Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Látogatás Alissa White-Gluzzal egy vegán étterembe

Az énekesnő arról mesélt, hogyan és miért vált vegánná

2017. szeptember 10. - Jurancsik Eszter

A Metal Injection magazin szerkesztője egy vegán étterembe látogatott az Arch Enemy énekesnőjével, Alissa White-Gluzzal. Miközben elfogyasztott egy igen gusztusos vegán desszertet, elmesélte, miért döntött a vegánság mellett.

5doodh_j.jpg

"Közel 20 éve vagyok vegán. 13 évesen magam döntöttem úgy, hogy nem fogyasztok többé sem tejtermékeket, sem tojást. Húst életemben nem ettem, mivel a szüleim fiatal koruk óta vegetáriánusként élnek. Így könnyen le tudtam mondani mindenről, ami állati eredetű. Elég fehérjéhez jutok. Ez a leggyakoribb kérdés, amit feltesznek nekem, hogy >>Eszel elég fehérjét?!<<" Igen, eszek! Vegán fehérjeturmixokat fogyasztok, a zöldségekben, pl. a brokkoliban pedig rengeteg fehérje található."

- kezdte a kanadai származású frontasszony a mondandóját, majd így folytatta:

"Rengeteg nagy nevű kozmetikai cég még teszteli még mindig állatokon a termékeit! Ez kegyetlenség az állatokkal szemben, én csakis olyan kozmetikumokat használok, amelyek nem kerültek kapcsolatba állatkísérletekkel."

Mint az közismert, Alissa rengetegszer szerepelt a PETA kampányaiban, nem hord valódi bőrt és szőrmét, haját pedig a hazánkban is egyre ismertebb és népszerűbb Manic Panic nevű festékekkel varázsolja színesre. 

fotojet_1_3.jpg

Kifogástalan alakját pedig nemcsak a vegán ételeknek, hanem a súlyzókkal és kettlebellel végzett edzéseinek is köszönheti. Párja, Doyle szintén vegán, a két zenész rendszeresen népszerűsíti ezt az életformát. Mert a veganizmus nem csupán egy étrend, hanem egy életmód. Alissa megemlítette a Földlakók című dokumentumfilmet is, amely eléggé nyersen és brutálisan mutatja be, hogyan is bánnak az állatokkal a nagyobb telepeken. Ezt ajánlja megnézni mindazoknak, akik érdeklődnek a vegánság iránt. Dalszövegeiben is gyakran fellelhetők ezen életmódra utaló szövegek, pl. a War Eternal című szám azért íródott, hogy minél több ember szeme felnyíljon, de találhatók sorok arra vontkozóan is, hogy a húsipar emberei manipulálják a fogyasztókat. Az énekesnő elmondta: nem olyan nehéz vegánná válni, mint ahogyan az elsőre látszik, hiszen rengeteg változatos étel készíthető vegán alapanyagokból, szinte minden ételnek megvan a hús-tej-és tojásmentes verziója.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr10012820314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása