Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Visszatér a Tristania

Újra aktív a csapat!

2018. október 18. - Jurancsik Eszter

A norvégiai illetőségű Tristaniát a Sireniából is ismert Morten Veland alapította 1996-ban. Pályafutásukat Vibeke Stene énekesnővel kezdték, aki eredetileg csak a demo felvételek idejére csatlakozott a bandához, ám később állandó taggá vált. 2007-ben hagyta ott a csapatot, hogy énektanári karrierjére koncentrálhasson, ekkor került képbe az olasz Mariangela Demurtas. A zenekar legutóbbi két lemeze (Rubicon - 2010 és Darkest White - 2013) már a déli szépséggel került rögzítésre.

tristania_4648.jpg

Utóbbi album megjelenését követően hosszas csend borult az együttes háza tájára, eközben tavaly Mariangela "Mary" édesanya lett - kisfia, Lorenzo 2017. november 28-án született meg, édesapja a Moonspell zenésze, Ricardo Amorim. Emellett létrehozta a Luminosa projektet, azonban idén márciusban távozott a folk vonalon mozgó bandából.

Tavaly mi is megírtuk, hogy a formáció új kiadványán dolgozik, amelyről még most sem állnak rendelkezésre konkrét információk, de a napokban a csapat bombahírt közölt: 2019 februárjában a 70000 Tons Of Metal nevű, óceánjárós fesztiválon ők is tiszteletüket teszik - ez azért számít különlegesnek, mert a banda utoljára 2016-ban adott élő koncertet. Remélhetőleg hamarosan érkeznek hírek új albumról is!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr5214308849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása