Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Új klippel jelentkezett a Nemesea

Megtekinthető a videó

2017. december 09. - Jurancsik Eszter

Májusban derült ki, hogy a 2002 óta létező holland együttes új énekesnője Sanne Mieloo lett, aki Manda Ophuist váltotta a mikrofon mögött. Manda személyes tervei miatt -a jövőben tehetséges gyermekekkel szeretne foglalkozni- hagyta el a csapatot még tavaly szeptemberben, egy ideig vendégénekesekkel pótolta őt HJ és Sonny, a banda másik két oszlopos tagja.

nemeseabanddec2017_638.jpg

Az új felállású zenekar első közös nótája Dance In The Fire címmel készült el május végén, most pedig újabb dalhoz forgattak kisfilmet. A szerzemény a 2016-ban kiadott Uprise albumon helyet kapott Hear Me, amelyet most az új énekesnővel is felvett a formáció. Íme!

 

Karácsonyi dallal jelentkezett a Dark Sarah

Tegnap este debütált az újdonság

 Heidi Parviaienék új lemeze, a The Golden Moth ugyan csak 2018 tavaszán jelenik meg, de a finn együttes nem tétlenkedik. Az Indiegogo nevű oldalon javában folyik a kampány, lévén hogy a korong felvétele rengeteg pénzzel járt, valamint tegnap este meglepetéssel is jelentkezett a csapat. 

24909904_1554682487946950_6013286892273854279_n.jpg

Egy karácsonyi dalról van szó, amely a Youtube-on hallgatható meg - Heidi és a srácok ezzel kívánnak boldog ünnepeket rajongóiknak! Az A Grim Christmas Story című dal egyébként a 2015-ös Behind The Black Veil elnevezésű korongon hallható.

 

 

Megérkezett Tarja jótékonysági dala

Több zenészkolléga segített az énekesnőnek

Korábban megírtuk, hogy a finn metálkirálynő szívén viseli az őszi Irma hurrikán károsultjainak sorsát. Tarja összefogott több zenészkollégájával, hogy a spanyol nyelvű Feliz Navidad című karácsonyi klasszikust -amely helyet kapott a From Spirits And The Ghosts/Score For A Dark Christmas című korongon is és a dalos pacsirta szóló verziója tegnapelőtt debütált - együtt énekeljék el.

tarja-2017.jpg

Olyan nevek működtek közre a felvételkor, mint:

Michael Monroe
Doro Pesch
Tony Kakko (Sonata Arctica)
Elize Ryd (Amaranthe)
Marko Saaresto (Poets Of The Fall)
Timo Kotipelto (Stratovarius)
Simone Simons (Epica)
Cristina Scabbia (Lacuna Coil)
Joe Lynn Turner
Floor Jansen (Nightwish)
Hansi Kürsch (Blind Guardian)
Sharon Den Adel (Within Temptation)

A kislemezeladásokból származó pénzt -amelyet az énekesnő kiadója, az earMusic megduplázott- a károsultak kapják, hogy új életet kezdhessenek. 

A csodálatos dal meghallgatható a Spotify és az iTunes alkalmazásokban.

 

Elégedett lemezével a The Dark Element

Novemberben jelent meg a korong

A svéd/finn csapat első albuma, amely a nevüket viseli, november10-én került az üzletek polcaira. Korábban Anette mesélt a felvételekről és az albumról, most pedig Jani Liimatainen, a Sonata Arctica ex-gitárosa ejtett pár szót a munkálatokról. 

thedarkelementdec2017promo2_638.jpg

Azt több ízben megemlítette a zenész hogy a Nightwish volt pacsirtájával nagy rajongói egymás munkásságának.

"Tavaly a Frontiers kiadó felhívott és megkérdezte, lenne-e kedvem dalszerzőként szerepelni egy albumon."

- kezdte a zenész.

"Bár nagyon elfoglalt voltam, átgondoltam a dolgot és igent mondtam. Utána jött a meglepetés: kiderült, hogy Anette-tel fogok együtt dolgozni. Az ő hangja popos, de érett, örültem, hogy vele dolgozhatok. Szeretem a hangját!"

full_2.jpg

"Egyszerű, de mégis metálos albumot akartunk készíteni, súlyos, de ugyanakkor fülbemászó dallamokkal. Elküldtem a zenei alapokat Anette-nek, és amikor ő visszaküldte nekem őket az énekével, azt mondtam: >>Igen, ez az!<< Onnantól kezdve világossá vált, milyen lemezt is akarunk összehozni. Még amikor beteg voltam, akkor is az albumon dolgoztam!"

Jani elárulta: rengeteg felkérést kaptak és jó pár koncert is le van fixálva, a próbák még hátra vannak, de bízik a csapat sikerességében.

 

Klippremier: Tarja -Feliz Navidad

Új kisfilmet jelentetett meg az énekesnő.

23130740_1146589158807506_1956545927433468281_n.png

November 17-én hódította meg a nagyvilágot a finn énekesnő legújabb karácsonyi albuma, ami a From Spirits and Ghosts (Score for a Dark Christmas) elnevezést kapta. A vokalista azonban nemrégiben azt is elárulta, hogy egy duettlemezt is a boltok polcaira küld, ami a Feliz Navidad elnevezést kapta, és amelyen a névadó dalt két változatban hallgathatja majd meg a nagyérdemű.

Az egyik verzióban Tarja maga énekli a tételt, a másikban viszont számos kollégája, és egyben jóbarátja is hallható lesz majd. A kiadványon egyébként olyan énekesek énekelnek duettet az ex-Nightwish-énekesnővel, mint Doro Pesch, Simone Simons, Sharon den Adel, Tony Kakko, Timo Kotipelto, Elize Ryd, Hansi Kürsch, Floor Jansen és még sokan mások.

A Finnország hangjának is megválasztott énekesnő korábbi bejegyzéséből azonban az is kiderült, hogy ezúttal nem csupán egy egyszerű lemezről van szó, ugyanis Turunen jótékonysági célból rögzítette a korongot és ezáltal szeretne segítséget nyújtani mindazon károsultak számára, akik az Irma hurrikán áldozatai lettek. Az újdonság sikeréből befolyó összeget egyébként mind a károsultak kapják majd meg, egy új életkezdés reményében.

Maga a lemez december 8-án kerül az üzletek polcaira, a Nightwish alapítótagja viszont mintegy kedvcsinálóként közzétette a Feliz Navidedhez készült kisfilmet, mely video néhány órája került fel az earMUSIC lemezkiadó hivatalos YouTube-csatornájára. Íme!

Hamarosan stúdióba vonul Marcela Bovio

A MaYan énekesnője új dalokon dolgozik.

29226c6b2d60b39b48a7cf4cf1563a14.jpg 

Tavaly decemberben 11 év közös zenélés után végül a feloszlás mellett döntött a holland származású Stream Of Passion zenekar. A mexikói énekesnő még ezt megelőzően hírt adott arról, hogy szólóban folytatja tovább a zenélést, első lemeze pedig szeptemberben került az üzletek polcaira, ami az Unprecedented elnevezést kapta.

A vokalista egyébként nagyon mozgalmas karriert tudhat magáénak, hiszen a The Gentle Storm nevezetű zenekarban is tevékenykedik, de rövid ideig az Anneke Van Giersbergen alapította VUUR-ben is munkálkodott. A nyár folyamán azonban bejelentette, hogy immár hivatalosan is a MaYan zenekar tagja lett, mely csapat nem idegen számára, hiszen a kezdetek óta fellépett már velük.

Érdekesség, hogy a csapat már javában dolgozik harmadik nagylemezén, Mark Jansen elmondása szerint pedig sokkal különlegesebb lesz, mint elődjei, ugyanis amíg az előző két lemezen vendégénekesek közreműködtek, az új kiadványon már a hivatalos fennállással rögzítették.

A mexikói dalospacsirta azonban eközben sem unatkozik, ugyanis legújabb Instagram-posztjában elárulta, hogy januárban ismét stúdióba vonul, hiszen új dalai is készülőben vannak, így a vélhetően már a következő évben meglepi rajongóit második szólóalbumával.

 

 

 

FEZEN 2018: jön az Epica is!

Ismét hazánkba látogat a zenekar

Simone Simons és a fiúk nemrég fejezték be a VUUR-rel közös turnéjukat, azonban jövőre folytatják a koncertezést. A csapat idén januárban a Barba Negrában adott koncertet, de jövőre a holland zenemágusok visszatérnek kis hazánkba, a székesfehérvári FEZEN Fesztiválon teszik tiszteletüket július 25-én. 

 d025d705-eb5c-4fa1-bf2e-6b173c427a68.jpg

A jegyekről bővebb infó itt található.

 

süti beállítások módosítása