Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Énekesnők átalakulása #10 - Anette Olzon

2017. július 21. - Jurancsik Eszter

Anette, aki 1971. június 21-én a dél-svédországi Katrineholmban született Anette Ingegerd Olsson néven, rengeteg arcát mutatta már meg a nagyérdeműnek. A Nightwish énekesnőjeként szerzett világhírnevet magának, habár kicsi kora óta énekel és a finn csapatba kerülése előtt a svéd Alyson Avenue tagja volt. 2007-ben, Nightwish-es karrierjének kezdetekor fekete hajjal ismerhettük meg, ruházata pedig abban különbözött Tarja Turunenétől, hogy a gót stílust kombinálta a laza, kényelmes darabokkal. Sokan kritizálták emiatt Anette-t, például tehenészlánynak titulálták. Azonban őt nem nagyon törte meg a gúnyolódás, ahogyan hősiesen helyt állt a színpadon még akkor is, amikor 2008-ban egy koncert alkalmával a közönség Tarja nevét kezdte üvöltözni. Hiába mondták róla, hogy ízléstelenül öltözik, Anette nem "hódolt be" a kritikusoknak, továbbra is az általa praktikusnak tartott ruhadarabokat viselte. Hajszíne rengetegszer változott az elmúlt években: 2008-ban egy ideig rozsdavörösen lépett színpadra, majd 2010-ben szőkére festette tincseit - ez év nyarán adott életet egyébként Nemo nevű kisfiának, majd 2011-ben, az Imaginaerum album megjelenésekor ismét fekete démonná változott. Sminkjét tekintve változó képet kapunk: néha vastagabb, néha szolidabb színekkel jelent meg. 2012-ben láthatóan felszedett néhány kilót, emiatt is rengeteg savazás érte az frontasszonyt, ám ekkor még nem tudhatta senki, hogy Nettie áldott állapotba került harmadik fiával, Mióval. Terhessége első heteiben szörnyű, hányással és elesettséggel járó rosszullétek gyötörték, félő volt, hogy elveszíti magzatát, emiatt több napra kórházba is került - pont az Észak-Amerikában zajló turné közepén. Végül október első napján jelentette be a zenekar, hogy megváltak énekesnőjüktől, Floor Jansen ekkor került a képbe.

fotojet_9.jpg

2013 első felében fedte fel Anette, miszerint harmadik gyermekét hordja szíve alatt, aki márciusban született meg. Ekkor ismét szőkén láthattuk, majd gyermeke születése után egy évvel kemény edzésekre adta fejét, egészségesebb étkeket kezdett fogyasztani, valamint ekkor dobta piacra Shine című szólókorongját is. Mivel a lemez nem aratott nagy sikereket, az énekesnő beiratkozott egy ápolónőképző iskolába - az idei évben fejezte be tanulmányait. Anette rengeteget fogyott az elmúlt két évben, Instagram-profilján nyomon követhettük teste átalakulását. Terhességei után hasán megnyúlt a bőr, ám a kitartó anyuka nem plasztikai sebész kése alá feküdt, hanem az izzasztó edzések eredményeképpen izommal töltötte fel a bőrt. Ez azért -függetlenül attól, hogy szerettük-e vagy sem a Nightwish tagjaként- rendkívüli teljesítmény, Anette remek formába került, ami 40 éves kor után igencsak nehéz, hiszen csökken a bőr rugalmassága, de ő megcsinálta. Jelenleg fekete hajjal, szolid sminkkel láthatjuk Anette-t, aki Jani Liimatainennel közös albumát nemsokára a boltok polcaira dobja. Nettie imádja a divatot, sok ilyen posztot is láthatunk közösségi oldalain, de outfitjeit ízlésesen igyekszik összeállítani. 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr2312679625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása