Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Énekesnők átalakulása #6 - Sharon den Adel

2017. július 17. - Jurancsik Eszter

A Within Temptation 1996-ban kezdte pályafutását, Sharon pedig egy igazi átváltozóművész. A gyermekkorában több országot is megjárt Sharon 1974. július 12-én, Waddinxveen-ben látta meg a napvilágot. Kreativitása nem meglepő, hiszen zenei karrierje előtt divattervezőként dolgozott, és színpadi ruháit is ő maga álmodja meg. A banda első, Enter című lemezének megjelenése (1997) és az idei év között eltelt időszakban Sharon szinte semmit nem öregedett, mintha megállt volna vele az idő. Sokféle színpadi megjelenést, frizurát és sminkelési technikát kipróbált az elmúlt években, és mivel ténykedett a divatiparban, szinte soha nem lőtt mellé, akármit választott. A kilencvenes évek végén ő volt a "tündérkirálykisasszony", aki elegáns, fűzőkkel feldobott vagy éppen egyrészes outfitjeivel egy teljesen egyedi stílust hozott létre. A fűző gyakori darab a metálénekesnők körében, ám a holland dalos pacsirta még ezt is megújította ötleteivel. A 2004-es The Silent Force című album borítóján egy vörös, egyrészes, fekete mintákkal díszített ruhában látható az énekesnő, aki a sminkelés területén is megtalálta az egyensúlyt.

fotojet_5_1.jpg

Hajformáját és színét tekintve nem igazán sok dolgot változtatott, vagy barna, vagy fekete hajjal láthatjuk őt, néha egy-egy színes tinccsel benne. E tekintetben a kevesebb néha több elvét követi, hajviselete pedig mindig harmonizál öltözékével is. Akár elegáns, akár sportos, hétköznapi módon van felöltözve Sharon, mindig harmónia árad a képeiről. Ő az, aki az egyik pillanatban interjút ad egy riporternek, utána pedig egyik gyermekével a hátán mászkál négykézláb - a hírnév ellenére egy teljesen hétköznapi nő tudott maradni. Sharon három csemetét nevelget Robert Westerholttal, a zenekar másik alapítójával, a 11 éves Eva Lunát, a 8 éves Robin Aident és a 6 éves Logan Arwint. Színpadi ruhái nőiesek, szexisek, de soha nem közönségesek - vélhetően ez az egyensúly is hozzájárul ahhoz, hogy a színpadon 43 évesen is hihetetlen teljesítményt tudjon nyújtani. 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr3812670531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása