Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Bunkó énekesnők...? Vagy csak félreértett szituk?

Több rajongó szerint is "elszállt magától" néhány metálénekesnő, ezeket hivatott tisztázni az írás.

2016. november 01. - Jurancsik Eszter

SIMONE SIMONS

Az Epica vörös szépségét rasszizmussal vádolják, miszerint elutasító a dél-amerikai rajongókkal.

 

A videóban a haját taperoló fanoknak többször is mondja, hogy ne érintsék meg a haját. Ezért beképzeltnek minősítik a felvétel alatt olvasható kommentekben.

nevtelen.jpg

Az igazság: mindenkinek szüksége van a személyes térre, még akkor is, ha az illető egy közismert személy, egy sztár. Simone nem a haját félti, hanem idegesíti, hogy a rajongók úgymond taperolják. Vagy éppen attól fél, hogy egy elvetemült emberke ollóval akar egy tincset emlékbe szerezni tőle - azért valljuk be, hogy a dél-amerikai emberek nem arról híresek, hogy kulturáltan rajonganának. Emlékezzünk arra az esetre, amikor az ezredforduló tájékán Brazíliában Tarja Turunent -aki akkor még a Nightwish frontasszonya volt- szó szerint leteperte egy férfi, aki valahogy felszökött a színpadra. Szerencsére a banda férfi tagjai kiszabadították Tarját a pasas alól.

FLOOR JANSEN

82fe6efbe76e5455c82fb0d2d7d23505.jpg

Egy 2014-es interjúban a jelenleg első babáját váró Nightwish-énekesnő a következőket nyilatkozta:

"A rajongók a koncertedre jönnek, és ha azután még maradt energiám, szívesen találkozom velük a bulik után is",

válaszolta a közönséggel való kapcsolatát firtató kérdésre az énekesnő.

„Ha fél órát játszol egy este, nyilván marad még erőd ahhoz, hogy emberekkel találkozz. De ha másfél órán át, vagy akár még tovább a színpadon állsz, abba bizony mindent beleteszel, és utána már nem marad erőd másra. Az emberek mindig kivesznek belőled egy kicsit. Tényleg szeretek találkozni velük, de csak ha van hozzá erőm. És ha nincs, az sem azt jelenti, hogy bármi bajom lenne a közönséggel, szóval sosem az az oka, hogy nem voltak elég barátságosak vagy lelkesek, vagy bármi ilyesmi. Ez egyszerűen ilyen. Ők is azt akarják, hogy egészségesen, boldogan, jó zenei teljesítményt nyújtva álljak ki a színpadra, nem pedig az a helyzet, hogy muszáj mindenképpen találkozniuk velem. Az ilyesmi nem kötelező elem, hanem afféle extra. És sosem arról van szó, hogy csak egyszerűen találkozol valakivel, hanem mindig több: készül egy fotó, és akkor utána egyből készülhetne-e még egy. Egy aláírás? És még egy? Akarom, akarom, akarom. Igen, én is akarok egy csomó mindent: kaphatok egy sört? Egy kis személyes teret? Tisztában vagyok vele, hogy egy rajongó úgy áll ehhez: ez az egyetlen pillanat az életemben, amikor találkozhatok a kedvenc előadómmal. Megértem, hogy ki akarják hozni belőle a legtöbbet, de néha szeretném, ha az emberek kicsit a mi szemszögünkből is néznék ezt az egészet. Néha megteszik, ami tök jó. Például a múltkor valaki hozott nekem italokat, és azt mondta: nem akarja, hogy kifogyjak belőlük, miközben ennyi emberrel beszélgetek itt. Ez nagyon kedves volt tőle, és amolyan igazi kapcsolatot is teremtett általa. Szóval a lényeg annyi, hogy te örülsz nekem, én is örülök, hogy ott lehetek, de ettől még neked sem jár, jár, jár minden."

(forrás: Shock Magazin)

Erre az interjúra felháborodott kommentek érkeztek és a fórumokon arrogáns ribancnak nevezték Floort, aki később egy újabb interjúban igyekezte érthetőbbé tenni a dolgokat:

"Rémálmok és aggodalmas gondolatok után úgy döntöttem, ebben a levélben reagálok azokra a negatív üzenetekre, amelyek az interneten keringenek rólam", tette közzé Floor. „Olyan üzenetek ezek, amik nagyon fájnak nekem, mert vagy nem igazak, vagy valaki olyantól származnak, aki más elvárásokat támasztott velem szemben. Szükségét érzem a magyarázatnak, hogy ezáltal remélhetőleg gátat vessek a negatív reakcióknak. Szerény ember vagyok, elégedett azzal, amit csinálok, és hálás a támogatásért. Ha lehetőségem nyílik találkozni a rajongókkal, akik támogatnak, mindig megpróbálok élni ezzel, de néha nincs rá mód. Nem azért, mert nem akarom, hanem mert az energiám hiányzik hozzá. Ebben semmi személyes nincs. Emellett muszáj kiemelnem: elsősorban azért turnézom, hogy jó koncerteket adjak. Az, hogy találkozom a rajongókkal meg fotózkodom velük, egy extra, amit szívesen felajánlok, amennyiben az idő és az erőm engedi. De nem olyasmi, amit egy rajongó előre elvárhat magának."

Az igazság: Floor -éppúgy, mint a többi metálénekesnő- több órás koncert után lehet fáradt, nem biztos, hogy ereje marad arra, hogy minden egyes rajongóval közös képen vigyorogjon. A sztár is ember, ne feledjük! A Nightwish végigturnézta a 2014-es évet, majd 2015 tavaszán, az Endless Forms Most Beautiful című album megjelenését követően ismét útra kelt, ez pedig nem kevés stresszel is járhatott. Mi teljesen megértjük a holland énekesnőt, korrektül és egyenesen fogalmazta meg mondandóját. Jelenleg a Nightwish az éves szabadságát tölti, Floor pedig első gyermekét hordja szíve alatt - a bébi apukája a svéd Sabaton dobosa, Hannes Van Dahl, a gyermek pedig 2017 elején fog megszületni.

ALISSA WHITE-GLUZ

17e586f769297aa392579bd0aa49bb65.jpg

Nem sok közös fotó látható Alissáról rajongói társaságában, egy fórumon pedig egy rajongó kiakadt az Arch Enemy énekesnőjén: "Mi is ott szálltunk meg a Sziget alatt, ahol ők a bandával. Nem miattuk mentünk kommandózni. Teljesen véletlenül ismertem fel. A Wellness részlegen leszólítottam a női öltözőben, és közölte velem,hogy nem ő az Arch Enemy énekese. Egy imserősöm azt mesélte, akartak vele közös képet egy koncert után és a csaj simán közölte,hogy: nem. És továbbállt."

Az igazság: Alissa szociális fóbiában szenved, ő maga mondta el több interjúban még az év elején. Ez egy szorongásos kórkép, hasonlóan a pánikbetegséghez, a klausztro- vagy az agorafóbiához. A szociális fóbiás ember fél embertársaitól, és bár pszichoterápiával, gyógyszerekkel karban tarthatóak a tünetek, de a végleges gyógyulás akár évekbe telhet. Már az sem kis teljesítmény, hogy ezzel a betegséggel színpadra mer állni több ezer ember előtt. Ezért mindenképpen tiszteletet érdemel. Alissa azt is elárulta, hogy nem érdekli, ha betegsége miatt savazzák.




A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr8411922759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása