Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Mai szülinapos: Manuela Kraller

Boldog szülinapot!

2017. augusztus 01. - Jurancsik Eszter

Manuela Kraller 1981. augusztus elsején született Ainringben, Dél-Németországban. Neve főleg a Xandria kapcsán csenghet ismerősen, hiszen a zenekarnak 2010 decemberétől 2013 októberéig ő volt az énekesnője. 

manuela.jpg

Manuela 23 évesen kezdte képezni hangját egy finn templomi kórus tagjaként, majd a Nagor Mar nevű svájci csapat tagja lett. Innen átigazolt a német Haggardba, amelyet végül a Xandria kedvéért hagyott el. Példaképe Tarja Turunen, de kedveli a Kamelot és a Within Temptation zenéjét is.

 

Vele készült el a Neverworld's End címet viselő lemez, Dianne van Giersbergennel pedig -aki őt a bandában váltotta- jó barátnők. A lírai szoprán énekesnő barátsággal vált el zenésztársaitól, kilépésének oka pedig az volt, hogy szerette volna más műfajokban is kipróbálni magát. Manuela ezt követően feltűnt a Heidi Parviainen által vezetett Dark Sarah első és második albumán is - a Memories Fall és a Rain című számokban duettezett finn kolléganőjével. Manuela azóta nemigen hallatott magáról, reméljük, hogy a ma 36 éves énekesnő még feltűnik a metál színterén.

10184_artist_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr7012709440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása