Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Hamarosan új dallal jelentkezik az Evanescence

Készül az új album is!

2020. február 29. - Jurancsik Eszter

Az arkansasi Evanescence november végén rukkolt elő a Fleetwood Mac-feldolgozás The Chain-nel, amely nóta a Gear 5 nevű videojáték hivatalos dala lett, januárban pedig klip is készült hozzá.

7890f3ff2f58758b6e3a3fd458e9ec51.jpg

Amy Lee, a banda frontasszonya így nyilatkozott a szerzeményről:

"Nagyon büszke vagyok rá, hogy a hangomat adhattam a Gear 5-hoz megjelenő The Chain újraértelmezéséhez. Nagyon tetszett Kait története, hogy hogyan kerekedett felül a félelmein és harcolt ellenük. A kitörésről szóló története és az előadásmódja egy olyan valami, amihez én is kötődni tudok."

A dal és a hozzá forgatott videó komoly sikereket könyvelhetett el, most pedig a Loudwire magazinnak árulta el Amy: négy új számon dolgoznak. Eredetileg csak két dalt akartak felvenni, végül négy lett.

Áprilisban a zenekar a holland Within Temptationnel indul közös turnéra, ám eközben a stúdiózást sem hanyagolják. Legutóbbi nagylemezük, a Synthesis 2017 őszén került boltokba, ám a csapat már mesélt a következő albumról, amelyet még az idei évben szeretnének piacra dobni. 

A lírai témákról pedig eképpen mesélt Amy:

"Sok új helyzettel szembesültem és máshogy nézek dolgokat. Nemcsak azért, mert idősebb vagyok, hanem súlyos veszteségeket szenvedtem el a közelmúltban. Meghalt a testvérem. Sokszor éreztem úgy, hogy az egyik lábam a másik oldalon van. Tehát sok dolog segít abban, hogy visszatérjek a gyökereimhez, de persze nem lesz minden annyira sötét és komor. Igyekszem a lehető legjobbat kihozni magamból az új albumon!"

Mint azt minden Evanescence-rajongó tudja, az énekesnő öccse 2018 januárjában tragikus hirtelenséggel távozott az élők világából. Robby hétéves kora óta súlyos epilepsziával küzdött, ezért tudták, hogy minden perc értékes. Amy egyik húga szintén nagyon fiatalon hunyt el, még az együttes ismertté válása előtt, az ő emlékére íródott a 2003-ban megjelent első albumukon, a Fallenen hallható Hello című dal. 

Az új dal nemsokára hallható lesz az énekesnő szerint:

"Mielőtt a nagylemezt megjelentetjük, szeretnénk egy új dalt is kiadni, hiszen a turnékon új dalt is játszani szeretnénk."

- zárta sorait.

ITT hallgathatod meg a teljes interjút.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr8015497102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása