Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Boltokban a Dark Sarah új lemeze

Heidi a Heavy Music HQ-nak adott interjút

2016. november 20. - Jurancsik Eszter

A finn Heidi Parviainen neve először az Amberian Dawn kapcsán csenghetett ismerősen, a zenekart ugyanis ő hozta létre 2006-ban. Hat évig volt a banda énekesnője, majd 2012-ben kilépett - ugyanis egy teljesen más zenei projekt foglalkoztatta. Dark Sarah néven alapított új együttest, bemutatkozó albumuk Behind The Black Veil címmel 2015-ben került boltokba, november 18.-ával pedig piacra dobták a The Puzzle-t, a várva várt új korongot. Három videoklipes dalt is megjelentetett a zenekar: a Little Ment, a Delain énekesnőjével, Charlotte Wessels-szel felvett Aquariumot és a Dance With The Dragont - utóbbi dalt a Charonból és a Northern Kingsből ismert JP Leppäluotóval rögzítették. 

darksarah-water-2016.jpg

A magazinnak a 37 éves énekesnő elárulta, hogy nagyon hálás a rajongóknak, akik a kezdetektől fogva támogatták őt és csapatát. Heidi a Dark Sarah zenéjét "cinematic metal"-ként definiálja, hiszen a szövegek és a klipek gyakran olyannak tűnnek, mint egy mozifilm.

"Dark Sarah egy fiatal nő, akinek sötétebb oldala köré épül a zenekar szövegeinek témája. A történet szerint Sarah-t elhagyta a vőlegénye, ezért személyiségének sötét oldala kap teret. Az új albumon Sarah-t tovább követjük az Alvilágban, hogy megtalálja a puzzle-darabkákat..."

Arra is választ kaptunk Heiditől, hogyan jött az ötlet a Charlotte-tal közös dalhoz, az Aquariumhoz.

"Szerettem volna, ha egy lágyabb női énekhang is szerepel a lemezen, afféle líraként. Egy nap alatt összehoztuk a közös dalt, ő egy csodálatos nő, és boldog vagyok, hogy vele dolgozhattam!"

darksarah-2016_0.jpg

Az album borítója

A JP Leppäluotóval közös Dance With The Dragon forgatása Heidi szerint vicces volt. Napokig tartó táncgyakorlás előzte meg a videófelvétel készítését, végül a kisfilmet két nap alatt forgatták le Tamperében, és Heidiék nagyon élvezték a közös munkát - a sok áldozatnak meg is lett az eredménye, hiszen a szám Youtube-on való debütálása után alig pár órával már rekordokat döntögetett nézettség és lájkok tekintetében. 

A dalospacsirta korábban pedagógiát tanult a Tamperei Egyetemen, és noha a zenélés egyelőre késlelteti a tervet, de szeretne visszamenni az intézménybe, hogy befejezhesse tanulmányait és lediplomázhasson.

A teljes interjú itt olvasható!

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr9311977284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása