megírni, felvenni és szinte azonnal megjelentetni."

Mi inspirálja az énekesnőt?

"Minden inspirál! A személyes dolgoktól kezdve a világban zajló dolgokig - minden nagyobb dolog, minden apró dolog, minden, ami jelen van az életünkben."

A koronavírus miatt törölni kellett a banda Evanescence-szel közös turnéját - az amerikai csapattal áprilisban indultak volna útnak Sharonék.

A koronavírus-válsággal kapcsolatban nehéz jelenleg nyilatkozni, de fő célunk elsősorban az új zene megalkotása, a közös turné pedig, ami sajnos csúsztatásra került, reméljük, jövőre is simán tarthat."

9812cdbd50025db6fd9190ceb061d218.jpg

A mai társadalmat kétségtelenül a digitális világ uralja, erről az énekesnő többször szót ejtett, most sem hagyta ki a témát:

"Ami a digitális kor előnye, hogy sok új dolog, program, alkalmazás és lehetőség van arra, hogy a zenét nem csak új módokon rögzíthessük és adhassuk ki, hanem a rajongókhoz történő kapcsolódás is átalakult. A fejlesztés folyamatos, és a lehetőségek végtelenek."

unnamed_7.jpg

Mit üzen Sharon a kezdő zenészeknek?

"A legfontosabb dolog az, hogy megtaláld a saját zenédet. Ki kell emelkedned. Úgy gondolom, nem számít, ha kicsit hasonlít egy másik csapatra vagy egy bizonyos műfajra korlátozódik, de hozzá kell tenned valami különlegeset."

Május 8-án jelent meg az Entertain You. Korábban Sharon elmondta: meglátása szerint a mai könnyűzenéből hiányzik a lázadás, ők viszont merészen újítanak. A szerzemény kapcsán az énekesnő elmondta: biztosan lesznek olyanok, akiknek nem fog tetszeni a folyamatos újítás, de ez benne van a pakliban.

"A dolog szépsége az, hogy az emberek különböznek egymástól, és különlegességük révén sokféle színt adnak társadalmunknak. Ha ezt valaki nem veszi észre, el kell gondolkodnia a viselkedésén."

- zárta sorait.

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr3315706356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása