Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Tarja: keményebb és sötétebb lesz az új album

Készülő kiadványáról mesélt az énekesnő

2018. október 16. - Jurancsik Eszter

2016-ban jelent meg a finn énekesnő The Shadow Self című nagylemeze, amelyet az eddigi legkeményebb anyagaként definiált. Tarja sosem tölti üresjáratban az idejét, hiszen tavaly novemberben speciális karácsonyi korongot küldött a boltok polcaira From Spirits And Ghosts/Score For A Dark Christmas címmel, idén júliusban pedig a világra szabadult második DVD-je, az Act II.

tarjaa.jpg

Korábban a Nightwish egykori frontasszonya elárulta a nagyérdeműnek: dolgozik új metállemezén, amely a tervek szerint 2019 őszén jelenik majd meg. A készülő kiadványról és inspirációiról is mesélt a Women In Metalnak a finn szépség.

"Rengeteg dalt írtam. Több dalom van jelenleg, mint amennyi ráfér egy albumra. Ez a lemez sokkal keményebb és sötétebb lesz, mint az előző. Nem tudok elszakadni a klasszikus zenétől sem, mert ez az igazi szerelmem."

- kezdte az énekesnő. De mégis, mi inspirálja Tarját és hogyan zajlik a dalok írása?

"Minden inspirál, amit az utazásaim során felfedezek. És ez természetes. Lehet, tudnék olyan dalt írni, amely nem személyes tapasztalatokon alapul, de ez nem lenne hiteles. Amikor dalokat írok, a lelkemből írok. Nagyon fontos, hogy saját élmények alapján írjak, mert ezek tesznek azzá, aki vagyok. A dalokat otthon készítem el, és otthon nemcsak énekes vagyok, hanem egy hatéves gyermek édesanyja is. Ez egy 24 órás elfoglaltság! Szerencsés vagykok, mert a két terület egységet alkot az életemben. Élvezem a művészi szabadságot, amit kapok!"

A teljes interjú itt nézhető meg:

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr9414304321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása