Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

43 éves lett Sharon den Adel

Boldog szülinapot!

2017. július 12. - Jurancsik Eszter

Sharon Janny den Adel 43 évvel ezelőtt hallatta először hangját a hollandiai Waddinxveen egyik kórházában, így ma ünnepli 43. születésnapját. A Within Temptation dalospacsirtájának karrierje 1996-ban kezdődött, noha már 14 éves korában a mikrofon mögött állt első együttesében, amely a Kashiro nevet viselte. Sharon édesapjának munkája miatt a család tíz különböző országban is élt. 

sharon-den-adel-kate-bush-a-hosom-10210335.jpg

Az énekesnő soha nem járt énektanárhoz, tini kora óta magát képzi. A kilencvenes évek elején találkozott Robert Westerholttal, akivel egymásba szerettek és 1996-ban, The Portal néven alapítottak együttest. Később átkeresztelkedtek Within Temptation-re.

Enter címmel 1997-ben adták ki első nagylemezüket, 1998-ban pedig a The Dance című EP-t. Az első nagyobb sikerek azonban a 2000 végén megjelent Mother Earth-szel jöttek, a stúdiókorongon szerepel a banda egyik legnépszerűbb szerzeménye, az Ice Queen. 2004-ben újabb albummal jelentkeztek, amely a The Silent Force nevet viselte, amellyel még nagyobb elismerést könyvelhetett el a zenekar.

within_temptation_2014_1_1.jpg

A korongon szereplő Stand My Ground, az Angels vagy a lírai Memories klipjei az Ice Queen-hez hasonlóan a mai napig a banda legnézettebb videóinak számítanak. The Heart Of Everything címmel 2007-ben újabb lemezt adott ki az együttes, 2011-ben pedig a The Unforgiving-gel hódították meg a listákat. Legutóbbi albumuk, a Hydra 2014 tavaszán jelent meg, számos vendégzenész szerepel a korongon, pl. Tarja Turunen (Paradise), az amerikai rapper Xzibit (And We Run), Howard Jones (Dangerous) vagy éppen a Soul Asylium énekese, Dave Pirner (Whole World Is Watching). A legutóbbi információk szerint a zenekar új albuma már készülőben van. 

Sharonnak és Robertnek három közös gyermeke született: 2005 decemberében Eva Luna lányuk, 2009 júniusában Robin Aiden, majd 2011 márciusában Logan Arwin fiaik. Robert néhány éve bejelentette, hogy a színpad helyett a stúdióból irányítja a munkálatokat, Stefan Helleblad vette át helyét a turnékon. Így ő vigyázhat a három közös gyerkőcre is, amíg Sharon úton van a zenekarral. 

Az énekesnőről még annyit illik tudni, hogy zenei karrierjének beindulása előtt divattervezőként dolgozott, saját fellépőruháit is ő tervezi. Különleges táncát, amellyel a közönséget minden fellépésen elbűvöli, Balin tanulta, ahol hatéves koráig élt családjával. 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr3212658745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása