Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Így éli meg Cristina Scabbia a karantént

A Kerrang interjúvolta meg az énekesnőt

2020. március 21. - Jurancsik Eszter

Olaszországban egyre súlyosabb a helyzet a koronavírus (COVID-19) miatt. A legfrissebb hírek szerint a betegségben elhunytak száma túllépte a Kínában -ahonnan a vírus terjedni kezdett- életüket veszett emberekét. Ez részben azzal magyarázható, hogy Olaszország népessége a legöregebb Európában, persze ez cseppet sem vigasztaló.

Cristina Scabbia, a Lacuna Coil frontasszonya több ízben hírt adott magáról, legutóbb pedig eléggé bepöccent azokra, akik üresjáratban, dolog nélkül ténferegnek Milánó utcáin, noha a hatóságok teljes karantént rendeltek el az egész országban, és csak a legindokoltabb esetekben ajánlatos elhagyni a lakást, például munkába járás, vásárlás vagy kutyasétáltatás céljából. Cristina így üzent a posztban: "Mi szívunk a ti felelőtlenségetek miatt. Maradj otthon, baszd meg!"

Szerencsére az énekesnő és a banda többi tagja is egészségesek, otthonukban töltik a karantént, amelyet március 9-ével vezettek be. A napokban a Kerrang! magazin is kifaggatta Cristinát, mivel tölti kényszerszabadságát.

78116969_2860896393944724_3338584933672157184_o.jpg

"Milánóban vagyok, a házamban. Úgy hiszem, ez egy nagyon különös időszak. Karanténban vagyunk, mert ez a legjobb módszer arra, hogy megakadályozzuk a vírus terjedését. Nagyon sok hírt olvasok, weboldalakat nézek, és sok hamis hírt is kapok - sokan pánikot akarnak gerjeszteni, nem pedig valós  információkat közölni. De hogy őszinte legyek, minden nagyon csendes."

- mesélte Cristina, aki azt is elmondta: azért posztolta azt a bizonyos középső ujjas fotót Facebookjára néhány napja, mert néha muszáj kicsit agresszívabban megszólítani felelőtlenebb honfitársait, akik nem veszik eléggé komolyan a helyzetet.

De fél-e az énekesnő?

"Nem magam miatt aggódom, hanem a szeretteimért és azokért, akik kórházban vagy élelmiszerboltokban dolgoznak. Félelmetes belegondolni, hogy mindenki elveszíthet valakit. A bátyám a temetkezésben dolgozik, és mesélt történeteket, amelyektől libabőrös lettem."

- mint azt több weboldal is megírta, Lombardiában - amely régió székhelye Milánó - annyira nem bírnak a holttestek égetésével a krematóriumok, hogy kénytelenek más településekre szállítani az elhunytakat.

"Tegnap egy barátom is elveszítette az édesanyját, és még csak nem is láthatta. Nem rendeznek temetést, nem engedik meg a hozzátartozóknak, hogy végső búcsút vegyenek a szerettüktől. Ez összetöri a szívemet, éppen ezért nem értem, miért viselkednek ilyen önző módon az emberek..."

Szót ejtett a pánikszerű vásárlási mániával, ami szinte minden országban jelenséggé vált. Az énekesnő úgy gondolja, nincs ok pánikszerűen sok vécépapírt vásárolni, ez a legőrültebb dolog, amit valaha tapasztalt. Véleménye szerint óvatosnak kell lenni, de meg kell őrizni a józan észt is.

Mivel tölti az idejét Cristina?

67400402_2596487017052331_8187788918515564544_o.jpg

"Olvasok, videojátékokkal játszom, szobrászattal foglalkozom és kicsit edzek is. Egyfajta >>nyugdíjba vonulásnak<< tartom ezt az időszakot, hiszen általában nem vagyok itthon."

Rengeteg videót láthattunk arról is, hogy az olasz emberek énekelnek, hangszereken játszanak az erkélyeiken. Ennek kapcsán az énekesnő nevetve ezt mondta:

"Nagyon szenvedélyes vagyok és hazafias is, de ilyet nem tennék soha!"

A Lacuna Coilnak is rengeteg koncertjét törölnie kellett, hogyan éli ezt meg a zenekar?

"Ez valóban sötét időszak a zenének és a művészeteknek. Frusztráló és szomorú, de egy csónakban evezünk. Őrület ez, mert az együttesek a turnézásból élnek. Mi szerencsére előre gondolkodtunk, viszont vannak zenekarok, akik komoly pénzeket buktak most. Nehéz lesz visszatérni a pályára, de pozitív maradok, mert ha elértük a mélységet, innentől csak felfelé vezethet az út."

- zárta sorait. 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr5515542342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása