Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Festőnek állt Anette Olzon

Új területen próbálja ki magát az énekesnő

2018. március 04. - Jurancsik Eszter

Anette Olzon az idő múlásával egyre sokoldalúbb lesz. Ezt bizonyítja, hogy egyszerre két hivatása is van - amikor nem a The Dark Element frontasszonya, akkor egy helsingborgi kórházban ápolónőként segíti a beteg embereket a svéd csillag. Emellett komoly szinten sportol és remekül ért a divathoz is. 

the_dark_element_anette_olzon_1.jpg

Most újabb dologba vágott a Nightwish egykori énekesnője: festeni kezdett. Nem ő az egyetlen metálpacsirta, aki vászonra viszi fantáziáját, hiszen Liv Kristine és a Delain frontlánya, Charlotte Wessels is kipróbálta magát ebben a művészeti ágban.

Ma számolt be Nettie hivatalos blogján arról, hogy mennyire megszerette a festést és megmutatta egy művét is, a készítés különböző fázisaiban - tehetségéről meggyőzödhettek itt!

Anneke van Giersbergen: "Nagyszerű közönségem van"

A Teamrocknak mesélt az énekesnő.

6c09494cbf120c1307f0f44327178f71.jpgAnneke van Giersbergen a The Gathering által vált ismertté, majd miután elhagyta a csapatot kipróbálta magát szólóban és más zenekarok élén is egyaránt. Jelenleg az általa alapított VUUR zenekar frontasszonya, mely formáció tavaly dobta piacra első nagylemezét, In This Moment We Are Free - Cities címmel. Nemrég lehetett olvasni a Teamrock hasábjain egy különleges interjút az énekesnővel, melyben nem csupán a VUUR debütáló korongjáról, hanem a korai évekről is ejtett néhány szót.

Áldott vagyok, amiért ilyen nagyszerű követést kapok. Mindig is aktív voltam a metálban, de egészen idáig nem készítettem még ilyen kemény hangzású albumot. Sokáig egy prog / metálalbumot akartam készíteni, de mivel ezt írtam és rögzítettem sokan azt mondták, hogy nem győzik kivárni a megjelenését. Ennek nagyon örültem!

-árulta el a VUUR-album kapcsán, majd hozzátett:

Az album témája a városok. Az utazásaim során inspiráltak engem ezek a nagyszerű helyek. Minden városnak van egy története.

- mondta, majd szó esett arról, hogy szülei hogyan vélekedtek afelől, hogy lányuk metálénekesnő szeretne lenni:

Teljes mértékben támogattak! Látták, hogy mennyire szeretem a művészetet és a zenét, mivel nagyon fiatal voltam az éneklés a szenvedélyemmé vált. A szüleim úgy tartják, hogy ha megakarod élni azt, amit szeretsz, akkor boldog ember leszel. És ebben igazuk van. Egyébként, szeretik azt a zenei stílust, amit képviselek, szóval ez nagyban segít engem.

-kezdte, majd eképp folytatta:

Olyan énekesnők hangján nőttem fel, mint Diana Ross, Barbra Streisand és Ella Fitzgerald. Szerettem a hangjukat, és ők inspiráltak arra, hogy énekesnő és egyben előadó legyek. Amikor kicsit idősebb lettem, kb. 15 éves koromban a bátyám lemezgyűjteményének köszönhetően felfedeztem a metált és a prog-rockkot: olyan férfi énekeseket, mint Mike Patton, Bruce Dickinson és Freddie Mercury.

dcd27ee3-4b08-4133-8c99-e8d3b77e39cd.jpg

- vallotta, majd kitért arra is, hogy szerinte nőként nehezebb-e helytállni a színpadon:

Lehet, hogy szerencsés voltam, de nem hiszem. A The Gatheringgel új hangzást hoztunk a metálba, de megtapasztaltuk, hogy egy metálos és egy prog-közönség számára a teljesítmény a legfontosabb. Ha jól játszol és jól énekelsz, ha a dalszövegeid rétegesek és költőiek, ha keményen dolgozol, és a szíved-lelked beleteszed, akkor megfogod szerezni a tiszteletet és szeretet is, függetlenül attól, hogy férfi, vagy nő vagy.

-magyarázta, majd elárulta azt is, hogy más énekesnőkkel ellentétben neki szerencsére nem kellett szembenéznie a szexizmussal, és a különböző bántalmazásokkal. Mindezeken túl, Anneke azt is elmondta, hogy már a kezdetektől otthon érzi magát a színpadon.

Igen! Szeretek énekelni és előadni. Szeretem megosztani a zenét a közönséggel. Ez a legjobb érzés a világon.

via Teamrock.

 

 

Albumpremier: Oceans of Slumber - The Banished Heart

Megjelent a kiadvány

Cammie Gilbert és zenésztársai tegnap szabadították a világra új albumukat, amely a The Banished Heart címet kapta. Beharangozóként három klipes dalt is megmutatott a texasi zenekar, a lemez címadó dalát, a The Decay Of Disregard-ot és a No Color, No Light-ot. 

636444658764341947.jpg

A csapat műfajilag nehezen behatárolható, hiszen zenéjükben egyaránt szerepelnek a gótos, atmoszferikus, doomos elemek éppúgy, mint a keményebb, progresszívebb megoldások - mindez lenyűgöző egyveleget alkot, Cammie hangja pedig ismét csodálatosan cseng. 

Tracklist:

01. The Decay of Disregard
02. Fleeting Vigilance
03. At Dawn
04. The Banished Heart
05. The Watcher
06. Etiolation
07. A Path to Broken Stars
08. Howl of the Rougarou
09. Her in the Distance
10. No Color, No Light
11. Wayfaring Stranger

A formáció így nyilatkozott korábban az új lemezről:

"Kizárólag "valódi" hatású zenét igyekszünk alkotni; ezúttal viszont újabb mélységeket fedeztünk fel, és még alább merültünk önmagunk lelkében, hogy felleljük, ami eddig ismeretlen volt még nekünk is, és a felszínre hozzuk mindezt. Néha az életben szükség van olyan helyekre, ahol elbújhatsz, ahol magadra öltheted a tagadás álarcát. De nem ebben az esetben... Mi ugyanis most úgy döntöttünk, hogy egy számunkra kényelmetlen és riasztó helyen maradunk, és ott fedezzük fel a sötétséget, az ürességet és a remény útjait; irányt mutatván nem csak önmagunknak, hanem mindenkinek, aki valaha is megfordult már ilyen zord lelki sötétségben."

a325ae6.jpg

A banda Államokon túli elismertségét is jelzi többek közt az a tény, hogy a holland Epica ezredik koncertjén - amely április 14-én kerül megrendezésre a tilburgi Poppodium 013 szórakozóhelyen- ők lesznek az egyik vendégzenekar

Az albumról nemsokára ismertetőt is írok majd a blogon!

Megmutatta kislányát Lisa Middelhauve

Megszületett az énekesnő első gyermeke

Lisa Middelhauve-ről nemigen lehetett hallani az elmúlt években. 2010-ben elhagyta a Xandria fedélzetét, ahol 1999-ben zenei pályafutását kezdte, és bár dolgozott a Serenityvel és az Eve's Apple-ben is, a német énekesnő inkább családjával volt elfoglalva. 

the-promotional-photos-of-the-album-salom-the-seventh-veil-xandria-25551741-800-600.jpg

Néhány éve elvált Nils Middelhauve-től, a Xandria egykori gitárosától, akivel 2005 nyarán keltek egybe, ám Lisára hamarosan rátalált az új szerelem Jax Rodermund személyében, akivel tavaly szeptemberben oltár elé álltak. Dianne van Giersbergen alig néhány nappal azelőtt lépett ki a Xandriából, ennek kapcsán Lisa és Manuela is elmondták véleményüket a holland szoprán pacsirtáról és a bandáról, valamint kiderült: Lisa első gyermekével várandós, aki Szilveszter környékén világra is jött. A kislány nevét és pontos születési dátumát ugyan nem árulta el az énekesnő, de privát Facebook-oldalán új profilképén már a csöppséggel a karjában látható. Annyit még tudni lehet, hogy jelenlegi férjének már van egy kisfia előző kapcsolatából, akit nagyon megszeretett.

Íme a boldog anyuka és kislánya:

lisa_1.jpg

Az Angrával dolgozott Alissa White-Gluz

Közös dalt vett fel a énekesnő és a brazil banda

A brazil power metalt játszó Angra Ømni című nagylemeze nemrég jelent meg, a rajta szereplő Black Widow's Web című dalhoz pedig nemrég videó is készült.

dgttrih.jpg

A szerzeményben az Arch Enemy kanadai énekesnője, Alissa White-Gluz is közreműködik. Íme a dal videója:

 

Új videóval jelentkezett a Kobra And The Lotus

Ismét klipet készített a banda

A kanadai Kobra And The Lotus háza táján zajlik az élet, hiszen április 27-én dobják piacra új lemezüket, amely a Prevail II elnevezést kapta. Korábban a csapat megmutatta a korong borítóját, most pedig megérkezett a kiadvány első kislemezes nótája, a Losing My Humanity. Ezzel egy időben Kobra Paige és a fiúk a dalok címeiről is lerántották a leplet.

kobraandthelotusfeb2018promo_638_1.jpg

A lemez számlistája:

01. Losing My Humanity
02. Let Me Love You
03. Ribe
04. My Immortal
05. Human Empire
06. Heartache
07. Velvet Roses
08. Modern Day Hero
09. You're Insane
10. White Water
11. The Chain
12. Let Me Love You (acoustic bonus track)

Íme, az új videó:

 

 

A dal kapcsán a következőket nyilatkozta az énekesnő Kobra:

"Emberség. Az emberi lét egyik legnagyobb küzdelme, hogy ezt meg is tudjuk tartani. Az előző album (Prevail I) folytatása a lemez, beleásunk az emberi psziché mélyébe, feltárva a személyes küzdelmeket és gyötrelmeket."

kobraandthelotusprevail2_1.jpg

 

Felfedte készülő lemeze dallistáját a Midnattsol

Májusban érkezik az újdonság

A norvég/német tagokból álló formáció immár két énekesnővel nyomul, hiszen nemrégiben Liv Kristine, Carmen nővére hivatalosan is a banda tagja lett.

midnattsoldec2017band_638_1.jpg

A napokban láthattuk a készülő album, a The Aftermath borítóját és egy teasert is, most pedig a dalok címeire is fény derült. A május 23-án boltokba kerülő stúdióalbumon 9 dal és egy bonus track kapott helyet, íme:

01. The Purple Sky
02. Syns Sang
03. Vem Kan Segla
04. Ikje Glem Meg
05. Herr Mannelig
06. The Aftermath
07. The Unveiled Truth
08. Evaluation Of Time
09. Forsaken
10. Eitrdropar (bonus track)

28276510_1753762034666872_5289175845721893102_n.jpg


süti beállítások módosítása