Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Koncertvideóval jelentkezett az Evanescence

A Hi-Lo látható a Youtube-on

2018. október 07. - Jurancsik Eszter

Jó ideje tudni lehet, hogy az arkansasi zenekar DVD-vel örvendezteti meg rajongótáborát, amely kiadvány október 12-én kerül boltokba. 

bc33b4d101faa8b8ff17a7086c6f44a1.jpg

Az Amy Lee énekesnő vezette csapat tűkön ülő fanjainak azonban most itt egy kis ízelítő a koncertanyagból, ugyanis pénteken elérhetővé vált a tehetséges hegedűművésszel, Lindsey Stirling-gel rögzített Hi-Lo élő verziója. A dal a tavaly megjelent Synthesis című albumon kapott helyet - ez a banda negyedik stúdióalbuma, amelyre a rajongóknak hat évet kellett várni.

Íme, a felvétel:

 

 

3kzogbuevszamrfr8qqth-650-80.jpg

Itt az első klip Anneke van Giersbergen készülő szimfonikus lemezéről!

A VUUR Helsinkiről szóló dalát láthatjuk

Korábban beszámultunk róla, hogy a sokoldalú holland énekesnő újabb csemegével készül meglepni rajongóit, amely nem más, mint egy szimfonikus lemez. Az album Symphonized címmel, november 16-án kerül majd az üzletek polcaira.

h7ucjcswjdbqpe6zbvzgza-970-80.jpg

A korongon Anneke szólómunkásságának dalai éppúgy megtalálhatóak majd, mint a The Gathering néhány szerzeménye, a The Gentle Storm-mal felvett számok és természetesen legutóbbi projektjétől, a VUUR-től is hallhatunk majd nótákat.

A tracklist:

1. Feel Alive
2. Amity (originally released by The Gathering)
3. Your Glorious Light Will Shine - Helsinki (originally released by Vuur)
4. Two Souls (originally released by Lorrainville)
5. When I Am laid In Earth (aria by Henry Purcell)
6. Travel (originally released by The Gathering)
7. Zo Lief (unreleased song in Dutch)
8. You Will Never Change
9. Freedom - Rio (originally released by Vuur)
10. Forgotten (originally released by The Gathering)
11. Shores Of India (originally released by The Gentle Storm

A hollandul tüzet jelentő VUUR tavaly adta ki első lemezét In This Moment We Are Free - Cities címmel, amely korong különlegessége, hogy mindegyik szerzeménye egy-egy város előtt tiszteleg.

E lemezen hallható a Your Glorious Light Will Shine - Helsinki című dal, amelyet most szimfonikus változatban is meghallgathatunk. Íme!

 

Lzzy Hale: "Fontos, hogy beszélj a mentális betegségedről!"

A Halestorm énekesnőjének gondolatai

A mentális betegségek a mai napig tabunak számítanak, pedig évről-évre egyre több embert -köztük riasztóan sok fiatalt- diagnosztizálnak ezekkel a kórképekkel. Ezeken az embereken rendszerint szégyenbélyeg van, ők maguk pedig nem mernek beszélni az érzésikről, ezért jogosan érezhetik magukat egyedül. 

A metálvilágot az elmúlt években több tragikus öngyilkosság rázta meg, gondoljunk Chris Cornellre, Chester Benningtonra vagy Jill Janusra.

Lzzy, a Halestorm karizmatikus énekesnője most nyíltan beszélt erről a kényes témáról az Overdrive-nak - a beszélgetést átvette a Blabbermouth is. Egyébként nem ő az egyetlen rockénekesnő, aki kiáll a depresszióban és egyéb lelki bajokban szenvedők mellett, korábban a Lacuna Coil frontasszonya, Cristina Scabbia is elmondta ezzel kapcsolatos véleményét.

Kiderült, hogy az ő családjában is előfordult mentális betegség, a testvére, Arejay -aki a csapat dobosa- volt érintett, és sokszor sírt nővére vállán.

17353142_1618679234828751_1641792438243442588_n.jpg

"Az emberek azt hiszik, ha híres vagy és sokan szeretnek, nem lehetsz mentális beteg és nem lehet semmi problémád. Azonban az igazság a következő: a világod beszűkül a lelki bajok következményeként, és persze ezt senki nem látja. Én áldottnak érzem magam, amiért senki nem akarja megmondani, mit csináljak. De sokaknál sajnos nem ez a helyzet! Az üzleti részben nincs barátság, még ha annak is mutatja magát valaki. És ha elveszíted a bizalmat valakivel ebben a tekintetben, az szívszorító dolog!"

Augusztus 14-én Jill Janus, pár héttel a 43. születésnapja előtt önkezével vetett véget életének Portlandben, természetesen Lzzy erről is szót ejtett:

"Úgy döntöttem, Jill halála után kampányt indítok és arra ösztönzöm az embereket, hogy merjenek beszélni állapotukról. Miután Jillt elveszítettük, eldöntöttem, hogy  #RaiseYourHorns hashtag alatt felhívom a figyelmet a lelki bajok veszélyességére."

A képet több ezer rockrajongó osztotta meg, miután október 4-én a énekesnő kiposztolta Facebookjára.

 

Itt a Kalidia új klipje a novemberben megjelenő lemezről

A korong címadó dalához forogtak a kamerák

42219606_1992646640792686_2016062510645379072_n.jpg

A Nicoletta Rosellini énekesnő által vezetett Kalidia november 23-án küldi boltokba új albumát, amely a The Frozen Throne címet kapta.

Addig is itt az első videó, amely a lemez címadó dalához készült, íme:

 

 

Megjelent a Null Positiv új albuma

Elsejétől elérhető a lemez

bandbildkollapsklein_500.jpg

Elli Berlin és zenésztársai keményen dolgoztak az elmúlt hónapokban, ennek eredménye pedig a német csapat Amok címre keresztelt új stúdiólemeze, amelyrő korábban már hallhattuk a címadó dalt és a Trauma című felvételt is.

Elsején megjelent a nagylemez, a kiadványt meghallgathatod többek közt a Spotifyn és az iTunes-ön is.

Év végén érkezik a Jinjer új EP-je

Stúdiózik a zenekar

A nyáron hazánkban is láthattuk a Tatiana Shmailyuk által vezetett Jinjert, akikről korábban megírtuk: hamarosan új EP-vel jelentkeznek. 

Eugene Abdiukhanov, a csapat gitárosa korábban elmondta: öt dal lesz hallható a Micro címre keresztelt kiadványon, amely a megszokott Jinjeres hangzást hozza majd.

Eredetileg szeptemberre tervezte a banda a középlemez megjelentetését, ám év végére csúszott a kiadás.

Mindeközben dolgoznak új nagylemezükön is, amely a 2016-os King Of Everything vonalát viszi majd tovább. 

42909267_2211188385823418_1871717975610884096_n.jpg

"Most állítjuk össze az új anyagot. Három-négy dal zenei alapja már elkészült, ám még nem hallottam őket. Most rajtam a sor, hogy szövegeket írjak."

- mesélte Tatiana, aki azt is elárulta: többször meghallgat egy-egy felvételt, ami segít számára abban, hogy inspirációkat kapjon.

 

 

Emlékeiről és terveiről mesélt Ailyn

A Lyrical Spell Magazine faggatta ki az énekesnőt

Pilar Giménez Garcia, azaz Ailyn Sireniából való kirúgása után nem hagyta magát leírni. Dolgozott a Melted Space-szel, a Secret Rule-lal, a Déblerrel és bebizonyította: őt bizony nem küldte padlóra a norvég zenekarból való kipenderítése. Ő volt a csapat életében az első frontlány, aki rekordhosszúságú időt töltött ex-zenésztársaival - 2008-tól 2016 nyaráig állt a mikrofon mögött. 

Nemrégiben a Lyrical Spell Magazine készített interjút az énekesnővel, aki őszintén mesélt a múlt fájó emlékeiről és terveiről is. 

1538306791.jpg

Kiderült például, hogy rengeteg időt tölt szülőhazájában, Spanyolországban, és rendkívül szoros a kapcsolata húgával, Bárbarával, aki a Sirenia válogatására is benevezte anno.

Mint az köztudott, 2016 májusában a szépséges pacsirta édesanyja váratlanul elhunyt, emiatt a hétéves kora óta inzulinfüggő (egyes típusú) cukorbetegséggel élő Ailyn inzulinháztartása felborult, orvosi segítségre volt szüksége. Miután Morten Veland, az alapító kirúgta őt, kifejtette, hogy igazságtalannak érzi, ahogyan a zenekarok a női énekeseikkel bánnak.

"Miután visszatértem Norvégiába, a húgom is velem tartott. Szükségünk volt egymásra, és arra, hogy ezt a nehéz időszakot együtt vészeljük át."

- elevenítette fel fájó emlékeit Ailyn, aki nem tervezi a hazaköltözést mediterrán hazájába. 

"Szeretem Norvégiát és azt, ahogyan bizonyos dolgok itt működnek. Az, hogy nem vagyok többé a Sirenia tagja, még nem jelenti azt, hogy nem élhetek többé ebben az országban. Amíg a zenekarban voltam, mellette ugyanúgy éltem az életemet, mint bárki más. Szeretem a szülőhazámat, de biztos, hogy itt maradok."

Egészségéről is nyíltan beszélt az énekesnő, akinek édesapja, egyik nagynénje és nagymamája is cukorbetegséggel élt.

"Ha diabéteszed van, oda kell figyelned Magadra. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy nem veszik eléggé komolyan ezt a betegséget. 29 éves voltam, amikor néhány komplikáció merült fel nálam, mert sokáig én sem vigyáztam magamra. Azt hittem, velem semmi nem történhet. Természetesen teljes életet lehet élni ezzel a kórral, meg lehet oldani, hogy ne a cukorbaj irányítson téged, ha kézben tartod a dolgokat. Így elkerülheted a szövődményeket. ez a legjobb tanács, amit adhatok!"

ailyn_5.jpg

Ailyn elárulta: fiatalabb éveiben mindenki megpróbálta lebeszélni az éneklésről betegsége miatt.

"Azt mondták: >> Ó, drágám, te nem lehetsz énekes, hiszen beteg vagy!<< Sajnos diszkriminatív világban élünk, ahol még mindig sokan hiszik, hogy csak azok küzdhetnek a céljaikért, akik egészségesek. De képzeld csak el! Rengeteg beteg ember van a világon. Zárják be magukat talán a házba és adják fel az álmaikat? Amikor a zenei karrierem előtt munkát kerestem otthon, Spanyolországban, el kellett titkolnom, hogy cukorbetegségem van, hiszen senki nem akart felvenni egy beteg embert. Aztán, amikor 2007-ben az X-Faktorba kerültem, úgy döntöttem, nem titkolózom tovább!"

És mivel foglalkozik szabadidejében a csinos énekesnő?

"Szeretek olvasni. Órákon át, ha időm engedi! Ha lefekvés előtt olvasok, jobban alszom. Ruhákat is tervezek magamnak, és ha nem énekelnék, valószínűleg ezzel foglalkoznék."

Elárulta azt a tényt is, hogy a Pilar Giménez Garcia csak egy rövidített név, teljes neve ugyanis, ami a személyi igazolványában is áll: Pilar María del Carmen Mónica Giménez Garcia. 

1469845_451643038274644_626652319_n.jpg

Legfőbb inspirációja Mariah Carey volt tiniként, de az is köztudott, hogy rövid ideig egy spanyol lánycsapat tagja is volt, amely formáció ázsiai dalok átdolgozását játszotta. Ailyn nagy álma, hogy egyszer ellátogathasson Japánba. 

Később a metál felé fordult, két nagy kedvence a mai napig a Nightwish és a Kamelot. 

Emmanuelle Zoldan karrierjéről mesélt

A Femme Metal Webzine-nak adott interjút az énekesnő

Több, mint két év telt el azóta, hogy a norvég Sirenia életében komoly változás történt: a fiúk megváltak az őket 9 éve erősítő Ailyntől, akivel a különválás nem túl szépen zajlott le. Morten Veland alapító szerint a spanyol szoprán pacsirta "mérföldekre eltávolodott" az együttestől, Ailyn szerint egykori zenésztársa csak más hangot akart a csapatba, ezért szabadultak meg tőle - egyébként ő volt az első frontasszonya a formációnak, aki ilyen sokáig velük dolgozott. Első énekesnőjük a csak session-zenészként közreműködő Fabienne Gondamin (2002) volt, őt követte Henriette Bordvik (2003-2005), majd a dán Monika Pedersen (2006-2007).

Senki nem tudhatja biztosan, mi a valódi igazság, azonban a mediterrán szépség távozását követően a banda nem tétlenkedett, hanem elkezdte a Dim Days Of Dolor című lemez rögzítését. A nyári koncerteken Emmanuelle Zoldan francia énekesnő állt Ailyn helyére, majd 2016. szeptember 8-án a csapat bejelentette: végleg ő marad a mikrofon mögött. Emmanuelle egyébként 2003 óta dolgozik a Sireniával, mint kórista, klasszikus zenei képzettséggel rendelkezik, ezért is döntöttek Mortenék úgy, hogy a továbbiakban vele dolgoznak együtt.

24210_l.jpg

A Dim Days Of Dolor 2016 novemberében jött ki, vegyes érzelmeket kiváltva a rajongókból. 

A Femme Metal Webzine magazin nemrégiben kifaggatta az énekesnőt zenei pályájáról, aki korai emlékeit is felelevenítette.

"Kisgyerekként zongorázni tanultam, sőt, később a dobolást is kipróbáltam. Azonban hamar felismertem, hogy az éneklés az én igazi terepem. Elkezdtem énekelni egy pop-rockot játszó bandában, amellyel nagyon jó bulikat csináltunk és versenyeket is nyertünk."

Azonban rájött, hogy egészen más műfajban van az igazi otthona.

a-489940-1484050380-6054_jpeg.jpg

"Bár rendkívül kreatív időszaka volt ez az életemnek az egyetemi éveim alatt, mégis úgy döntöttem, hogy klasszikus éneket akarok tanulni a konzervatóriumban. Több technika megtanulása és két év képzés után az opera világában kezdődött az igazi karrierem. Éles váltás volt ez, de az élet néha kiszámíthatatlan. Sokféle műfajban kipróbáltam a hangom, így a jazzben és az R&B-ben is."

- mesélte az énekesnő, aki a Sireniával miniturnéra készül az Arcane Astral Aeons című albummal, amely korong október 26-ával kerül a boltok polcaira. 

Az első klipes dalt már hallhattuk-láthattuk, amely kisfilm a Love Like Cyanide című számhoz készült, de belehallgathattunk a lemez többi szerzeményébe is.

Hallgass bele a Sirenia hamarosan érkező albumába!

A hónap végén kerül boltokba a kiadvány.

Október 26-án jelenik majd meg a Sirenia vadonatúj nagylemeze, az Arcane Astral Aeons. A korong beharangozója a Love Like Cyanide című szerzemény volt, ami a Beast In Black frontemberével, Yannis Papadopoulos közreműködésével került rögzítésre.

A formáció nemrégiben osztotta meg követőivel az újdonság számlistáját, ami mindösszesen tizenegy dalt sorakoztat fel. Néhány perce azonban a Napalm Records lemezkiadó megosztott egy előzetest, így az album összes dalába belehallgathatunk, mintegy megtapasztalva azt, hogy mivel is tér vissza hamarosan a zenekar.

Íme:

süti beállítások módosítása