Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Michael Amott: "Alissa jelenléte jó néhány ajtót megnyitott előttünk!"

Interjú a zenésszel

2018. március 11. - Jurancsik Eszter

Az Arch Enemy Will To Power című albuma tavaly szeptember 8-án került boltokba, és a korong azóta is sorra aratja a sikereket. Ez a második lemez, amelyet a svéd csapat a kanadai Alissa White-Gluzzal vett fel. A napokban a francia Duke TV készített interjút Michael Amottal, a banda gitárosával, aki elárulta: Alissával lehetőségek tárháza nyílt meg számukra.

ae_2.jpg

"A Will To Power album nem konceptlemez. Sok témát vonultat fel, és bár a zenénk mindig is a sötétebb témákat képviselte, úgy érzem, változatosabb lett, mint az előző (War Eternal, 2014-ben jelent meg - a szerk.). Megmutatja a fényt az alagút végén, ahol csodás dallamok és a remény van."

A korongon hallható Reason To Believe című dal az első a zenekar történetében, ahol nemcsak hörgést hallhatunk: Alissa csaknem ötoktávos, tiszta mezzoszoprán hangján énekel benne. 

Michael erről így mesélt:

"Chris-szel, a bátyámmal együtt írtuk meg a dalt. Először instrumentális verziónak szántuk, aztán írtam hozzá dalszöveget. Megmutattam Alissának, és neki nagyon megtetszett. Ez egy teljesen új dolog volt számunkra. Sok kedvenc együttesem van: Black Sabbath, Judas Priest vagy az Iron Maiden. E csapatoknak is vannak balladáik, amelyekkel még mélyebb oldalukat mutatják meg."

A zene melletti elköteleződéséről is ejtett pár szót a zenész:

"Thrash és death metal közegben nőttem fel, mielőtt elkezdtem az Arch Enemyt. Több gitárt és dallamosabb zenét akartam. Alissa érkezésével ez nagyobb teret kaphatott, mint eddig bármikor, ráadásul a hangja is igen sokoldalú."

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr6013732164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása