Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Énekesnők átalakulása #4 - Amy Lee

2017. július 16. - Jurancsik Eszter

Amy Lynn Lee 1981. december 13-án, a kaliforniai Riverside-ban született. Édesapja lemezlovasként dolgozott, így az énekesnő már kicsi kora óta a zenében él. Kilencévesen kezdett zongorázni Mozart és más, klasszikus zeneszerzők hatására. Az éneklést 13 éves korában kezdte, és ekkoriban találkozott egy ifjúsági táborban Ben Moodyval, aki meghallotta, ahogyan Amy zongorán játssza Meat Loaf I'd Do Anything for Love című dalát. Pár hónappal később született meg az Evanescence, az átütő sikerek pedig 2003-ban jöttek a Fallen című nagylemezzel, amelyről a Bring Me To Life hónapokig vezette a listákat világszerte. Amy ekkor a tipikus rockerlány külsejével hódított: fűzők, feketére festett szemek, szemöldökében pedig piercinget hordott. Lányok milliói utánozták stílusát világszerte, stílust teremtett egyedi tervezésű ruháival.

eaf24012-0161-47f4-bf0d-6caa82e10b52.jpg

2006-ban dobta piacra a csapat a The Open Door címet viselő korongját, ekkorra Amy szemöldökpiercingje eltűnt és öltözködésében is történt némi változás, de a fekete szemceruza és a sötét haj megmaradtak. Egy évvel később az énekesnő férjhez ment Josh Hartzlerhez, stílusa pedig sokkal nőiesebb lett. Ekkoriban szedett fel jó pár kilót, amelyektől később megszabadult, később ismét kikerekedett, majd újra fogyott - valószínűleg Amy hajlamos az úgynevezett jojózásra. 2013-ban egy ideig vörös hajjal is láthattuk az énekesnőt, azonban pár hónap után barnára váltott. 2014 nyarán született meg fia, Jack Lion, és az anyaság megélése is finomított a frontasszony stílusán. Még lágyabb, még nőiesebb lett, tavaly egy gyermekeknek szóló lemezt is kiadott Dream Too Much címmel. Bár 2016 óta ismét fekete hajjal szerepel, az egykori vad megjelenés már csak nyomokban látható Amyn - a "kis vadócból" igazi nő lett.

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr2812667885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása