Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Alissa White-Gluz megmondja, miért nagyon 'metal' vegánnak lenni

Életmódjáról vallott az énekesnő

2020. március 26. - Jurancsik Eszter

A svéd Arch Enemy háza táján eléggé nagy csönd honol mostanság, ami a világot rettegésben tartó koronavírus-járvány kapcsán nem csoda. Viszont azt már jó ideje tudni lehet, hogy a zenekar készíti a következő nagylemezt, valamint az énekesnő, Alissa White-Gluz emellett még szólóanyagon is dolgozik.

 

Korábban a kanadai származású frontasszony mesélt már a vegánságról, amely életmódot tini kora óta követi, most pedig ismét nyilatkozott a téma kapcsán - a Mercy For Animals nevű szervezetnek mondta el, szerinte miért is nagyon metal az, ha valaki vegán lesz.

"Több, mint 20 éve vegán vagyok. Már akkor vegán voltam, mielőtt zenélni kezdtem volna. Soha életemben nem ettem húst. Vegetáriánus családban nőttem fel, tehát a vegánná válás teljesen logikus lépés volt."

- kezdte a téma boncolgatását Alissa.

alissa_3.jpg

"Amikor beindult a zenei karrierem, szerettem volna az állatok jogairól is beszélni. És most ezt a súlyos zenét használom fel, hogy az üzeneteimet közvetíthessem."

- folytatta az énekesnő, akiről korábban csapattársa, Michael Amott is elmondta: büszke arra, hogy Alissa milyen bátran beszél ebben az igencsak megosztó témában. 

"Nőnek, vegánnak és straight edge-nek lenni a metálvilágban olyan, mintha egy céltábla lenne a homlokomon. De soha, senkiért nem fogok megváltozni! Véleményem szerint a metál a lázadásról szól, a saját utad alakításáról. Hétköznapi dolgokat veszel elő a vegánná válással, mint az evés, a vásárlás vagy az öltözködés. Az emberek azt gondolják, joguk van kizsákmányolni az állatokat ezekért a dolgokért, pedig nem! A veganizmus pont ezekkel a dolgokkal megy szembe. És ez nagyon metal!"

- zárta gondolatait.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr8315559454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása