Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Anette Olzon 46 éves lett

Boldog szülinapot!

2017. június 21. - Jurancsik Eszter

A Nightwish második énekesnőjeként ismertté vált svéd származású Anette Olzon ma fújhatja el ünnepi tortáján a gyertyákat - a dalos pacsirta ugyanis 46 éves lett. 

onewithmisery--462281_sany0528.jpg

1971. június 21-én született Katrineholmban, Dél-Svédországban, Anette Ingegerd Olsson néven. Említik még Anette Blyckert néven is, ám ez nem a születési neve, hanem felvette első férje vezetéknevét, akitől a most 16 éves Seth fia született.

Kicsi korától érdekelte a zene, 13 éves korától rendszeresen fellépett tehetségkutatókban, valamint a dániai Helsingör-i Zeneakadémián is tanult. Az ezredforduló tájékán lett tagja az Alyson Avenue csapatnak, ám az igazi sikereket a Nightwish énekesnőjeként érte el - öt évig erősítette finn zenésztársait, akikkel két albumot készített el, a Dark Passion Playt (2007) és az Imaginaerumot (2011). 

nightwish_3.jpg

2012 október elsején távozott a bandából, mert -ez már utólagosan derült ki- állapotos lett harmadik fiával, Mióval, vészes terhességi rosszullétei miatt nem tudta folytatni a koncertezést. A kisfiú 2013 márciusában született meg, akinek édesapja Johan Husgafvel, a Pain gitárosa, akitől Nemo nevű kisfia is született 2010 nyarán. A pár 2013-ban házasodott össze, 2014-ben pedig megjelent Anette első szólóalbuma, a Shine, amely a remek dalok ellenére mérsékelt sikereket ért csak el.

Ezt követően bejelentette, hogy visszavonul a zenéléstől és elvégzett egy ápolónőképző iskolát és közösségi oldalain főleg életmód-tanácsokat, egészséges ételek receptjeit és edzéstippeket osztott meg rajongóival.

Ám idén megtört a jég: Anette a Sonata Arctica volt gitárosával, Jani Liimatainennel készít közös lemezt, amelyről még nem tudni, mikor kerül boltokba, de az énekesnő elárulta: nagyon szereti az új dalokat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr8912611981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása