Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Anette Olzon visszaemlékezett a Nightwish-időszakra

Interjút adott az énekesnő

2017. szeptember 28. - Jurancsik Eszter

A The Noise Beneath The Snow-nak adott egy kisebb interjút Anette Olzon, amelyben nemcsak jelenlegi projektjéről, hanem a múltról is mesélt.

anetteolzon3.jpg

Anette Olzon és öt évig erősítette a finn Nightwisht - a 2007-es Dark Passion Play és a 2011-es Imaginaerum albumokat rögzítették együtt. Nem kis kockázat szakadt a nyakába azzal, hogy Tarja Turunen helyét átvette. 2012. október elsején köszöntek el egymástól, de Nettie nem vonult vissza a zenétől. 2013 márciusában megszületett harmadik fia, Mio, majd egy évvel később piacra dobta első szólólemezét Shine címmel.

Anette jó néhány emlékezetes pillanatát felidézte a Nightwish-es időszakból. Biztosan senki nem felejtette el, amikor 2008-ban, egy brazíliai koncert alkalmával a The Poet And The Pendulum című szám közepén lesétált a színpadról. Rengeteg elmélet látott napvilágot arról, miért tette ezt, ezúttal ő maga árulta el a valódi okot:

"Több oka volt, hogy így cselekedtem. Egy füstgép pont az arcomba nyomta a cuccot, nekem pedig asztmám van, így nemcsak köhögés jött rám, de elment a hangom is. A zenekar fáradt volt a turnéstressz miatt, nekem hiányzott a fiam. Honvágyam volt, ráadásul mindenhol extra biztonsági intézkedések vettek körül minket, mivel több halálos fenyegetést is kaptam. Volt, aki azt írta, a fiam előtt fog fejbe lőni. Komolyan féltem!"

A kirúgása előtti napokban, 2012 szeptemberében nem tudott részt venni a banda denveri fellépésén, hiszen folyamatos terhességi rosszullétek kínozták, amelyek miatt még kórházba is került - félő volt, hogy a vészes hányás és kiszáradás miatt elveszíti magzatát. Elize Ryd és Alissa White-Gluz ugrottak be a helyére. Azonban másnap, a Salt Lake City-ben megtartott bulin már ő lépett színpadra és a rajongók szerint nagyon jól teljesített. Október elsején, távozása napján a 2013-ban állandó frontasszonyi státuszt kapott Floor Jansen énekelt a seattle-i bulin.

Anette még a banda énekesnőjeként eldöntötte: ha lehetősége nyílik rá, elvégzi az ápolónői iskolát. 

anettenover.jpg

"Mindig szerettem másokon segíteni!"

A tanfolyamot tavaly fejezte be, sikeresen el is helyezkedett frissen megszerzett szakmájában. Így, ha nem zenével foglalkozik, a kórházban dolgozik Anette, aki az egészségtudatos vonalat követve 2014 elején, közel egy évvel harmadik gyermeke születése után kemény edzésekbe és diétába kezdett. Ennek köszönhetően jó pár felesleges kilótól megszabadult, ráadásul várandósságai során megereszkedett bőrét fel tudta tölteni izommal, így ismét egy fitt Anette-t láthatunk a fotókon és a My Sweet Mystery című klipben. A kisfilm a The Dark Element második szerzeménye, amelyet megmutatott a formáció a rajongóknak.

the_dark_element.jpg

 

Azt is felfedte Anette: már 2009-ben, az akkori Nightwish-turné alatt elkezdett dalokat írni. Ezek az édesanyja betegségéről, a fiáról és a férjéről szóltak, és a Shine album dalszövegeit is ő szerezte. A koncertsorozat sűrű és feszített volt, így a dalszerzés egyfajta terápia volt számára.

A The Dark Element első albuma november 10-én kerül a boltok polcaira - a csapat nevét viseli majd, itt megtekinthető a borító és a dalok listája is.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr7912909330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása