Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Ailyn: "Ahhoz, hogy a Sireniában dolgozhass, vaknak és süketnek kell lenned..."

Egy orosz lapnak adott interjút az énekesnő

2018. január 10. - Jurancsik Eszter

A 35 éves spanyol szépséget 2016 nyarán menesztették a norvég Sirenia mikrofonja mögül, helyét a csapat egyik kóristája, a francia származású Emmanuelle Zoldan vette át. Tavaly márciusban nekünk részletesen mesélt eltávolításának körülményeiről Ailyn, most pedig a MetalGossip nevű orosz internetes zenei magazinnak adott interjút.

_3.jpg

Az énekesnő elárulta: bár először nagyon csalódott volt kirúgása után, hamar összeszedte magát: dolgozott a francia Melted Space-szel, az olasz Secret Rule-lal és közös dalt forgatott a spanyol Déblerrel Cuando las Estrellas Dejen de Brillar címmel. Mindhárom csapattal jó barátságot ápol Ailyn, így a felvételek és a koncertek vidám hangulatban teltek. 

"Jelenleg új anyagon dolgozom, de még mindig nem tudom, hogy szólóalbum lesz-e vagy egy zenekart is bevonok a munkálatokba. Egyszerűen csak élvezem a munkát. Most kezdem csak igazán felfedezni a hangomat, és nem zárkózom el a más zenészekkel való együttműködéstől. Rengeteg ötlet van a fejemben. Mindenképpen metál projekt lesz, de még nem tisztult le minden."

- elmélkedett Ailyn, aki természetesen nem kerülhette el a Sireniából történő kényszertávozására vonatkozó kérdéseket. A témát így összegezte:

"Őszintén szólva, a mai napig nem tudom, mi történt! Egyszer csak kaptam egy telefont Mortentől, hogy nem vagyok többé a csapat tagja. Miután édesanyám meghalt, olyan mértékű fájdalom volt rajtam, hogy nem tudtam énekelni, a hangom nem úgy működött, ahogy szerettem volna. Az orvosom nem tiltott el az énekléstől, nem azt mondta, hogy soha többé nem állhatok színpadra, csak annyit, hogy pihenjek pár hetet. Plusz gondok akadtak a cukorbetegségemmel is, hiszen erre a kórra nagy hatással vannak az érzelmek, és ezt olykor nehéz kontrollálni. Nem tudom, mi járhatott Morten fejében, amikor ezt a döntést meghozta. Ráadásul megpróbált rossz színben feltüntetni: azt nyilatkozta, miszerint az utolsó 3 évben nem dolgoztam rendesen. 9 évig voltam a banda tagja. 200%-osan teljesítettem, úgy érzem, mindig ott voltam, amikor szükség volt rám! Jobb, ha az ember süket és vak, ha a Sireniába lép, Morten ugyanis sokszor kiszámíthatatlan."

Ailyn 2013-ban eltörte a lábát, de alig került le a gipsz róla, felvette a magassarkú cipőjét, de akadt példa arra is, hogy egy oroszországi koncert előtt hányás és gyomorfájás gyötörte - mint kiderült, glutén került az ételébe, Ailyn pedig gluténérzékeny. Ennek ellenére este kiállt a színpadra. 

9d338b831988bc7dfc664cdedc1db0f5--symphonic-metal-gothic-vampire.jpg

"Véleményem szerint egyszerűen más hangot akart, ezért talált egy fogást rajtam, hogy megszabaduljon tőlem. Jó lenne, ha befejeznék a hazugságok terjesztését rólam! Nem vagyok ötéves kislány, aki folyton-folyvást hisztizik, de kezdek belefáradni ebbe az egészbe, és a magyarázkodásba. Legyenek boldogok az új énekesnőjükkel!"

- fakadt ki Ailyn, aki azért annyit még elárult: jó énekesnek tartja utódját, Emma Zoldant, annak ellenére, hogy a legtöbb dal, ami a koncerteken felcsendül, az ő koloratúrszoprán hangjára lett írva, Emma pedig mezzoszoprán hangszínnel rendelkezik. 

Kifejtette véleményét más, hasonlóan járt énekesnő helyzetéről (Tarja, Anette Olzon, Liv Kristine) is, Ailyn szerint jó lenne, ha ez végre megváltozna és egyenlően kezelnék az énekesnőket a férfi zenészekkel. Jelenlegi kedvencének pedig az Exit Edent tartja. 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr313563481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása