Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Így énekel japánul Kobra Paige!

Néhány napja jelent meg legújabb kisfilmjük.

2018. április 08. - Sarok Bettina

28433725_189071548364578_2644772089860456448_n.jpg

Április 27-én kerül a boltok polcaira a Kobra And The Lotus vadonatúj lemeze, a Prevail II, melynek beharangozó tételét már korábban is megismerhettük, a Losing My Hunamity című szám képében, mely nótához egy dalszöveges video is készült. A tizenkét dalt felsorakoztató korongról azonban a közelmúltban egy újabb dal került bemutatásra, ezúttal pedig a Let Me Love You címre keresztelt tételre esett a választás, melyről kiderült, hogy a Kobra Paige vezette formáció ugyanezen dalhoz kisfilmet is forgatott.

A kislemezes nótának egyébként egy japán változata is készült, és mindaz kiderült, ehhez a változathoz forogtak a kamerák is. Maga a videoklip két idősíkot jelenít meg: az egyik képkockán a csapatot láthatjuk, a másikon pedig egy animációs jelenetnek lehetünk szemtanúi, ami egy igen különleges történetet mesél el. Íme!

Új videót jelentetett meg a Nervosa

Fernandáék nagylemeze nyáron érkezik!

Korábban megírtuk, hogy a három leányzóból -Fernanda Lira, Luana Dametto és Prika Amaral- június elsejével dobja a boltok polcaira vadonatúj albumát, amely a Downfall Of Mankind címet kapta.

4fcd_2.jpg

Felfedték a borítót és a dalok címeit is a déli csajok, akik ma újabb meglepetéssel rukkoltak elő: az új korongról a Never Forget, Never Repeat című szerzeményhez videó készült, amelyet megtekinthetünk a Youtubeon. 

Íme!

 

 

Ősszel együtt érkezik a Dürer Kertbe a Visions of Atlantis, a Serenity és a Temperance!

Ma jelentette be a hírt Clémentine Delauney

Örülhetnek a female fronted metál rajongói, ugyanis november 2-án, a Dürer Kertben három csapat is tiszteletét teszi: az osztrák Serenity és Visions of Atlantis, valamint az olasz Temperance a Symphonic Metal Nights elnevezésű turné keretein belül. Plusz jó hír, hogy a Tales of Evening A Fény Nyomában című lemezét is ezen az eseményen mutatja be a közönségnek.

 30127463_1619229628146323_7598762949064537043_n.jpg

A Serenity érdekessége, hogy Clémentine Delauney, aki az Exit Eden mellett a Visions of Atlantis énekesnője is, korábban hallatta hangját a bandában, jelenleg azonban a koncerteken a svájci Melissa Bonny erősíti őket. A Visions of Atlantis új albuma The Deep&The Dark címmel februárban jelent meg, a milánói származású Temperance pedig nemrég váltott frontasszonyt - korábban Chiara Tricarico volt a csapat női hangja, az Of Jupiter And Moons című korongján már az Overtures háttérénekesnője, Alessia Scolletti hallható. A három csapat mellett a bécsi illetőségű Dragony is látható lesz

 

 

Új dal Sharon den Adeltől: Someone Like You

Friss dallal jelentkezett az énekesnő

A Within Temptation frontasszonya szólóprojektjével, a My Indigoval harmadik dalát jelenteti meg. Az újdonság Someone Like You címmel ma vált meghallgathatóvá, a holland énekesnő első szólóalbuma pedig április 20-án kerül a lemezboltok polcaira.
29790315_2083928858314709_8836157366203318272_n.jpg
 
Ez a projekt teljesen más jellegű zenét játszik, mint a Within Temptation. Sharon korábban elárulta: a banda legutóbbi, Hydra című lemezének turnéja után egy kisebb krízisen esett át, alkotóművészi válságba került, nem volt biztos abban, hogy folytatni akarja-e a zenekar énekesnőjeként.
Ahogyan ő fogalmazott: újra "meg kellett szeretnie" az együttest, amelynek alakulásától, 1996-tól ő az arca és a hangja. Ráadásul édesapja beteg lett, ez pedig tovább súlyosbította Sharon depresszióját. Végül összeszedte magát és elkezdett dalokat írni - a My Indigo tehát egy terápia is volt az énekesnő számára. Emellett kiderült az is, miszerint a Within Temptation új lemeze is készül, hazánkban pedig idén újra fergeteges bulit csap a banda a Tüskecsarnokban.
 
Sharon új dalát meghallgathatod itt!
 

Lemezismertető: Oceans of Slumber - The Banished Heart

Március második napján a Century Media felügyelete alatt dobta a boltok polcaira a houstoni csapat új albumát, a The Banished Heart-ot, amelyről korábban így nyilatkozott a formáció:

"Kizárólag "valódi" hatású zenét igyekszünk alkotni; ezúttal viszont újabb mélységeket fedeztünk fel, és még alább merültünk önmagunk lelkében, hogy felleljük, ami eddig ismeretlen volt még nekünk is, és a felszínre hozzuk mindezt. Néha az életben szükség van olyan helyekre, ahol elbújhatsz, ahol magadra öltheted a tagadás álarcát. De nem ebben az esetben... Mi ugyanis most úgy döntöttünk, hogy egy számunkra kényelmetlen és riasztó helyen maradunk, és ott fedezzük fel a sötétséget, az ürességet és a remény útjait; irányt mutatván nem csak önmagunknak, hanem mindenkinek, aki valaha is megfordult már ilyen zord lelki sötétségben."

636444658764341947.jpg

A csapatról tudni kell, hogy műfajilag elég nehezen behatárolható. Egyaránt szerepeltetik muzsikájukban a doomos, gótikus, progosabb, sőt death metalosabb elemeket is, Cammie Gilbert, az egzotikus külsejű énekesnő csodás mezzoszoprán hangja pedig minden megoldáshoz tökéletesen illeszkedik. 

A lemez címadó dalában ott a világ összes fájdalma, ugyanakkor nem az unalomig csépelt módon tálalja ezt a csapat, sírós gitárokkal és hasonlókkal. A lélek mélyéről érkező fájdalom szavakkal alig kifejezhető, Cammie-ék viszont ezt is megoldották úgy, hogy a hallgató teljes mértékben át tudja érezni azt. A másik hasonló szerzemény a The Decay Of Disregard, amely szomorkás zongorajátékkal indul, majd a The Gathering korai éveire emlékeztető gitárokkal folytatódik. Kemény dobok, lágy ének, mérhetetlen mennyiségű érzelem. 

Szintén videoklipes dal a No Color, No Light is, amelyet a svéd Evergrey frontemberével,Tom S. Englunddal vettek fel. Az együttműködés is kiválóan jelzi Cammie-ék egyre növekvő európai elismertségét, ráadásul a holland Epica április 14-én, Tilburgban megrendezésre kerülő ezredik koncertjén ők lesznek az egyik vendégzenekar.

a325ae6_1.jpg

Természetesen a hörgésért felelős Dobber Beverly is kitesz magáért, elég csak meghallgatni a Fleeting Vigilance és az At Dawn című számokat. 

A záró dal, a Wayfaring Stranger a lágyabb vonalat képviseli, de a sötét érzelmek még így is átjönnek belőle. Két instrumentális, rövidebb tétel is hallható a lemezen, a The Watcher és a Her In The Distance, amelyek remekül beleillenek az album sötét atmoszférájába.

tumblr_o5159vbgvm1v72ce8o1_1280.jpg

Az Oceans of Slumber mindenképpen kiemelkedik a female fronted bandák közül. Nemcsak Cammie egzotikuma és csodás hangja miatt, hanem azért is, mert merészen kísérletezgetnek a különböző elemekkel úgy, hogy nem keszekuszaság a vége, hanem egy meglepő, ugyanakkor szerethető egyveleg. Igényes album, igényes zenével, és bár elsőre nehezen emészthető, mindenképpen mestermű. Méltó folytatása a 2016-os Winternek, ám azt túlszárnyalja a The Banished Heart.

10/10

 

Kobra Paige: "Mindenki megérdemli a szeretetet!"

Az új lemezről mesélt az énekesnő

A kanadai Kobra And The Lotus új albuma április 27-én kerül boltokba a Napalm Records gondozásában, Prevail II címmel. Korábban az énekesnő Kobra Paige elmondta: a tavaly piacra dobott Prevail I című kiadvány vonalát követi a lemez, egyúttal a rajta rögzített számok üzenetébe is beavatta a hallgatóságot a 29 éves szőkeség:

katl.png

„Az emberiség létezésének egyik legnagyobb kihívása annak megőrzése. Ez az album még mélyebbre merül a lelkünk sötétjébe és felfedezi a személyes gyötrelmünket és küzdelmünket, amit magunknak, egymásnak és a Földnek okozunk. Közhely, hogy az emberek feladják és elvesztik önmagukba vetett hitüket. Ez kihat a mindennapi tetteinkre és viselkedésünkre. Bénítóan önsorsrontó faj vagyunk, de ugyanakkor mélyen képesek az önzetlenségre a fejlődésre és pozitivitásra. Ez az album azzal a világos üzenettel zárja a 'Prevail' lemezeket, hogy tudomásul veszi: minden ember vágya, hogy éljen, és mindenki megérdemli, hogy valóban látszódjon, hogy szeressék és meghallják. A tudatlanság megszűnésévelfel tudjuk ismerni, hogy ebben mindannyian együtt vagyunk.”

Ez tehát a lemez fő üzenete, amelyről ízelítőként már megmutatta a csapat a Let Me Love You című szerzeményt is.

 

A Leaves' Eyes is fellép a Kamelot Barba Negrás buliján

Elináék erősítik Tommy Karevikéket

Jó ideje tudni lehet, hogy a Kamelot 2018. október 9-én a Barba Negrában ad koncertet, most pedig újabb információ került napvilágra az eseménnyel kapcsolatban. A hírnek a csajmetál bandák rajongói is örülhetnek, hiszen a formáció vendége a Leaves' Eyes lesz. 

5a00812-ime.jpg

A német és finn tagokból álló zenekar első, Elina Siirala énekesnővel rögzített albuma januárban került boltokba Sign Of The Dragonhead címmel. Mint ismeretes, 2016 tavaszán a banda norvég frontasszonya -egyben Alexander Krull gitáros exfelesége- Liv Kristine 2016 tavaszán távozni kényszerült, és az együttes az Angel Nation pacsirtáját kérte fel, hogy vegye át Liv helyét a mikrofon mögött. 

295barbna975_n.jpg

 

Élőfelvételes klippel jelentkezett az In This Moment

A Roots koncertfelvétele tekinthető meg

Maria Brinkék Ritual című lemeze tavaly nyáron jelent meg, a banda pedig azóta is szorgalmasan járja az Államokat. Az énekesnő elmondása szerint ez az album lett az eddigi legkiforrottabb anyaga, és még azt is megtudhattuk, miszerint a frontasszony szólóban is szeretné kipróbálni magát - természetesen szó nincs arról, hogy elhagyja az együttest. 

in-this-moment.jpeg

Legújabb újdonsága a zenekarnak a Roots koncertfelvétele, amely a Youtube-on megtekinthető, íme:

 

 

süti beállítások módosítása