Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Trees of Eternity: készül Aleah szólólemeze és EP is várható

Juha Raivio hírt adott terveiről

2019. május 18. - Jurancsik Eszter

2009-ben alakult a Trees of Eternity, a finn Swallow The Sun-gitáros Juha Raiviónak és a dél-afrikai születésű, Svédországban élő énekesnőnek, Aleah Stanbridge-nek köszönhetően. További tagok voltak a csapatban Fredrik és Mattias Norrman (ex-Katatonia) és Kai Hahto, a Nightwish jelenlegi dobosa. 

120033_1.jpg

Még 2009-ben elkazdték írni a dalokat, 2013-ban jelent meg Black Ocean címre keresztelt EP-jük. 2014-2015 folyamán rögzítették első és egyben utolsó nagylemezüket, amely a Hour Of The Nightingale címet kapta - e kiadvány 2016 novemberében látott napvilágot. Sajnos a korong megjelenését a csapat énekesnője, a különleges hangú, angyali szépségű Aleah már nem érhette meg - a frontasszony 39 évesen, 2016 áprilisában, rákbetegségben elhunyt. 

Halála után Juha -aki Aleah párja is volt- mély depresszióba zuhant, ám az egykori HIM-dobos Gas Lipstickkel és Tomi Joutsennel életre hívta a Hallatar formációt, amely No Stars Upon The Bridge címmel lemezt adott ki 2017 őszén- a tragikusan fiatalon eltávozott énekesnő demóit és verseit használták fel a kiadványon. Az albumon hallhattuk Heike Langhans-t is, aki a svéd Draconian frontlánya és jó barátságot ápolt Aleah-val.

Korábban többször megírtuk, hogy Juha dolgozik néhai kedvese szólóanyagán, de javarészt a Swallow The Sunnal volt elfoglalva, ám Facebookján a zenész most bejelentette: hamarosan befejeződik Aleah lemezének rögzítése, de egy másik örömhírrel is szolgált:

"Kai, Mattias és Fredrik sokat beszélgettünk arról, hogy a Trees of Eternity nyers demóit kiadjuk, és ez lesz a csapat utolsó lemeze - egy EP, amely a Silver Star címet fogja viselni."

Juha eredetileg tavaszra tervezte Aleah szólókorongjának kiadását, ám a Hallatar körüli munkálatok és a Swallow The Sun turnéja sok idejét elvette.

Plusz egy köszönet is olvasható a gitáros legfrissebb bejegyzésében: a Tress of Eternity Broken Mirror című klipje elérte az egymilliós nézettséget.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr9814834156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása