Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Lacuna Coil: nehéz volt a Black Anima dalait megírni

Cristina Scabbia mesélt a lemezfelvételekről

2019. december 28. - Jurancsik Eszter

Október 11-én küldte a boltok polcaira új albumát az olasz Lacuna Coil Black Anima címmel, a korong pedig a világ minden táján hatalmas sikernek örvend.

A lemez kapcsán többször elmondta a csapat: eddigi legkeményebb, legsötétebb kiadványukkal lesz dolgunk, és nem is beszéltek mellé, hiszen a Black Anima rendkívül sokoldalúra sikeredett. A milánói formáció több tagja megtapasztalta a veszteséget az elmúlt években, ez adta az album tematikáját. Cristina Scabbia, az énekesnő például egy év különbséggel veszítette el mindkét szülőjét, valamint 13 éve tartó párkapcsolata a Slipknotos Jim Root-tal 2017-ben véget ért.

A Genre Is Dead nevű webes magazin készített interjút a frontasszonnyal, aki elárulta: nem akartak konceptlemezt készíteni, végül mégis az lett belőle - a lélek sötét oldalával foglalkozik a korong.

cristina-scabbia-lacuna-coil.jpg

"Sok mondanivalónk volt. De ha több dologról is akarsz zenét írni, összezavarodhatsz. Küzdelmes volt elkezdeni a dalok írását. Főleg Marco (Coti-Zelati, a banda basszusgitárosa) aggódott, hiszen eleinte nem voltak ötletei. Végül megjött az ihlet. Marcót főleg a videojátékok és a filmek inspirálják, aztán én és Andrea (Ferro, a férfi énekes) megírtuk a szövegeket."

- kezdte Cristina, majd így folytatta:

"A Black Anima egy történet. Jó lenne, ha egy órát szánnál rá a napodból és végighallgatnád, elejétől a végéig, anélkül, hogy átugranál egy dalt. Nem kötődnek ugyan szorosan egymáshoz, de olyan a lemez, mint egy utazás. Sokféle hangulaton keresztülvezet téged."

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr1615369532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása