Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Michael Amott: "Alissa jelenléte jó néhány ajtót megnyitott előttünk!"

Interjú a zenésszel

2018. március 11. - Jurancsik Eszter

Az Arch Enemy Will To Power című albuma tavaly szeptember 8-án került boltokba, és a korong azóta is sorra aratja a sikereket. Ez a második lemez, amelyet a svéd csapat a kanadai Alissa White-Gluzzal vett fel. A napokban a francia Duke TV készített interjút Michael Amottal, a banda gitárosával, aki elárulta: Alissával lehetőségek tárháza nyílt meg számukra.

ae_2.jpg

"A Will To Power album nem konceptlemez. Sok témát vonultat fel, és bár a zenénk mindig is a sötétebb témákat képviselte, úgy érzem, változatosabb lett, mint az előző (War Eternal, 2014-ben jelent meg - a szerk.). Megmutatja a fényt az alagút végén, ahol csodás dallamok és a remény van."

A korongon hallható Reason To Believe című dal az első a zenekar történetében, ahol nemcsak hörgést hallhatunk: Alissa csaknem ötoktávos, tiszta mezzoszoprán hangján énekel benne. 

Michael erről így mesélt:

"Chris-szel, a bátyámmal együtt írtuk meg a dalt. Először instrumentális verziónak szántuk, aztán írtam hozzá dalszöveget. Megmutattam Alissának, és neki nagyon megtetszett. Ez egy teljesen új dolog volt számunkra. Sok kedvenc együttesem van: Black Sabbath, Judas Priest vagy az Iron Maiden. E csapatoknak is vannak balladáik, amelyekkel még mélyebb oldalukat mutatják meg."

A zene melletti elköteleződéséről is ejtett pár szót a zenész:

"Thrash és death metal közegben nőttem fel, mielőtt elkezdtem az Arch Enemyt. Több gitárt és dallamosabb zenét akartam. Alissa érkezésével ez nagyobb teret kaphatott, mint eddig bármikor, ráadásul a hangja is igen sokoldalú."

 

Nightwish: ilyen volt az atlantai koncert

Lenyomta első showját a banda

9-én startolt a Georgia állambeli Atlantában a Nightwish Észak-Amerikát érintő turnéja. A setlist igen változatos volt, a rajongók legnagyobb meglepetésére olyan dalok is elhangzottak, mint a The Carpenter, a Sacrament Of Wilderness, az End Of All Hope vagy az Elvenpath - e dalokat több, mint 10 éve nem játszotta élőben az együttes. 

fff_1.jpg

A Decades album szintén e napon került a boltokba, amelyen a csapat legsikeresebb dalai kaptak helyet. Következő albumát 2020-ra ígérte a banda, hiszen az idei évet turnézással töltik Floor Jansenék, jövőre pedig felveszik az új dalokat - Tuomas, a zenekar dalszerzője már hat szerzeménnyel elkészült.

Íme, az atlantai buli setlistje:

01. Swanheart
02. End Of All Hope
03. Wish I Had An Angel 
04. 10th Man Down 
05. Come Cover Me 
06. Gethsemane 
07. Élan
08. Sacrament Of Wildernes
09. Dead Boy's Poem
10. Elvenpath 
11. I Want My Tears Back
12. The Carpenter
13. The Kinslayer 
14. Devil & The Deep Dark Ocean 
15. Nemo
16. Slaying The Dreamer 
17. The Greatest Show On Earth
18. Ghost Love Score

És néhány videó:

 

 

Fájdalmas emlékeket osztott meg Anette Olzon

Őszinte interjút adott az énekesnő.

img_9639k.jpgAnette Olzon élete fenekestül felfordult, amikor 2007-ben ő lett Tarja Turunen utódja a finn Nightwish-ben. A svéd vokalista mindösszesen két albumot készített a formációval, majd 2012. októberében őt is távozásra szólították fel. Nettie később szólóban próbálta bontogatni szárnyait, ám első - és egyelőre egyetlen - lemeze nem aratott nagy sikert, így visszavonult. 2016-ban azonban Jani Liimatainennel közös projektet indítottak, ami a The Dark Element lett, tavaly pedig már boltokba is került első korongjuk, ami elképesztő sikereket ért el világszerte már a megjelenésének napján.

A svéd tehetség a minap adott interjút a Headbangers nevezetű lapnak, melyben nemcsak visszatéréséről és új csapatáról mesélt, hanem a Nightwish-beli időszakáról is ejtett néhány szót. Mindezeken túl, olyan fájdalmas dolgoról is mesélt, amelyekről korábban nem volt hajlandó nyilatkozni.

 

Kicsit hezitáltam, mivel egy ideig semmit sem csináltam. Keményen tanultam az egyetemen. Továbbá kisgyermekeim vannak, így először kérdéses volt, hogy el vállalom-e. Jani korábbi munkáit sem hallottam, így úgy voltam vele, hogy próba-szerencse, mivel egyáltalán nem voltak kész dalok, én pedig szeretek valamit meghallgatni , mielőtt végleg elkötelezem magam. De beszélgettem a férjemmel, aki arra bíztatott, hogy válalljam el, szóval néhány napig gondolkodtam, most pedig boldog vagyok, hogy végül megtettem.

- mondta a The Dark Element kapcsán, majd elmondta, hogy szerinte vannak-e különösebb üzenetei a daloknak:

Tudomásom szerint nincs. Jani saját gondolatai vannak leírva, én csupán annyit tudok, hogy a dalok többségét erre a projektre és az én hangomra írta. Számomra ezek a küzdelmekről, a szerelemről, a betegségről szólnak, de élni kell az életet és örülni neki. Számomra ez a téma, amit érzek, amikor énekelek.

093e08a8dd214a4aed52314f593d6a53.jpg

Ezt követően szó esett szólólalbumáról, amelyről kiderült, hogy már akkor elkészült, amikor Anette még a Nightwish énekesnője volt, de emellett szívszorító történésekről is mesélt:

Már 2009-ben elkészítettem az egész lemezt, amikor a Nightwish kisebb szünetet tartott. Amikor elkezdtem a munkát a férjem elvált tőlem, otthon kellett hagynom a gyermekem, nagyon stresszes időszak volt ez az évek és a turné alatt. Minden nagyon gyorsan haladt, már nem is emlékszem mindenre. A szünet alatt elmondtam Tuomasnak, hogy saját albumot szeretnék rögzíteni. Nem akartam, hogy ugyanolyan legyen, mint a Nightwish, mivel nem akartam a saját zenekarommal versenyezni. Ez az, amiért a Shine olyan távol áll a Nightwish-től, hiszen ez is volt a cél. Mindig elmondtam Tuomasnak, hogy akusztikus albumot szeretnék, hiszen ez volt minden álmom. Le akartam írni, ami korábban történt velem. Amikor fiatal voltam, az iskolában folyamatosan bántottak, magányos voltam, nem volt sok barátom, mindezt ki akartam adni magamból, és a gyermekeim is hiányoztak, amikor távol voltam. Számomra ez egy napló az életem legjobb és egyben legrosszabb dolgairól.

-magyarázta, majd elmondta, milyen érzés volt számára átvenni Tarja Turunen helyét:

1224439376_62.jpg

Mindig úgy éreztem, mintha egy lehetetlen feladatba kerültem volna. Lehetetlennek bizonyult megnyerni magamnak azokat a rajongókat, akik már a kezdetektől kedvelték a Nightwish-t. Természetesen sok új rajongót is szereztünk, olyanokat, akik az operás témát nem hallgatták meg. A Dark Passion Play nagyon sikeres lett, így ebből a szemszögből úgy gondoltam, hogy rendben van, de szrintem akkor is lehetetlen feladat volt. És meg is kellett szenvednem érte. Számomra ez nagyon szomorú, mivel tudom, hogy nem vagyok a világ legjobb énekesnője, de természetesen tehetséges vagyok, nem sok énekórát vettem, de szívből énekelek és igyekszem a lejobbat kihozni magamból. Egyesek mégis azt mondják, hogy nem tudok énekelni. Én egy egyszerű popénekesnő vagyok.Most már nem gyűlölnek annyira, bár még mindig azt mondják, hogy én soha nem illettem a Nightwish-be, mindezek ellenére én mégis úgy gondolom, hogy jó munkát végeztem. Kemény volt és elveszítettem az önbizalmamat, mint énekes. Amikor csatlakoztam a bandához boldog voltam a színpadon, nem volt rajtam nyomás, de végül kialakult. A srácok a zenekarban mindenben támogattak, de szükségem lett volna a rajongók szeretetére is.

-vallotta.

Shirley Manson: "Azok, akik elutasítják a nőket, félreértelmezik a rock’n’roll fogalmát!"

A Garbage énekesnője nem tett lakatot a szájára

A Garbage 24 éve képviselteti magát a kemény zenében, az amerikai srácok és skót énekesnőjük, az öregedni képtelen energiabomba Shirley Manson 1994 óta zúznak együtt. A Blabbermouth leült egy kicsit az énekesnővel, hogy beszélgessenek a zeneiparban megfigyehető szexizmusról és a hölgyek szerepének változásáról a rock’n’roll-ban.

shirley-manson-garbage.png

Az 51 éves frontasszony mindig is hangot adott a véleményének és tojik arra, ha valaki nem ért vele egyet. Most pedig beszélgettünk egy kicsit a titokzatos énekesnővel arról, hogy milyen a kapcsolata a zeneiparral női énekesként. Mi változott az évek alatt és mi az, ami még „formálásra“ szorul.

Van bármilyen szexista élményed a korábbi évekről?

Az egész karrierem alatt részem volt szexista élményekben – és sajnos ez máig ugyanúgy folytatódik. Ez egy olyan dolog, amit megtanultam elfogadni az életemben és felkészítettem magamat arra, hogy képes legyek ellenszegülni ennek. Ami igazán zavar az az, hogy tudom magamról, hogy magabiztos, sikeres, és agresszív nő vagyok, aki nem fél felállni és ellentmondani egy férfinak – fogat fogért elven. De tudom, hogy millió másik nő van ezen a világon, aki fél megtenni ezt, ennek millió oka van,  vagy csak képtelenek rá és/vagy nem akarják. Ez pedig nagyon zavar. Én nem ülök itt és sajnáltatom magam, én azokat sajnálom, akik nem olyanok, mint én.

19983652_1652573938086784_6838016366585652639_o.jpg

Van olyan élmény, ami kiemelkedik a többitől?

Igazából, végtelen a lista, eljött az a pont, ahol már nem tartottam ezeket számon, mert azt érzem, hogy nem jó, ha emlékeztetem magamat arra, hogy milyen akadályok vannak az utamban. Sokszor sokkal könnyebb, ha elfogadom őket, de mondok egy random példát, kettő is eszembe jutott. Az egyik az volt, amikor felhívtam az ügyédünket, és megkértem, hogy intézzen el egy bizonyos dolgot a banda nevében, de anélkül tagadta meg/utasította vissza a kérésemet, hogy beszélt volna a banda férfi tagjaival. A másik eset szintén egy ügyvéddel történt, amikor ki kellett vonnom magamat a bandából és felfogadnom egy ügyvédet, hogy képviselje az érdekeimet. Amikor ezt annak az ügyvédnek elmagyaráztam és elmondtam, hogy egy másik ügyvédet kell alkalmaznom, aki eljár a nevemben, egy csodálatos beszédet tartott nekem, amiben kifejtette, hogy jelentéktelen senki vagyok. Ez pedig mindig emlékeztetni fog arra, hogy mennyire arcon ütött az, hogy milyen durva szexizmus uralkodik.

Hogy mennek a dolgok jelenleg a karrieredben?

shirley_manson_2017_namm_show_friday_january_baqwvkrrbsvl.jpg

Hát, ez a helyzet még gyakran felüti a fejét, főleg a kollégákkal szemben, de képes vagyok ezt elfogadni. Szerintem a probléma felét az okozza, hogy, mint fiatal nő, nem szembesültem állandóan a szexizmussal. Inkább a nemi megkülönböztetést figyeltem meg, mintsem az igazi szexismust. Most pedig már tudom, milyen nőnek lenni ebben a világban, tisztában vagyok vele, hogyan mozgok ebben a világban nőként, mint üzletasszonyként, illetve, mint művészként. Amikor viszont szembesülök a szexizmussal és a nőgyűlölettel, akkor kiállok magunkért. Nem vagyok feszélyezett, nem szégyenlem magam, nem érdekel, ha utána már nem leszek híres, nem foglalkozom azzal, hogy az emberek bájosnak találnak-e vagy sem, ezek mind olyan vicces dolgok, amik fiatal korban érdeklik az embereket. Szerintem a nők mélyen félnek attól, ha nem híresek vagy ismertek, mert félnek attól, hogy így a túlélés esélye csökken. Úgy gondolom, ez az alapja mindennek.

Szerintem a legtöbb nő egyetért azzal, hogy ez a véleményed, azonban mégs mi lehet a rejtett aspektusa a szexizmusnak a zeneiparban?

Úgy gondolom, hogy a férfiak sok bátorítást kapnak arra tőlünk, hogy bámulhassanak minket, illetve tudjuk, hogy a nők legtöbbször összeméregetik magukat egymásissal, ezek a dolgok érik el azt nálunk, hogy úgy gondoljuk, nincs már hely több női művésznek az iparban. Ha boldogulni akarsz, mint női művész, akkor el kell kápráztatnod az embereket, ha pedig ez nem megy, akkor senkit nem érdekelsz. Ez a helyzet.

26171786_1834789833198526_6675247431720221307_o.jpg

Van olyan része az iparnak, ahol a nők problémával küszködnek?

Nagyon kevés női író van, a százalékok nagyon megdöbbentőek és nyomasztóak. Pont most készítettem közösen egy leírást Vanessa Reedel Hamburgban. A hatalmi pozíciókban a nők körülbelül már 20%-ban megtalálhatóak, ami csodálatos. A nőknek nincs lehetőségük arra, hogy írjanak és/vagy óvatosan benyomják magukat ezekre a pozíciókra. Vagy egyszerűen csak nem kapnak lehetőséget a producerektől, hogy írók lehessenek. Legtöbb esetben ezek fiatal nők, akik iskolába járnak, le akarnak nyűgözni mindenkit, jó hanguk van, néhány esetben igazán kivételes hanggal rendelkeznek, csini rucikat hordanak, nagyon dögösek, mindenki meg akarja őket … (szerk: ezt azért nem írom ki, de mindenki tudja, miről van szó), amúgy 25 évesek, munkanélküli segélyből élnek és az álmaikat összetörték. Nincs egy vasuk sem. Ez azért figyelmeztető jelzés. És akkor ott a média, ami csak kihasználja ezeket a lányokat, mivel az igény az egyre fiatalabb és fiatalabb lányokra terjed ki.

Forrás: http://teamrock.com/feature/2018-03-08/shirley-manson-people-who-dismiss-women-have-got-rock-n-roll-wrong

Fordítás: Gömöri Ivett. Köszönet érte! <3 

 

Új dallal rukkolt elő Sharon den Adel

Áprilisban érkezik a nagylemez

Sharon den Adel tavaly hívta életre My Indigo név alatt futó szólóprojektjét, amely teljesen más jellegű zenét játszik, mint a Within Temptation.

28872664_10155513206267986_1936759066260930560_n.jpg

Két dalt már hallhattunk a 43 éves énekesnőtől a My Indigo és az Out Of The Darkness című szerzemények képében, ma pedig újabb dallal lepte meg rajongóit a holland dalos pacsirta - a Crash And Burn is elérhetővé vált az április 20-án boltokba kerülő lemezről. A dalt meghallgathatod itt!

Megkezdte ötödik lemeze felvételeit az Amaranthe

Stúdióba vonult az együttes

A svéd és dán tagokból álló csapat legutóbbi nagylemeze 2016-ban, Maximalism címmel jelent meg, a koronggal pedig hazánkban is járt a formáció. 

24130315_2152123784813002_5400706552277326451_o.jpg

Mint ismeretes, 2017-ben a férfi énekesi posztot betöltő Jake E kilépett a bandából, zenei különbözőségek és személyes okok miatt. Helyét a Dynazty frontembere, Nils Molin vette át, így az új albumon már őt hallhatjuk Elize Ryd mellett énekelni. 

Olof Mörck, a zenekar gitárosa elmondta: a Maximalism-on igyekeztek a címhez hűen a maximumot nyújtani, ám az új korong még izgalmasabb lesz. 

 

Tarja: 10 éve debütált a Die Alive

2008-ban jelent meg a kislemez.

die_alive_20130907_2029334024.jpg

2005-öt írtak a naptárak, amikor a finn énekesnő távozni kényszerült az általa is alapított Nightwish-ből. A vokalista azonban nem adta fel álmait: 2007-ben szólókarrierbe kezdett, első önálló lemeze pedig még azévben meg is jelent My Winter Storm címmel. A korongon számos sikeres tétel kapott helyet, köztük a Die Alive is, mely nóta kislemezként is megjelent.

A méltán népszerű kiadvány ma tíz éve jelent meg, amit az ex-Nightwish-énekesnő kellően meg is ünnepelt, továbbá megosztotta, hogy valójában mit is takar egyik legnépszerűbb tételének szövege:

Ez a dal az életedben megélt pillanatokról szól. Ez egy harcos dal kard és vér nélkül. Harc azért, amit meg akarsz tenni, ha holnap netán meghalsz, élve halsz meg.

-magyarázta.

A nótához készült kisfilm egyébként egy igen sötét világot tár a szemünk elé, ami jóval elté az énekesnő korábbi munkáitól, melyeket még zenekarával készített el.

Bemutatta új énekesnőjét a Temperance!

Alessia Scollettivel folytatja útját a zenekar

Néhány hónapja jelentette be a milánói formáció, miszerint megváltak frontasszonyuktól, Chiara Tricaricótól. A vörös hajú leányzó egészen a kezdetektől, 2013-tól erősítette a bandát, három közös albumot készítettek el közösen, a csapat nevét viselő korongot (2014), a Limitless-t (2015) és a 2016-os kiadású The Earth Embraces Us Allt. 

A távozás okaira sem Chiara, sem a fiúk nem tértek ki, az énekesnő azonban elmondta: csalódott a döntés miatt, hiszen ő rengeteg szenvedélyt tett a zenélésbe. Később megírtuk, hogy egy angliai miniturnén az Overtures háttérénekese, Alessia Scolletti helyettesíti majd Chiarát.

A rajongók jó ideje kíváncsian várták, hogy a banda bemuassa új vokalistáját, akinek személyére a mai napon derült fény: Alessia marad a mikrofon mögött, és az április 20-án megjelenő új lemezen, amely az Of Jupiter And Moons címet kapta, már az ő énekét hallhatjuk.

28514618_1225430557559791_7792863478349621973_o.jpg

A csapat megerősítette: Alessia Scolletti véglegesen marad

 

Ezzel egy időben az új korong első dalát -amely a kiadvány címadó szerzeménye- is megmutatták a rajongóknak, íme!

 

 

 

26167802_1176728219096692_8193953724590781551_n.jpg

Nightwish: a következő lemez koncepciója már összeállt Tuomas fejében

A holland FaceCulture interjúja a zenésszel

Korábban megírtuk, miszerint a finn/holland csapat már dolgozik következő stúdióalbumán, amelyet a Decades turné végeztével, jövőre fognak rögzíteni. Eközben Tuomas Holopainen, a banda dalszerzője és alapítója másik projektjével, a feleségével, Johanna Kurkela énekesnővel és Nightwish-es zenésztársával, Troy Donockley-val létrehozott Aurival is foglalkozik. 

nnn.jpg

Nemrégiben a zenemágus elárulta: előreláthatólag 2020-ban fog kijönni az új lemez, hiszen az idei évet turnézással tölti a zenekar, ezután vonulnak stúdióba.

A holland FaceCulture készített interjút a zenésszel a készülő korong kapcsán.

A következő Nightwish album zene részét már nagyjából megírta, erről így nyilatkozott:

"Még nagyon korán van. Annyit mondhatok csak, hogy igazán izgatott vagyok – nagyon izgatott – hónapok, vagy talán évek után most először. Már hat szám megvan – a zene, a szöveg még nem – de tudom, miről fognak szólni ezek a dalok. Az album teljes koncepciója a fejemben van már és nagyon izgatott vagyok, hogy ezt megmutassam a zenekar többi tagjának is. Kicsit megkönnyebbültem, hogy a közeljövőben ismét összeül a banda és elkezd közösen dolgozni ezeken a dalokon."

Egy kicsit arról is beszélt, hogy befolyásolja-e a Nightwish üzleti része azt, ahogyan ő zenéhez hozzááll:

"Nem csak magát a zenét. Ugyanabból az okból zenélek, amiért 22 évvel ezelőtt is. De naiv lenne azt mondani, hogy ez nem változtatta meg az egésznek a dinamikáját, mert de. Olyan hatalmassá nőtte ki magát, hogy már nem lehet olyan szinten kontrollálni, ahogyan szeretnéd. Én sosem voltam az, aki ellenőrizgetett volna – pont az ellenkezője. Szeretek teret adni mindenkinek, és hiszen benne, hogy mindenkinek helyet kell adni. Engem nem érdekel a menedzselés, az eladás vagy bármi más, ami az üzleti és pénzügyi részt illeti."

nightwish2015-holopainen-ville-juurikkala.jpg

"Szóval meg kell találni azt az embert, akire rábízható ez az egész, mert a bandából senki nem akar ezzel foglalkozni. Szóval ez oké, megoldottuk. Én nem tudok gitározni, de ezért van itt Emppu Vuorinen. Tehát mindenkinek megvan a maga helye.  Éppen ezért nem kontrollálok teljesen, hiszen szeretném, hogy mindenki a saját dolgát csinálhassa. De azért vannak dolgok, amiket szeretek kontrollálni, hiszen ez a Nightwish, ez a szellemi gyermekem, ez az, amit komolyan nagyon szeretek. Furcsa album összeállításokat látok, akárcsak az összes Nightwish balladánál, amit Tarja Turunennel vettünk fel. Senki nem kérdezett meg minket, és így történtek a hivatalos megjelenések is. Ez igazán szívás. Úgyhogy ezt értem az alatt, hogy nem kontrollálok soha semmit, azért ez egy kicsit fárasztó."

Mi teszi olyan tökéletessé számára a teljes Nightwish felállást:

"Ezt az egészet nem veszem magától értetődőnek. Az elmúlt években a kémia köztünk nagyon jó lett. Látható ez a színpadon, hallhatod a jelenlegi albumon. Jelenleg minden nagyon jó. De ahogy mondtam, egyikünk sem veszi ezt biztosnak, ezért az egészért meg kell dolgozni. Remélem, erre mindenki emlékszik majd a következő turnén, és a jövőben is."

A Nightwish következő albuma a második teljes anyag lesz az énekesnővel, Floor Jansennel, aki már 2012 óta a bandával turnézik.

Az új, dupla lemezes Nightwish album, ami a „Decades” címet kapta, március 9-én jelenik meg. A megjelenést egy 9 hónapos világkörüli turné követi. Miután 34 észak-amerikai show-t lenyomnak márciusban és áprilisban, a kaland folytatódik egy tucat európai fesztivállal és headliner show-val. Ezen a turnén a Nightwish egy különleges setlistet fog bemutatni, olyan anyagokkal, ami bemutatja a banda korábbi karrierjét is.

Forrás: http://www.blabbermouth.net/news/tuomas-holopainen-on-next-nightwish-record-i-have-the-overall-concept-of-the-album-in-my-head/

A fordításért köszönet Gömöri Ivettnek! :)

 

21. századi metálcsajok

Lista a legnagyobb befolyással rendelkező előadókról

A Loudwire magazin egy 30 frontemberből álló listát állított össze, amelyen nemcsak férfiak, hanem nők is helyet kaptak. Lássuk, a rock és metál hölgyei közül kik szerepelnek a listán!

25. SHARON DEN ADEL

690ae96e-ce09-11e7-a489-01ce547da776_web_translate_-44_7572_-137_7261_scale_0_3475305_0_3475304.jpg

A hollandok közül egyértelműen a Within Temptation pacsirtája viszi a pálmát: 1996 óta frontasszonya a párjával, a gitáros Robert Westerholttal alapított bandának, három közös gyermeket nevelgetnek, Sharon kisugárzása pedig még a holtakat is életre kelti. Karizmája, különleges tánca és bájos mosolya nem véletlenül emelte őt a legnépszerűbb női előadók közé.

19. CRISTINA SCABBIA

nevtelen_6.jpg

A déli vonalról a magazin a milánói Lacuna Coil énekesnőjét tartja a legjobbnak. Nemhiába: a kilencvenes évek elején, túl a húszas évei kezdetén kezdett énekléssel foglalkozni Cristina, akinek hangja az évek múlásával egyre kiforrottabbá vált. Cristina júniusban tölti a 46. életévét, ám a színpadon hihetetlen energiát látni rajta és ahogyan elmondta: nem szeretne gyermeket, ugyanis ő a zenével, a zenekarával "terhes".

15. TARJA TURUNEN

tarja_1200-1000x534.jpg

A 15. helyen az északi tehetség végzett. A Nightwish arcaként és hangjaként ismerhettük meg a finn szépséget, aki 2005-ös kényszertávozását követően hihetetlen szólókarriert csinált. Több sikeres lemez, speciális kiadvány után Tarja bebizonyította: a legmélyebb gödörből is ki lehet mászni. 

10. ANGELA GOSSOW

angela-gossow-of-arch-enemy.jpg

Az utolsó hölgy a német Angela Gossow, aki a 10. helyezésével mégis a legelőkelőbb pozíciót szerezte meg az énekesnők közül. A férfiakat megszégyenítő hörgésével ismertté vált Angela ugyan már nem tagja a karrierjét beindító Arch Enemynek, ám idén új, extrém metál projekttel szeretne visszatéri a zenei életbe, ezenkívül ex-csapata -amelyben jelenleg Alissa White-Gluz énekel- menedzsereként is dolgozik.

süti beállítások módosítása