Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Anneke van Giersbergen: "Hiszek a VUUR sikerességében!"

Friss interjú az énekesnővel

2017. november 29. - Jurancsik Eszter

A VUUR egy éve mutatkozott be a közönségnek, megálmodója, a 44 éves Anneke van Giersbergen pedig rengeteg dolgot letett az asztalra a metál műfajon belül. Karrierjét a The Gatheringben kezdte 21 évesen, ahol 13 évet töltött, majd szólómunkálatokba kezdtett Agua de Annique néven. Később Arjen Lucassennel hozta létre a The Gentle Storm-ot, majd tavaly született meg a hollandul tüzet jelentő VUUR Ed Warbyval, Johan van Stratummal, Otto Jorddal és Ferry Duijsens-sel karöltve. Marcela Bovio -Johan felesége, a Stream of Passionben zenéltek együtt- szintén csapattag volt, ám ő idén áprilisban zenei különbözőségek miatt elhagyta a VUUR fedélzetét. Anneke és a fiúk februárban hazánkba is ellátogatnak, hogy az A38 hajón adjanak egy feledhetetlen koncertet.

vuur_5.jpg

A zenekar október 20-án jelentette meg In This Moment We Are Free - Cities címre keresztelt első albumát, majd az Epicával indultak közös turnéra. November 10-én a Zlin-ben (Csehország) tartott buli előtt a Rocker sk. készített interjút az Annekével, amelyben a holland énekesnő együtteséről mesélt.

"Amikor Arjennel megalapítottuk a The Gentle Storm-ot, egy olyan csapaton kezdtem gondolkodni, akikkel ennek a projektnek a dalait is el tudjuk játszani élőben. Ekkor kérdeztem meg a srácokat, hogy lenne-e kedvük hozzám csatlakozni és egy új bandát alapítani. Mindannyian azonnal igent mondtak! Rengeteg ötletem volt, innen jött az albumunk koncepciója is, hogy városokról írjak dalokat. Már két éve létrehoztuk a zenekart, és egy évig tartott, amíg a dalokat megírtam. Ezután jöttek a lemezfelvételek."

- kezdte Anneke. A korong rögzítésének ideje alatt lépett ki Marcela Bovio, mert nem egyezett a véleménye a többiekével, de mint ahogyan mi is megírtuk, barátsággal váltak külön a bandával. Azóta a mexikói származású énekesnő szólómunkáira koncentrál. 

"Az elmúlt közel 25 évben rengeteg mindent csináltam, mégis volt bennem egy kis félsz, amikor a VUUR-t bemutattam a közösségi médiában. Nagyon hiszek ebben a zenekarban, de bemutatni az embereknek egy új projektet kockázatos. Az emberek azonosítanak valamivel, amit addig csináltál, és most egy teljesen új dolgot kell befogadniuk. Ez nem könnyű. Szerencsére a közönség nagyon pozitívan fogadta a VUUR-t, én pedig már a következő albumon gondolkodom!"

annn.jpg

A mindig mosolygós énekesnő hozzátette: tervez további szólómunkákat is, ám amíg a VUUR a progresszív és keményebb vonalat képviseli, saját munkássága teljesen más lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr5113403041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása