Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Noora Louhimo: "Az első show után éreztem, hogy erre születtem!"

A Battle Beast-hez való csatlakozásáról mesélt az énekesnő

2018. június 17. - Jurancsik Eszter

2012 óta erősíti a finn Battle Beast-et Noora Louhimo, aki Nitte Valo-t váltotta a mikrofon mögött. A MIC Studios kapta mikrofonvégre Noorát, aki a csapatba való kerüléséről mesélt - a beszélgetést átvette a Blabbermouth nevű internetes magazin is.

33284637486_e1afe5ae19.jpg

"A szülővárosomban, Tamperében különféle zenekarokban énekeltem, és Janis Joplin volt a példaképem. A Youtube-on sok videón hallható voltam, és így talált rám a Battle Beast. Megkérdezték, van-e kedvem csatlakozni hozzájuk."

- elevenítette fel a kezdeteket az énekesnő.

"Először azt hittem, ez valami hülyeség! (nevet). Aztán kaptam egy telefont tőlük, hogy alig egy hónap múlva közös turnéra indulunk a Sonata Arcticával, szükségük van énekesre, velük tartok-e. Én azt mondtam, hogy oké, rendben! A legelső koncert után azt éreztem: erre születtem!"

battle_beast_rockfest_2016_30_instagram.jpg

.- folytatta, azt pedig tudni kell az énekesnőről, hogy a Battle Beast előtt soha nem énekelt metált. 

"Az első turnén ismertem meg a srácokat igazán, akkor láttam őket először. Ám kiderült, hogy azon a héten, amikor felkértek arra, hogy legyek a csapat tagja, eljöttek Tamperébe és egy helyi bárban, ahol énekeltem, megnéztek. Ekkor döntöttek véglegesen mellettem. Minden olyan gyorsan történt."

A zenekar jelenleg új albumát készíti, utolsó kiadványuk Bringer Of Pain címmel, 2017 februárjában került a boltok polcaira.

Elysion: új videó

A Made Of Lies-hez készült a kisfilm

Korábban megírtuk, hogy a görög együttes új albumát készíti, amelynek megjelenési ideje és címe még nem ismert, de a Christianna Hatzimihali vezette banda nem hagyja csemege nélkül rajongóit.

dw_35rnpxyi.jpg

2014-ben jelent meg az athéni formáció második lemeze, a Someplace Better, amely elődjéhez, a 2009-es Silent Screamhez hasonlóan szép sikereket ért el. A korong első tétele a Made Of Lies, ehhez a dalhoz készült egy stúdiófelvételekből álló videó. Íme:

 

Új klippel jelentkezett a Null Positiv

Akcióban a német banda

Márciusban a Therion egyik előzenekaraként, először lépett magyar színpadra a német Null Positiv, a velük készített interjút itt olvashattátok.

titelbild.jpg

A csapat Koma című lemeze 2017-ben jelent meg, az együttest pedig sokan a német Arch Enemyként emlegetik, hiszen az énekesnő Elli Berlin egyaránt képes brutálisan hörögni és tiszta hangon is énekelni.

Új albumuk már készülőben van, az első dalt pedig tegnap szabadította a világra a zenekar - a szerzemény az Amok címet viseli, és megtekinthető a Youtube-on, íme:

 

 

Charlotte Wessels: "Igyekszünk megtartani a produktivitásunkat."

Készülő albumukról mesélt a Delain énekesnője

Nemrégiben a DaBelly magazin kapta mikrofonvégre a holland Delain énekesnőjét, Charlotte Wessels-t és az alapító Martijn Westerholtot az arizonai Phoenix városában, ahol a Kamelottal és a finn Battle Beast-tel lépett fel a banda.

Mint korábban arról beszámoltunk, az együttes következő lemezén dolgozik, de ősszel egy EP-t is piacra dobnak.

6j8b7477-copie.jpg

A Moonbathers című, 2016-os lemez hihetetlenül népszerűvé tette a csapatot, de mi ennek a titka?

"A nyomás!"

- kezdte nevetve Charlotte.

"Nem, ez nem igaz, de igyekszünk megtartani a produktivitásunkat. A Moonbathers-szel nagyon elégedettek vagyunk. Úgy gondoljuk, újra megcsináljuk ezt a sikert, csak egy kis időre van szükségünk. Tavaly kiadtuk egy DVD-t (A Decade of Delain: Live At Paradiso - a szerk.), ősszel pedig egy EP-t jelentetünk meg, mielőtt megérkezik a nagylemez."

A zenekarról közismert tény, hogy minden nagylemez előtt egy EP-vel örvendeztetik meg a rajongókat.

Martijn hozzátette: egyre több koncertet adnak évről-évre, rengeteg rajongót szereztek az utóbbi években. A sokáig csak előzenekarként fellépő banda mára nagy stadionokat tölt meg lelkes hallgatósággal.

 

süti beállítások módosítása