Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Megműtötték Tarját

Az énekesnő orrát kellett megoperálni

2017. augusztus 05. - Jurancsik Eszter

cultura-tarja-turunen-foto01-tim-tronc-kicsi.jpg

Instagramján árulta el a finn szépség pénteken, hogy egy kisebb orvosi beavatkozásra lesz szüksége - az énekesnő orrát kellett műteni, és ahogyan írta: az operációt követően sokkal könnyebb lesz számára a beszéd, az ének, de a levegővétel is. Nem fedte fel ugyan Tarja, pontosan milyen probléma miatt volt szükség a beavatkozásra, de a mai napon már új poszttal jelentkezett a Nightwish egykori frontasszonya, amelyben tudatta rajongóival: túl van a műtéten, amely rendben lezajlott, illetve tisztázta azt is, hogy nem esztétikai okokból feküdt kés alá.

Mihamarabbi felépülést kívánunk Tarjának!

 

2018-ban kerül boltokba Aleah Stanbridge posztumusz lemeze

Juha dolgozik néhai kedvese demóin

fj_1.jpg

A Hallatar -Juha Raivio, Gas Lipstick (ex-HIM), Tomi Joutsen (Amorphis)- ma jelentette be, miszerint első, No Stars Upon The Bridge címet viselő lemezük felvételeinek végére értek, az albumról pedig már tudni lehet, hogy októberben jelenik majd meg, de a My Mistake című dalhoz is készül videoklip. A dalszövegeket a tavaly elhunyt Aleah Stanbridge írta, amelyeket Heike Langhans, a Draconian frontlánya énekelt fel a kiadványra.

hallatar_1.jpg

Juháék azt is elárulták: Aleah posztumusz korongja 2018-ban kerül az üzletek polcaira - az albumról mi is többször írtunk, annyit lehet tudni, hogy Evenstar címre keresztelték.

Bemutatta első lemeze borítóját a VUUR

vuur19984679_315737672208303_968411736795250688_n.jpg

Októberben jelenik meg az Anneke van Giersbergen vezette formáció debütáló lemeze, ami az In This Moment We Are Free – Cities elnevezést kapta. Az ősszel érkező korongról már bemutattak egy dalt a Days Go By – London című szám képében, mely nóta az 1666-os londoni tűzvészről íródott. A holland dalospacsirta egy interjú keretein belül elárulta, hogy a lemezen helyet kapó dalok, mind egy-egy város előtt tiszteleg majd, és egy-egy történelmi eseményt mesélnek el.

A múlt hónapban, hivatalos Instagram-profiljukon keresztül osztották meg a rajongókkal, miszerint a SchramStudio'S falain belül már készül első kisfilmjük is, ám azt még egyelőre nem árulták el, hogy melyik szerzeményük is kerül megfilmesítésre. Az együttes gyébként ősszel a szintén holland származású Epicával indul turnéra, majd ezt követően egy önálló fellépéssorozat veszi kezdetét, melynek során nemcsak az új szerzemények lesznek hallhatóak, hanem Anneke korábbi csapataitól is elhangzik majd egy-egy tétel.

Klippremier: Garbage - No Horses

Kemény képsorok az új videóban - jótékonysági céllal

garbage-band.jpg

A karakteres hangú Shirley Manson vezette csapat legújabb lemeze 2016-ban, Strange Little Birds címmel jelent meg, amellyel körbeturnézták a világot. A mai napon eg vadonatúj dal vált láthatóvá a Youtube-on, a No Horses, amely igen komoly politikai kérdéseket feszeget - a videóban kemény képsorok is láthatók. A felkavaró szövegű és képvilágú kislemez bevételeit a Vöröskereszt kapja majd meg, a kampány 2018 végéig tart. Íme!

 

 

Klippremier: Exit Eden - Incomplete

Megérkezett az újabb dal

exit-eden.jpg

Az Exit Eden négy tehetséges és gyönyörű hölgyből - Amanda Somerville, Clémentine Delauney, Anna Brunner és Marina La Torraca - áll, és augusztus 4-én dobják piacra első albumukat, amelynek különlegessége, hogy ismert popszámok metálosított verzióját tartalmazza.

Először Rihanna Unfaithfuljával rukkolt elő a négyesfogat, majd a James Arthur által is feldolgozott Shontelle-dallal, az Impossible-lal jelentkeztek. Most itt az újabb videó, amely egy, a kilencvenes években fényes karriert befutott amerikai fiúcsapat egyik legnagyobb slágere metálköltösbe bújtatva - A Backstreet Boys Incomplete című számához forogtak ezúttal a kamerák.

 

Könyvet ad ki a Lacuna Coil

A kiadvány jövőre kerül a boltokba

lacuna_1.jpg

Korábban megírtuk, hogy az olasz zenemágusok egy titkos projekttel készülnek jövőre, amelyről tegnap le is rántotta a leplet a Cristina Scabbia énekesnő vezette banda. 2018-ban lesz 20 éve, hogy a Milánóban alakult együttes aktívan zenél, ennek örömére pedig Nothing Stands In Our Way címmel könyvet jelentetnek meg eddigi karrierjükről. A kiadványt itt már előrendelhetjük.

"A Nothing Stands In Our Way egy húsz év történetét felölelő könyv lesz. Annyira izgatott vagyok, hogy megoszthatjuk mindazt, amit az elmúlt húsz évben megéltünk! Ez egy fantasztikus utazás volt, majdnemhogy lehetetlen emlékezni minden eseményre! Sok rajongó rengeteget tud rólunk, de nem mindent, ebben a könyvben még egy csomó érdekesség lesz!"

- lelkendezett Cristina a Blabbermouthnak.

A kiadványban rengeteg, eddig sehol nem látott fotó lesz, amelyekkel illusztrálják a történeteket. 

lckonyv.jpg

Ám a csapat ígérete szerint nem ez lesz az egyetlen érdekesség a rajongóknak, sokminden tervben van. 

Új lemezt viszont 2019-nél előbb nem biztos, hogy készítenek, hiszen a Delirium albummal is még rengeteg helyre szeretnének eljutni.

 

Lacuna Coil: ősszel a Cellar Darlinggal turnéznak Európában

Novemberben kezdődik a fellépéssorozat

Cristina Scabbiáék nem tétlenkednek: az ősz folyamán ismét nyakukba veszik Európát és egy hónapon keresztül a svájci Cellar Darling társaságában járják a kontinenst. Az első koncert Máltán, San Gwannban lesz megtartva, az utolsó pedig a franciaországi Limoges-ben. Jövőre az olasz formáció meglepetéssel készül, hiszen 2018-ban lesz 20 éve, hogy aktívan zenélnek, az Anna Murphy vezette Cellar Darling pedig idén adta ki debütáló albumát, így ők is bemutatkozhatnak a közönségnek.

lcturne.jpg

Készül az új Edenbridge-album!

Megírta az új lemez első dalát a csapat

edenbridge-2.jpg

A Sabine Edelsbacher vezette osztrák csapat kilencedik stúdióalbuma The Great Momentum címmel februárban került a boltok polcaira, ám a sógorok egy percre sem állnak le a munkával - legfrissebb Facebookos bejegyzésük arról árulkodik, miszerint új dalok írásába fogtak.

 

A banda számára nem telt unalmasan az év első fele, hiszen az új album megjelenését követően a 70000 Tons Of Metal elnevezésű oceánjárós metálzenei fesztiválon tették tiszteletüket, majd Európát is végigturnézták. Most azonban ismét a dalszerzői folyamatok kerültek fókuszba, hiszen ahogy a banda írta, elkészültek a tizedik korong első dalával. 

Mai szülinapos: Manuela Kraller

Boldog szülinapot!

Manuela Kraller 1981. augusztus elsején született Ainringben, Dél-Németországban. Neve főleg a Xandria kapcsán csenghet ismerősen, hiszen a zenekarnak 2010 decemberétől 2013 októberéig ő volt az énekesnője. 

manuela.jpg

Manuela 23 évesen kezdte képezni hangját egy finn templomi kórus tagjaként, majd a Nagor Mar nevű svájci csapat tagja lett. Innen átigazolt a német Haggardba, amelyet végül a Xandria kedvéért hagyott el. Példaképe Tarja Turunen, de kedveli a Kamelot és a Within Temptation zenéjét is.

 

Vele készült el a Neverworld's End címet viselő lemez, Dianne van Giersbergennel pedig -aki őt a bandában váltotta- jó barátnők. A lírai szoprán énekesnő barátsággal vált el zenésztársaitól, kilépésének oka pedig az volt, hogy szerette volna más műfajokban is kipróbálni magát. Manuela ezt követően feltűnt a Heidi Parviainen által vezetett Dark Sarah első és második albumán is - a Memories Fall és a Rain című számokban duettezett finn kolléganőjével. Manuela azóta nemigen hallatott magáról, reméljük, hogy a ma 36 éves énekesnő még feltűnik a metál színterén.

10184_artist_1.jpg

Újabb turnét jelentett be az Arch Enemy

A szeptemberben megjelenő új lemezt népszerűsíti majd a csapat

aee.jpg

Alissa White-Gluz -aki egyébként ma ünnepli 32. születésnapját- és a srácok legújabb albuma, a Will To Power szeptember 8-án kerül a boltok polcaira, nemrégiben pedig hazánkban, a Rockmaratonon is fergeteges koncertet adott a csapat. Néhány órája bejelentették 2018-ban induló európai turnéjuk első állomásait - az első buli január 12-én, Münchenben lesz, az utolsó pedig február 7-én, Saarbrückenben. Magyarország ugyan nem szerepel a helyszínek között, de mivel ez csak a fellépéssorozat első szakasza, nincs kizárva, hogy a későbbi állomások között kis hazánk is helyet kap majd. A koncerteken egyébként a finn Wintersun, az ukrán Jinjer és a svéd Tribulation erősíti az együttest.

archenemyeuropeantourjan2018poster_638.jpg

süti beállítások módosítása