Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Megkezdte új albuma rögzítését az Epica!

Stúdiózik a csapat

2020. március 11. - Jurancsik Eszter

A holland zenemágusok legutóbbi nagylemeze 2016-ban került boltokba The Holographic Principle címmel, amely igencsak nagy sikert aratott, többször körbeturnézták a világot a kiadvánnyal Simone Simonsék.

Korábban már megtudhattuk, tervezik az új korongot, ám tavaly sem hagyta csemege nélkül rajongótáborát a banda: újra kiadták Design Your Universe című albumukat, amely eredetileg 2009 októberében jelent meg, valamint decemberben The Essence Of Epica címmel könyvet adtak ki.

Mark Jansen, a zenekar alapítója és gitárosa azt is felfedte: visszakanyarodnak a 2014-ben megjelentetett The Quantum Enigma címre keresztelt kiadványukhoz, és már javában írják a dalokat.

epica_20200222.jpeg

Most végre a hivatalos bejelentés is megtörtént, az együttes megkezdte a lemezfelvételeket.

Friss stúdió-vlogjában Simone Simons énekesnő így köszönti a rajongókat:

"Üdvözlünk Titeket az Epica 8. lemezének kulisszatitkaiban! Dolgozunk a lemezen és az első videoklipen is, ügyelve arra, hogy minden részlet tökéletes legyen. Sok időt töltök a zenekarral és Joost van den Broek-kel (a producer - a szerk.). Nagyon boldog vagyok, hogy alakulnak a dalok, és alig várom, hogy mindenannyian hallhassátok őket!"

Elkezdődött tehát a kemény munka a formáció számára, egy korábbi interjúban Mark pedig elmondta: csak akkor írnak új dalokat, ha késztetést éreznek rá, és nem azért, mert >>kell<<. Elmondása szerint nem szeretnének egy >>összecsapott<< albumot kiadni, amelyen csak néhány szerzemény erős, a többi pedig csak afféle >>töltelék<<.

Íme, a videoblog!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr3815515510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása