Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Evanescence: készül az új album!

Amy Lee a készülő szerzeményekről nyilatkozott

2019. május 19. - Jurancsik Eszter

Mint azt korábban megírtuk, az arkansasi Evanescence új nagylemezt tervez kiadni jövőre, Amy Lee pedig a közelmúltban felidézte, milyen érzés a 16 éves Bring Me To Life című, első sikereket meghozó dalt élőben előadni.

evanescence_03-770x513.jpg

A készülő korong kapcsán a zenekar frontasszonya most a Consequence of Soundnak nyilatkozott. Elmondta: most már készen állnak arra, hogy elkezdjék írni az új albumot.

"Kísérleteztünk, kitörtünk a komfortzónánkból, rengeteg mindent kipróbáltunk. Visszatérünk a gyökereinkhez."

- magyarázta Amy.

Tény, hogy a 2017 őszén piacra dobott Synthesis valóban más lett, mint az addigi Evanescence-lemezek, hiszen egy nagyzenekar is hallható a lemezen és régi dalok újrahangszerelt változatai is helyet kaptak a korongon.

Fájó titkáról mesélt Ashley Costello

Megnyílt a zenészlány

A New Years Day frontasszonya, a 34 éves Ashley Costello igen fájó emlékről mesélt nemrégiben az Alternative Pressnek, amelyről eddig nem tett említést. 2015-ben, miközben a csapat Malevolence című lemezét rögzítette, Ash teherbe esett akkori párjától, ám elveszítette a magzatot. 

ash.jpg

"Két héttel a vetélésem után a párom meg is csalt..."

- vallott az énekesnő.

"Életem legfájdalmasabb, legsötétebb, legundorítóbb időszaka volt ez. Korábban nem akartam beszélni erről, de most, hogy feldolgoztam, könnyebb. Mindez súlyos veszteség volt, de megláttam a fényt az alagút végén, bár rengeteget sírtam. Ma is szopunk, és holnap is szopni fogunk. De folytatnunk kell az életet..."

- zárta kegyetlen őszinteséggel sorait, akinek azonban 2018 tavaszára révbe ért az élete, hiszen eljegyezte párja, Jimmy Trigger, aki egyébként a We Are The Riot énekese.

Elkészült a The Dark Element második lemeze!

Anette büszke az új korongra is

2016-ban hívta életre az egykori Nightwish-énekesnő Anette Olzon Jani Liimatainennel (ex-Sonata Arctica) közös projektjét, a The Dark Elementet. 2017 októberében meg is jelent első albumuk, amelyet az együttesről neveztek el, és komoly sikereket aratott a rajongók körében.

darkelement-17c.jpg

Korábban megírtuk, hogy a svéd-finn formáció lelkesen dolgozik új kiadványán, most pedig Anette bejelenette Instagramján: véget értek a felvételek, és már csak a keverés van hátra. Azt úgyan nem árulta el a csapat, mikor kerül boltokba az új album, de annyit elmondtak: újabb húzós anyagra számíthatunk.

 

Trees of Eternity: készül Aleah szólólemeze és EP is várható

Juha Raivio hírt adott terveiről

2009-ben alakult a Trees of Eternity, a finn Swallow The Sun-gitáros Juha Raiviónak és a dél-afrikai születésű, Svédországban élő énekesnőnek, Aleah Stanbridge-nek köszönhetően. További tagok voltak a csapatban Fredrik és Mattias Norrman (ex-Katatonia) és Kai Hahto, a Nightwish jelenlegi dobosa. 

120033_1.jpg

Még 2009-ben elkazdték írni a dalokat, 2013-ban jelent meg Black Ocean címre keresztelt EP-jük. 2014-2015 folyamán rögzítették első és egyben utolsó nagylemezüket, amely a Hour Of The Nightingale címet kapta - e kiadvány 2016 novemberében látott napvilágot. Sajnos a korong megjelenését a csapat énekesnője, a különleges hangú, angyali szépségű Aleah már nem érhette meg - a frontasszony 39 évesen, 2016 áprilisában, rákbetegségben elhunyt. 

Halála után Juha -aki Aleah párja is volt- mély depresszióba zuhant, ám az egykori HIM-dobos Gas Lipstickkel és Tomi Joutsennel életre hívta a Hallatar formációt, amely No Stars Upon The Bridge címmel lemezt adott ki 2017 őszén- a tragikusan fiatalon eltávozott énekesnő demóit és verseit használták fel a kiadványon. Az albumon hallhattuk Heike Langhans-t is, aki a svéd Draconian frontlánya és jó barátságot ápolt Aleah-val.

Korábban többször megírtuk, hogy Juha dolgozik néhai kedvese szólóanyagán, de javarészt a Swallow The Sunnal volt elfoglalva, ám Facebookján a zenész most bejelentette: hamarosan befejeződik Aleah lemezének rögzítése, de egy másik örömhírrel is szolgált:

"Kai, Mattias és Fredrik sokat beszélgettünk arról, hogy a Trees of Eternity nyers demóit kiadjuk, és ez lesz a csapat utolsó lemeze - egy EP, amely a Silver Star címet fogja viselni."

Juha eredetileg tavaszra tervezte Aleah szólókorongjának kiadását, ám a Hallatar körüli munkálatok és a Swallow The Sun turnéja sok idejét elvette.

Plusz egy köszönet is olvasható a gitáros legfrissebb bejegyzésében: a Tress of Eternity Broken Mirror című klipje elérte az egymilliós nézettséget.

 

Albumpremier: Pythia - The Solace Of Ancient Earth

Megjelent a csapat új lemeze!

Az angol Pythia története 2007-ig nyúlik vissza, amikor is Emily Alice Ovenden létrehozta a szimfonikus/power metal vonalán mozgó formációt. Három album jelent meg a képzett szoprán Emilyvel: 2009-ben a Beneath The Veiled Embrace, 2012-ben a The Serpent' Curse, majd a 2014-ben kiadott Shadows Of A Broken Past volt az utolsó munkája a fiúknak Emilyvel.

A hölgy 2015 őszén elhagyta a bandát, hogy Anna Tammal - akivel a Mediæval Bæbes nevű, középkori zenét játszó, csak lányokból álló együttesben is énekelt - létrehozza a Wilde Roses nevű projektet. Annával szintén a középkori és egyházi zenében ténykedett Emily, azonban idén bejelentette: visszavonul a zenéléstől, mert a spiritualitásnak kívánja szentelni minden idejét.

2015 őszén, a frontasszony távozásakor Sophie Dorman, egy szintén klasszikus énekesi képzettséggel rendelkező leányzó került a bandába, azonban egészen mostanáig nem igazán lehetett híreket hallani a britek háza tájáról.

 

 

Néhány nappal ezelőtt írtuk meg, miszerint a zenekar újra aktív: hallhattuk a Spirits Of The Trees című vadonatúj szerzeményt, ezzel egy időben Sophie-ék bejelentették: új albumuk május 17-ével jelenik meg The Solace Of Ancient Earth címmel. 

A mai napon elérhetővé vált az album, amelyen 10 dalt rögzített a brigád, íme a dallista:

01. An Earthen Lament
02. Spirits of the Trees
03. Ancient Soul
04. Black Wings
05. Your Dark Reign
06. Dawn will Come
07. Hold of Winter
08. Ghost in the Woods
09. Crumble to Dust
10. Soul to the Sea  

 

És az albumborító:

 

Amy Lee: "A Bring Me To Life ezer emléket hoz felszínre..."

A csapat első slágeréről mesélt az énekesnő

2003 márciusában került boltokba az Evanescence legelső albuma, a Fallen. E korongon hallhattuk az akkor már 8 éve létező együttes számára az első komoly sikereket meghozó Bring Me To Life című szerzeményt, amely hetekig vezette a listákat a világ minden táján.

Amy Lee, a csapat énekesnője - aki mára az egyetlen tag maradt az eredeti felállásból - korábban mesélt a dalról. Elmondta: korábban évekig egy mérgező kapcsolatban élt, ahol megtapasztalta a fájdalmat, a bánatalmazást. E kapcsolat is inspirálta többek közt a dalszöveget.

magazinecover.jpg

 

Most újabb érdekességeket árult el a frontasszony a szóban forgó szám kapcsán a  Seminole Hard Rock Hollywoodnak - a beszélgetést a Blabbermouth is átvette.

"Amikor a Fallen dalait énekelem, az egyszerre a múlt, a jelen és a jövő. Semmi nem adhat nagyobb elégedettséget, mint látni a közönséget és érezni, hogy ezek a dalok mennyire sokat jelentenek nekik. A Bring Me To Life előadása közben eszembe jut, milyen is volt, amikor ez az egész elkezdődött, hogy milyen őrült időszak volt ez."

- magyarázta az énekesnő.

 

 

Készül az In This Moment új lemeze!

A csapat gitárosa, Chris mesélt az új anyagról

A kaliforniai In This Moment Ritual címre keresztelt korongja 2017 nyarán került a boltok polcaira, és igen kedvező fogadtatást kapott a formáció rajongói körében. Maria Brink énekesnő és társai mind az Egyesült Államokban, mind Európában teltházas koncerteket adtak a lemezzel, tavaly Budapesten sold out-os bulit nyomtak le. 

itm.jpg

A napokban egy wisconsini rádió vendége volt a zenekar gitárosa, Chris Howorth, aki elárulta: augusztusban dobják piacra legújabb korongjukat, amely a Mother címet viseli majd.

"Maria édesanya, de a Földünk is egy anya. Az anyaság az élet kulcsa."

- magyarázta a zenész az albumcím kapcsán, de elmondta: rendkívül kemény anyaggal készülnek megtölteni a lemezboltok polcait, valamint egy teljesen új színpadi show-wal szeretnék elkápráztatni a fanokat - az első, új elemeket tartalmazó koncertre pedig már sor is került a floridai Jacksonville-ben.

Az interjút meghallgathatod ITT!

 

 

Új albumán dolgozik a Butcher Babies

Negyedik korongja kiadására készül az együttes

2017-ben jelent meg a Los Angeles-i csapat legutóbbi nagylemeze, amely a Lilith címet kapta, és sikeres turnét nyomtak le vele Amerikában és Európában is.

A Heidi Shepherd és Carla Harvey énekesnők által vezetett banda most elárulta: negyedik albumuk felvételeibe kezdtek.

bbposter-400x400.jpg

A Lilith című korongot egyébként az a Steve Evetts producerelte, aki többek közt a Sepulturával is dolgozott már együtt.

"A Lilith afféle újjászületés volt. Kivettünk egy év szabadságot, hogy dalokat írhassunk."

- mesélte a szóban forgó kiadványról Heidi a Blabbermouthnak.

Carla hozzátette: nagyon büszke a Lilith-re, amelyen úgy érzi, teljesen kihasználják Heidivel a hangi adottságaikat.

 

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

We’re holed up in the studio making new @butcherbabies for you �who’s excited? Photo by Wauters Rudi Metal Collection #butcherbabies #bb4

Carla Harvey (@carlaharvey) által megosztott bejegyzés,

Cristina Scabbia: "Nem felejtettük el, honnan indultunk!"

Visszaemlékezett a múltra az énekesnő

Ha olasz metálcsapatokra gondolunk, szinte biztos, hogy a legtöbb ember fejében felvillan a milánói Lacuna Coil, akik 1994-ben alalkultak, többszöri tag-és névcsere után 1998-ban pedig kiadták első EP-jüket, amely a zenekar nevét viselte. Egy évvel később megérkezett az In A Reverie címre keresztelt első nagylemez. Hol a tipikus gótikus, hol a kicsit modernebb hangzás kapott helyet kiadványaikon, ám rajongótáboruk hűséges maradt a zenekarhoz, akik szinte megállás nélkül turnéztak az elmúlt három évben - 2016 nyarán jelent meg legutóbbi, Delirium címet viselő korongjuk.

lacuna_coil_01.jpg

A zeneipar változásairól, a csökkenő CD-eladásokról és a technikai fejlődésről korábban már mesélt a frontasszony Cristina Scabbia, aki elmondása szerint először nem is akart énekesnő lenni. 20-25 éve kazettákkal kezdték karrierjüket, majd jött az mp3, Cristina pedig ekkortájt azon filozofált, mi jöhet még...?

A banda legfrissebb posztjában az énekesnő ismét visszaemlékezett a múltra, mégpedig annak apropóján, hogy a formáció ma megkezdte legújabb albumának felvételeit.

"Végre ma stúdióba vonultunk és megkeztük az új számok felvételét! Csak azt akartam elmondani, skacok, hogy nagyon boldog és feltüzelt vagyok (a fiúk is)!"

- kezdte sorait Cristina, majd így folytatta:

"Soha, semmit nem vettünk magától értetődőnek, soha nem felejtjük el, honnan indultunk!"

 

 

süti beállítások módosítása