Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Klippremier: Kobra And The Lotus - Light Me Up

2017. július 22. - Jurancsik Eszter

kobra_1.jpg

Májusban dobta piacra a kanadai zenekar negyedik albumát Prevail I címmel, amelyről néhány hónapja elsőként a Gotham, majd a You Don't Know című dalokhoz készítettek videót. Tegnap újabb szerzemény jelent meg klipes formában, a Light Me Up. 

Kobra Paige, a csapat karakteres hangú énekesnője korábban elmondta: a szövegek főként az önismeretre, egy belső utazásra épülnek, és szeretné, ha a rajongók mindegyike rálelne a dalszövegekben egy-egy saját történetre, élethelyzetre. 

 

Énekesnők átalakulása #10 - Anette Olzon

Anette, aki 1971. június 21-én a dél-svédországi Katrineholmban született Anette Ingegerd Olsson néven, rengeteg arcát mutatta már meg a nagyérdeműnek. A Nightwish énekesnőjeként szerzett világhírnevet magának, habár kicsi kora óta énekel és a finn csapatba kerülése előtt a svéd Alyson Avenue tagja volt. 2007-ben, Nightwish-es karrierjének kezdetekor fekete hajjal ismerhettük meg, ruházata pedig abban különbözött Tarja Turunenétől, hogy a gót stílust kombinálta a laza, kényelmes darabokkal. Sokan kritizálták emiatt Anette-t, például tehenészlánynak titulálták. Azonban őt nem nagyon törte meg a gúnyolódás, ahogyan hősiesen helyt állt a színpadon még akkor is, amikor 2008-ban egy koncert alkalmával a közönség Tarja nevét kezdte üvöltözni. Hiába mondták róla, hogy ízléstelenül öltözik, Anette nem "hódolt be" a kritikusoknak, továbbra is az általa praktikusnak tartott ruhadarabokat viselte. Hajszíne rengetegszer változott az elmúlt években: 2008-ban egy ideig rozsdavörösen lépett színpadra, majd 2010-ben szőkére festette tincseit - ez év nyarán adott életet egyébként Nemo nevű kisfiának, majd 2011-ben, az Imaginaerum album megjelenésekor ismét fekete démonná változott. Sminkjét tekintve változó képet kapunk: néha vastagabb, néha szolidabb színekkel jelent meg. 2012-ben láthatóan felszedett néhány kilót, emiatt is rengeteg savazás érte az frontasszonyt, ám ekkor még nem tudhatta senki, hogy Nettie áldott állapotba került harmadik fiával, Mióval. Terhessége első heteiben szörnyű, hányással és elesettséggel járó rosszullétek gyötörték, félő volt, hogy elveszíti magzatát, emiatt több napra kórházba is került - pont az Észak-Amerikában zajló turné közepén. Végül október első napján jelentette be a zenekar, hogy megváltak énekesnőjüktől, Floor Jansen ekkor került a képbe.

fotojet_9.jpg

2013 első felében fedte fel Anette, miszerint harmadik gyermekét hordja szíve alatt, aki márciusban született meg. Ekkor ismét szőkén láthattuk, majd gyermeke születése után egy évvel kemény edzésekre adta fejét, egészségesebb étkeket kezdett fogyasztani, valamint ekkor dobta piacra Shine című szólókorongját is. Mivel a lemez nem aratott nagy sikereket, az énekesnő beiratkozott egy ápolónőképző iskolába - az idei évben fejezte be tanulmányait. Anette rengeteget fogyott az elmúlt két évben, Instagram-profilján nyomon követhettük teste átalakulását. Terhességei után hasán megnyúlt a bőr, ám a kitartó anyuka nem plasztikai sebész kése alá feküdt, hanem az izzasztó edzések eredményeképpen izommal töltötte fel a bőrt. Ez azért -függetlenül attól, hogy szerettük-e vagy sem a Nightwish tagjaként- rendkívüli teljesítmény, Anette remek formába került, ami 40 éves kor után igencsak nehéz, hiszen csökken a bőr rugalmassága, de ő megcsinálta. Jelenleg fekete hajjal, szolid sminkkel láthatjuk Anette-t, aki Jani Liimatainennel közös albumát nemsokára a boltok polcaira dobja. Nettie imádja a divatot, sok ilyen posztot is láthatunk közösségi oldalain, de outfitjeit ízlésesen igyekszik összeállítani. 

Különleges koncerttel készül Liv Kristine

Ismét színpadon az énekesnő

c8564a7d6367d65434fd334d7a24d843.jpg

A napokban jelentette be a Leaves' Eyes egykori énekesnője, hogy december 22-én különleges koncertet ad a németországi Nagoldban. Liv ígérete szerint a buli nagy repertoárját szólókarrierjének legismertebb dalai képezik, de vendégzenészek is egy színpadra lépnek majd a norvég szőkeséggel, aki néhány napon belül pedig még több részletet közzétesz a fellépésről. 

 

Liv, miután eltávolították az általa alapított Leaves' Eyesból, az Eluveitie-hez csatlakozott néhány koncert erejéig, majd húga, Carmen Elise SAVN nevű zenekarával énekelt Norvégiában. Ezt követően festőként is bemutatkozott a közönségnek, de kiderült az is, hogy legújabb szólóalbumának munkálatai is folyamatban vannak.

A Secret Rule-lal énekel Ailyn

Nem hagyja veszni tehetségét a Sirenia volt énekesnője

106fb11a2.jpg

A Sirenia volt énekesnője jó ideje nem adott hírt zenei terveiről, nekünk adott márciusi interjújában ugyan elárulta, hogy készül valamire, de konkrétumot azóta sem adott a nagyérdemű tudtára ezzel kapcsolatban. 

Azonban ma meglepetésként érkezett a hír, miszerint a spanyol szépség egy olasz frontcsajos bandával, a Secret Rule-lal forgatott közös videót - a hírt az énekesnő Facbookján osztotta meg. A Rómában alakult együttes szimfonikus metált játszik és frontasszonyukat Angela Di Vincenzonak hívják. Ailynnel közös videójuk forgatása ma fejeződött be, a klipet pedig hamarosan láthatjuk is.

Ailynnek nem ez az első együttműködése másik énekesnővel: korábban az Enemy of Realityvel készített közös dalt, Needle Bites címmel. 

A Secret Rule Facebook-oldala itt érhető el!

 

 

Megjelent az In This Moment albuma

Boltok polcain a Ritual

inthismomentband2017promo_638_1.jpg

Maria Brink és zenésztársai ma dobták piacra hatodik stúdióalbumukat, amely a Ritual címet kapta. Három dalhoz videó is készült, az Oh Lord, a Roots és a Phil Collins-klasszikus In The Air Tonight feldolgozását már láthatták-hallhatták a rajongók. 

inthismomentalbummay.jpg

A frontasszony elmondta: e lemezzel úgy érzi, szintet léptek és teljesen új oldalát ismerhetjük meg a kaliforniai formációnak. Plusz okot ad Mariáéknak az örömre, hogy néhány hete a 2012-ben megjelentetett Blood című albumuk aranylemezzé érett. 2014-ben a Black Widow került az üzletek polcaira, majd sikeres turnét nyomtak le az Államokban. Ez év elején tagcsere is történt a zenekarban: kilépett Tom Hane dobos, helyét Kent Diimmel vette át. Nyár végével ismét útra kel a banda, hogy a friss album dalait népszerűsítsék, bár egyelőre csak amerikai helyszínek szerepelnek a turnédátumok között.

Sep. 22 - The Complex - Salt Lake City, UT (buy tickets)
Sep. 23 - High Elevation Rock Festival - Greenwood Village, CO @
Sep. 25 - House of Blues - Chicago, IL (buy tickets)
Sep. 26 - House of Blues - Chicago, IL (buy tickets)
Sep. 27 - Wings Stadium - Kalamazoo, MI (buy tickets)
Sep. 29 - Shrine Mosque - Springfield, MO (buy tickets)
Sep. 30 - Tulsa State Fair - Tulsa, OK @
Oct. 01 - Louder Than Life - Louisville, KY @
Oct. 03 - Stanley Theatre - Utica, NY (buy tickets)
Oct. 04 - PlayStation Theater - New York, NY (buy tickets)
Oct. 06 - Lupo’s Heartbreak Hotel - Providence, RI (buy tickets)
Oct. 07 - Rock Allegiance - Camden, NJ @ 
Oct. 08 - The Fillmore Silver Spring - Silver Spring, MD (buy tickets)
Oct. 10 - The National - Richmond, VA (buy tickets)
Oct. 12 - Tabernacle - Atlanta, GA (buy tickets)
Oct. 13 - The Orpheum Theater - New Orleans, LA (buy tickets)
Oct. 14 - Houston Open Air - The Woodlands, TX @
Oct. 18 - The Wiltern - Los Angeles, CA (buy tickets)
Oct. 21 - Brooklyn Bowl - Las Vegas, NV (buy tickets)
Oct. 22 - Aftershock - Sacramento, CA @
Oct. 25 - Riverside Municipal Auditorium - Riverside, CA (buy tickets)
Oct. 27 - Revolution Center - Garden City, ID (buy tickets)
Oct. 28 - Knitting Factory – Spokane - Spokane, WA (buy tickets)
Oct. 29 - Roseland Theater - Portland, OR (buy tickets)
Oct. 31 - The Moore - Seattle, WA (buy tickets)
Nov. 01 - The Toyota Ice Arena - Kennewick, WA (buy tickets)
Nov. 08 - The District - Sioux Falls, SD (buy tickets)
Nov. 10 - Eagles Ballroom - Milwaukee, WI (buy tickets)

 

 

Klippremier: Exit Eden - Impossible

Új videó Amanda csapatától

19113916_1609647142410877_3530103977206236813_n.jpg

Amanda Somerville új projektje Exit Eden néven alakult év elején, az amerikai származású, de évek óta Németországban élő és dolgozó énekesnő-producer mellett pedig Clémentine Delauney (ex-Serenity, Melted Spece, Visions of Atlantis), Marina La Torraca (Phantom Elite) és Anna Brunner kapott helyet a formációban. Albumuk, amely augusztus 4-én jelenik meg Rhapsodies In Black címmel, popdalok metálosított verzióját tartalmazza majd.

exitedenrhapdosiescover_1.jpg

A lemez dallistája:

01. Question Of Time 
02. Unfaithful 
03. Incomplete 
04. Impossible 
05. Frozen 
06. Heaven
07. Firework
08. Skyfall
09. Total Eclipse
10. Paparazzi
11. Fade To Grey

 

Nemrégiben Rihanna Unfaithful-jához forogtak a kamerák, ma pedig az angol énekes James Arthur Impossible című szerzeményét mutatták meg a Youtube-on az ő előadásukban, íme:

Így emlékeznek az énekesnők Chester Benningtonra

Az egész világot sokkolta a zenész halálhíre

 

nintchdbpict000135444347.jpg

Tegnap este járta be a világot a szörnyű hír: a Linkin Park énekese, Chester Bennington 41 éves korában tegnap életét vesztette - felakasztotta magát Los Angeles-i otthonában. Éppen azon a napon vetett véget életének, amikor Chris Cornell, az Audioslave és a Soundgarden frontembere 53 éves lett volna - a két énekes jó barátságot ápolt egymással. Chris májusban szintén öngyilkosság következtében hunyt el. A tragikusan fiatalon eltávozott Chester köztudottan alkohol-és drogproblémákkal, valamint súlyos depresszióval küzdött. Nem tudta feldolgozni azt sem, hogy kiskorában egy idősebb barátja szexuálisan molesztálta. A rajongókon túl a szakmabelieket is sokkolta a hír - a rock és metál énekesnői is megemlékeztek az ikonikus frontemberről.

"Nem találok szavakat... miért, miért, miért? Isten nyugosztaljon, Chester..."

- írta Facebookjára Cristina Scabbia, az olasz Lacuna Coil frontasszonya.

"Ha azt mondják
Ki törődik vele, ha egy újabb fény kialszik?
A milliónyi csillag egén
Csak pislákol, pislákol
Ki törődik vele, ha valakinek lejár az ideje?
Ha egy pillanat minden, amik vagyunk
Elevenebbek vagyunk, elevenebbek
Ki törődik vele, ha egy újabb fény kialszik?
Nos, én igen..."

- idézett Sharon den Adel, a holland Within Temptation énekesnője a One More Light című, májusban megjelent Linkin Park-albumról, a címadó szerzeményből. Egyúttal arra kért mindenkit: ne ítélkezzünk, hiszen nem ismerhetjük a másik személyes harcait, démonait.

A Paramore frontlánya, Hayley Williams -akinek csapata a Linkin Parkhoz hasonlóan szintén fellépett a soproni VOLT Fesztiválon- megrendítő sorokat írt Twitterére:

"A művészek mindig tudatában vannak a sötétségnek. Talán emiatt is válnak sokkal sebezhetőbbé másoknál. Könyörtelen az élet. Mélyen együttérzek Chester családjával és barátaival."

Lzzy Hale, a Halestorm frontasszonya így emlékezett:

"Remélem, a következő életedben megtalálod a békét, Chester. Az élet kemény, mindenki harcol a démonaival. Szeretném, ha tudnátok: nem vagytok egyedül."

Szintén megható posztban búcsúzott a francia Clémentine Delauney, aki több együttesben ténykedik:

"Mennyire tragikus és szomorú ez. Mennyiszer segítettél nekünk a hangodon és a dalszövegeiden keresztül! 15 évesen a Linkin Park volt a kedvenc csapatom. Legalább annyira nehéz elveszíteni Téged, mint amennyire Neked nehéz volt létezned. Elmondhatatlanul tragikus. Gondolataimban a családdal vagyok. Nyugodj békében, Chester..."

 

 

Klippremier: The Agonist - The Raven Eyes

Friss videó Vickyéktől

the-agonist-2015.jpg

A mai napon vált láthatóvá a kanadai csapat új videója, amely a Five albumon hallható The Raven Eyes című dalhoz készült. A korongról a The Chain, a The Moment, a The Hunt, a Take Me To Church és a The Man Who Fell To Earth jelent meg még klipes formában.

A zenekar október 3-án a The Birthday Massacre és a Sirenia társaságában Magyarországra, a budapesti Dürer Kertbe is ellátogat, a jegyet itt tudjátok beszerezni

 

Énekesnők átalakulása #9 - Ailyn

A szoprán spanyol szépséget Pilar Maria del Carmen Monica Giménez Garcia néven anyakönyvezték 35 évvel ezelőtt, 1982. május 29-én. Ailyn kicsi kora óta énekesnőnek készült, és amilyen sok műfajban kipróbálta már magát, legalább annyiszor változott stílusa is. Mediterrán vonásai azonnal feltűnnek, akármilyen sminket vagy hajszínt visel. Rengetegszer változtatta hajszínét, volt már platinaszőke, melírozott, világosbarna és már-már feketébe hajló sötétbarna is. Jó ideje azonban csak vörös hajjal láthatjuk Ailynt, ennek is több árnyalatát kipróbálta. Karrierje kezdetén hazájában, egy lánycsapatban énekelte ázsiai popdalok átdolgozásait, majd részt vett 2007-ben az X-Faktorban is, ahonnan a negyedik körben esett ki.

fotojet_8.jpg

Ekkoriban szőkén mutatkozott, majd 2008-ban a Sirenia frontasszonya lett, és az együttesben töltött idő alatt kaméleonként változtatta stílusát. Az énekesnőről meg nem mondaná senki, hogy harmincon túl van, arcberendezése és bájos mosolya legalább 10 évvel fiatalítja meg. Ailyn heterochromiás, azaz mindkét szeme más színű: a jobb barnán, a bal pedig zölden ragyog a világra és a rajongókra. Néha mindkét szemét más-más színű szemhéjárnyalóval emeli ki, amely mégsem kelt diszharmonikus hatást, mert sosem viszi túlzásba a vakolást - bár a húszas évei elején gyakran elkövette ezt a hibát, manapság természetességével hódít, legutóbbi Facebookos képein például szinte egyáltalán nincs is rajta festék. Nat Enemede fotós képein ugyan művészi sminket láthatunk rajta, de a hétköznapokban nagyon ritkán hord rúzst és egyebeket. Öltözködésében igen változatos Ailyn, a színpadon fűzőben és szoknyában láthatjuk, "civilben" pedig szívesen vesz fel laza, kényelmes ruhákat. Nem viszi túlzásba az ékszerek viselését sem (pedig a spanyolokra sokszor jellemző, hogy magukra borítják az bizsus polcot).

Phil Collins-feldolgozással rukkolt elő az In This Moment

Az In The Air Tonight-hoz készítettek videót

 

thumb-1920-542239.jpg

A Maria Brink által vezetett Los Angeles-i banda új lemeze pénteken kerül boltokba Ritual címmel, két dalt pedig már megmutattak a rajongóknak az Oh Lord és a Roots képében. Most újabb szám került ki a Youtube videómegosztóra, az In The Air Tonight-hoz készített dalszöveges videót a zenekar. A dalt eredetileg az angol Phil Collins énekelte. 

Maria így nyilatkozott az új albumról:

"Úgy érzem, most szintet léptünk. Meggyőződésem, hogy az életem feltöltődött energiával. A dalok, amiket írok, mindig személyes érzéseken alapulnak, és most is azt osztom meg, ami belülről érkezik. Soha nem nyomtam el az érzéseimet; és ezek másokat is inspirálnak. Egy teljesen új oldalamról ismerhettek meg a lemezen, személyiségemnek ez a legerősebb oldala, és ehhez szükségtelen a nyílt szexualitás."

Íme, a Phil Collins-klasszikus In The Air Tonight újraértelmezése:

 

süti beállítások módosítása