Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Újabb koncertklippel jelentkezett az Exit Eden

A Backstreet Boys Incomplete-jét mutatták meg a lányok

2017. december 29. - Jurancsik Eszter

Az Exit Eden több élőfelvételes videót megmutatott már a szeptember 22-i, Hamburgban megrendezett koncertjükről, most újabb klippel örvendeztették meg a rajongókat - ezúttal a Backstreet Boys Incomplete című dalával rukkoltak elő.

exiteden2.jpg

Amanda Somerville, Marina La Torraca, Anna Brunner és Clémentine Delauney első közös munkája Rhapsodies In Black címmel jelent meg augusztus 4-én, amely korong ismert és népszerű popdalok metálosított változatait tartalmazza.

Íme, a videó:

 

Tarjának megjósolták a Nightwishből való távozását

Igaznak bizonyult a jövendölés

2004-ben került boltokba a finn csapat Once című lemeze, amely világszerte meghozta az elismerést az akkor még Tarja Turunen nevével és arcával fémjelzett együttesnek. A korongon olyan sikerlistás dalok kaptak helyet, mint a Nemo vagy a Wish I Had An Angel, de kisebb kultusz övezi a Ghost Love Score-t, a finn nyelvű Kuolema Tekee Taiteilijant vagy a Planet Hellt is. 

36523-serdg1986.jpg

A Nightwish egy 2004-es promo képe

Ez év szeptemberében már javában készültünk Noémi barátnőmmel a PeCsás koncertre, amely ugyan csak októberben volt, mi azonban már nyár elején beszereztük a jegyeket. Noémivel már a középiskola 11. osztálya óta barátnők vagyunk és az érettségi után elkezdtünk egy lakberendezői tanfolyamot. Én ekkor még lelkesen vásároltam a Bravo magazint, amelynek szeptemberi számában ráakadtunk egy érdekes cikkre. 

b7661147cf4da63799581596bed80f4e.jpg

Kép a Bravo magazin azon számából, amelyben Shoana megjósolta Tarja jövőjét.

A terjedelmes riportban Tarja -aki ekkor 27 éves volt- elárulta, hogy hisz a jövendőlésekben, ezért a lap összehozta őt egy Shoana nevű jósnővel, aki cigánykártyából és ingából fedte fel a szoprán szépség várható jövőjét. 

Shoana szerint Tarjának legkésőbb a harmincas évei közepére legalább egy gyermeke lesz. Ez be is jött, hiszen 35 évesen adott életet Marcelo Cabulival közös kislányának, Naominak. A javasasszony látta a csapaton belüli feszültségeket is, amelyek már a Wishmaster album megjelenése óta jelen voltak -azaz akkor immár 4. éve. 

"Látom, hogy hamarosan el kell hagynod az együttest!"

- mondta komolyan Shoana Tarjának, aki igencsak meglepődött a prognózis hallatán, hiszen bár valóban akadtak feszültebb időszakok a Nightwish életében, úgy gondolta: rendezni tudták a problémákat. 

2005. október 21-én került sor a másfél éve tartó Once turné záró bulijára, a Helsinkiben lévő Hartwall Arénában. E dátum nemcsak a szuper koncert miatt égett örökre a Nightwish-rajongók agyába, hanem azért is, mert a fellépés után a banda férfi zenészei -Tuomas, Marco, Emppu és Jukka- egy levelet adtak át az énekesnőnek. E levelet másnap reggelre már az egész világ ismerte: ebben közölték ugyanis a fiúk Tarjával, hogy nem kívánnak vele dolgozni a jövőben. A fiatal tehetség sokkot kapott és férje után repült Argentínába, hogy megpróbálja összeszedni a gondolatait - néhány nappal később ő is egy nyílt levélben fejtette ki saját álláspontját. 

59ac839904fe28d5b0f80b4f73f4d9cc.jpg

A jóslat tehát bejött, hiszen alig egy évvel Shoana látomása után a gyönyörű hangú művésznő és a csapat útjai különváltak. A Nightwish azóta már a harmadik énekesnővel, Floor Jansennel zenél, Tarja karrierje pedig szintén sikeres lett.

Szólólemezt készít Maria Brink

A jövő évben vonul stúdióba az énekesnő

A kaliforniai In This Moment idén adta ki hatodik lemezét Ritual címmel, a korong pedig azóta is sorra aratja a sikereket, a csapat pedig jövőre folytatja az album népszerűsítését egy Észak-Amerikát érintő turné keretén belül.

20841069_1622107597811317_6603723253182313415_n.jpg

A Blabbermoutnak árulta el Maria Brink, a banda frontasszonya, hogy 2018-ban régi álmát váltja valóra: a 40 éves szőkeség ugyanis szólóalbumot készít, ám szó nincs arról, hogy elhagyná az együttest.

"Nincsenek kemény tervek, egyszerűen csak szeretnék egy saját albumot, amely egy csöndesebb, bensőségesebb oldamat mutatja meg."

A kiadvány tehát teljesen más lesz, mint az In This Moment munkássága, Maria pedig elmondása szerint nagyon izgatott és alig várja, hogy a zenekar koncertkörútjának végével stúdióba vonulhasson dalokat írni.

Így Karácsonyoztak a metálcsajok

Ünnepi képek kedvenceinkről

AILYN

A Sirenia volt énekesnője kényszertávozását követően nem hagyta veszni tehetségét: nekünk adott interjújában a spanyol szépség elárulta: rengeteg terve van. Turnézott a francia Melted Space-szel, közös dalt készített az olasz Secret Rule-lal és fellépett a spanyol Déblerrel. Ailyn Karácsonykor is tündökölt, a képen párjával és kiskutyájával, Athinával látható.

 

FLOOR JANSEN

A finn Nightwish holland származású frontasszonya idén főleg pihenéssel töltötte az idejét, hiszen március 15-én megszületett a svéd Sabaton-dobossal, Hannes Van Dahl-lal közös kislánya, Freja. Ősszel az Ayreonnal lépett színpadra, de a Rakasta Joulua koncertsorozaton is hallhattuk énekelni. 24-én ezzel a képpel kívánt boldog Karácsonyt (pontosabban Yuletide-t, amely a pogány valláshoz köthető 12 napos ünnep):

 

 

CHARLOTTE WESSELS

450px-20170819_dinkelsbuhl_summer_breeze_delain_0166.jpg

A Delain énekesnője rendkívül sportos alkat: jógázik, fut, és természetesen az ünnep alatt sem hanyagolta a testedzést. A nyáron feleséggé vált holland pacsirta Karácsony másnapján felhúzta futócipőjét, férje, Thijs és egy barátnője társaságában gyűjtötte a kilométereket, ledolgozva így a kalóriákat. A képen bal oldalt látható Charlie.

 

 

MEREL BECHTOLD

A Delain mindig vigyori gitáros leányzója a Karácsonyban is megtalálta a metál-életérzést. Ezzel a vicces fotóval kívánt kellemes ünnepeket rajongóinak.

 

 

 

JEN MAJURA

Az Evanesence német gitáros lánya egy kedves, mosolygós képpel jelentkezett be 24-én, kezében egy mini gitárral posztolta ünnepi jókívánságait.

 

CRISTINA SCABBIA

A milánói Lacuna Coil frontasszonya tavasszal árulta el, hogy édesapja tavaly novemberi halála után számára nincs több Karácsony, se más ünnep. Azonban rajongói kedvéért egy szelfivel ő is jelentkezett, hogy így kívánjon boldog ünnepet a fanoknak.

 

SIMONE SIMONS

Művészi képet posztolt 25-én az Epica mezzoszoprán énekesnője, izzókkal a hajában láthatjuk a holland szépséget.

 

DIANNE VAN GIERSBERGEN

A 32 éves holland szoprán énekesnő számára nem alakult túlságosan jól a 2017-es év. Kimerültség és belső ellentétek miatt szeptemberben távozott a Xandriából, miután hetek óta nem tudott színpadra lépni a stresszból fakadó rosszullétei miatt. Kilenc nappal a kilépést követően elhunyt szeretett nagymamája. Ám az Ex Libris, amelyet 2004-ben alapított, gyógyírt jelentett a megtört lelkű szépségnek. Új lemezüket készítik, Dianne pedig ezzel a videóval köszönte meg rajongói támogatását:

 

MARCELA BOVIO

img_1117.jpg

A Stream of Passion egykori énekesnője egy karácsonyfadíszben ragyog együtt férjével, Johan van Stratummal - több nyelven is kellemes ünnepeket kívánt a rajongóknak a mexikói származású szépség.

 

LZZY HALE

qrk6vjk8_400x400.jpg

A Halestorm frontasszonya megmutatta karácsonyfáját a rajongóknak, amely hangszerei körében kapott helyet.

 

JULIET SIMMS

Az Automatic Loveletter egykori énekesnője férjével, Andy Biersackkal (Black Veil Brides) kettesben, meghitten ünnepelte a Karácsonyt. 

 

KOBRA PAIGE

399full-kobra-paige.jpg

A kanadai Kobra And The Lotus frontasszonya kiskutyáját is feldíszítette a Karácsony örömére, kis kedvence pedig feltehetőleg élvezte az ünnepi felhajtást.

 

AMANDA SOMERVILLE

Az Exit Eden alapítója határtalanul boldog: nemrégiben derült ki, hogy februárra várja ikrei érkezését, a csapat első lemeze pedig remek fogadtatásra lelt a rajongók körében. A képen párjával, Sander Gommans-szal és kétévs kislányával, Lana Elise-szel látható Amanda.

 

 

CLÉMENTINE DELAUNEY

Afféle egyszerű franciás elenganciával kívánt békés ünnepeket az Exit Eden pacsirtája, Karácsonyfája társaságában.

 

 

MARINA LA TORRACA

Az Exit Eden brazil születésű szépsége ezzel a bohém hangulatú fotóval csekkolt be Facebookján.

 

LIV KRISTINE

1747_artist.jpg

A norvég születésű énekesnő immár húga csapatában, a Midnattsolban dalol, jókora fityiszt mutatva ezzel exférjének, Alexander Krullnak, aki kidobta őt a közösen alapított Leaves' Eyesból tavaly áprilisban. Liv különleges koncertet adott 22-én, Nagoldban, a felvételen a Pie Jesu című karácsonyi klasszikust énekli csodálatosan Liv. 

 

ILIANA TSAKIRAKI ÉS MAXI NIL

25626121_1629288003784127_2436612663068715174_o.jpg

A csodás hangú, képzett operaénekesnő Iliana az Enemy of Realityből és a Jaded Star alapítója, Maxi Nil együtt buliztak Karácsony alkalmából barátaik körében, a kép tanúsága szerint pedig igen jól érezték magukat.

VICKY PSARAKIS

vp.jpg

A The Agonist énekesnője otthona melegében, forró kakaót kortyolgatva és filmeket nézve töltötte a Karácsonyt.

 

 MANUELA KRALLER

2012.jpg

 

A Xandria egykori énekesnője új projektet hozott létre régi barátjával, Tobias Guttal, amely a Valke Valo (finnül: fehér fény) nevet kapta. Egy demóval kívántak boldog Karácsonyt.

 

 

 

 

süti beállítások módosítása