Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Alissa White-Gluz: "Trump egy undorító ember!"

A Teamrock készített interjút az énekesnővel

2018. január 01. - Jurancsik Eszter

Tavaly szeptemberben jelent meg az Arch Enemy Will to Power címet viselő lemeze, amely azóta is sorra aratja a sikereket - a zene és egyéb gondolatok kapcsán beszélgetett a Teamrock Alissa White-Gluzzal, a banda frontasszonyával.

22220601_507130599646649_6898313395498385408_n.jpg

Nem titok, hogy Alissa szólóanyagot készít. De mégis, milyen lemezre számíthatunk és mikor jelenik meg a kiadvány?

"Remélem, időben be tudom fejezni a dalokat, noha elég kevés időm van. Tavaly január óta dolgozom a lemezemen, de félre kellett tennem, mert az Arch Enemy albumával is foglalkoznom kellett. Nincs határidő, mikorra fejezem be a lemezemet. Jó pár dalt teljesen egyedül írtam meg, de vendégzenészekkel is dolgoztam együtt. Szeretnék egy jó producert is szerezni."

Alissa természetesen nem kerülhette el a veganizmusra vonatkozó kérdéseket. Ezzel kapcsolatban így mesélt:

"Tudom, hogy az én hatásom kisebb a médiára, mint mondjuk egy hollywoodi celebé vagy Donald Trumpé, de nemrégiben Oroszországban turnéztunk. Ott a veganizmus még nemigen elterjedt dolog, de egy rajongó az egyik koncert után odajött hozzám és elmondta: >>Miattad lettem vegán két éve!<< Ezt csodálatos volt hallani, ahogyan azt is, hogy a zenénk rengeteg emberre van hatással."

- mesélte az énekesnő.

awg20.jpg

"Donald Trumptól pedig undorodom. Tiszteletben tartom mások nézeteit, de én úgy érzem, minden egyes alkalommal, amikor nyilatkozik, sértő és gusztustalan dolgok hagyják el a száját. Gondolok itt különösképpen a nők, a melegek jogaira és a környezetvédelemre. Főként az ő megnyilvánulásai jártak az agyamban, amikor pl. a The Race-t vagy a Blood In The Watert megírtam. Szomorú és félelmetes a világ helyzete Trump hatalomra kerülése és a drasztikusan rossz döntései miatt."

Alissa sokmindent megtanult magáról az elmúlt években, különösen azóta, hogy családját egy természeti katasztrófa érte: majdnem mindenük odaveszett egy árvízben. Az énekesnő elmondása szerint ekkor nőtt fel igazán. 

"Fontosabb lett számomra, hogy pozitívan próbáljak gondolkodni. Az élet nagyon rövid." 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr1513538107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása