Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Aleah Stanbridge-re emlékeznek zenésztársai

A lemez több, mint egy évig készült, a tragikusan fiatalon eltávozott Aleah-nak állít emléket.

2016. október 22. - Jurancsik Eszter

Az örebro-i illetőségű csapat, a Trees Of Eternity énekesnőjeként ismertté vált Aleah Liane Stanbridge emléke előtt tiszteleg özvegye, Juha Raivio és a csapat többi tagja. Az énekesnő, Aleah Liane Stanbridge -aki ugyan Dél-Afrikában született, de az ezredforduló után Svédországba költözött- alig 39 évesen, rákban hunyt el április 18.-án. 

aleah-stanbridge.jpg

A Trees Of Eternity tagjai: Fredrik Norrman és Mattias Norrman (a Katatonia egykori tagjai), Kai Hahto (aki jelenleg a Nightwishban dobol), Juha Raivio és Tobias Sidegård egyúttal azt is bejelentették, hogy nem kívánják folytatni a zenélést. 

2014-2015 folyamán került rögzítésre első albumuk, amely azonban eddig nem került boltokba. A lemezt azonban most megjelentetik, ezzel tisztelegve egykori énekesnőjük előtt. A korong a Hour Of The Nightingale címet kapta, íme a tracklist:

01. My Requiem
02. Eye Of Night
03. Condemned To Silence (feat. Mick Moss / Antimatter)
04. A Million Tears
05. Hour Of The Nightingale
06. The Passage
07. Broken Mirror
08. Black Ocean
09. Sinking Ships
10. Gallows Bird (feat. Nick Holmes / Paradise Lost)

Juha, Aleah özvegye a következőket nyilatkozta:

"Aleah nemcsak a feleségem és a zenésztársam volt, hanem a legjobb barátom és a múzsám is. Soha többé nem lesz még egy ilyen tökéletes dalszerző, mint amilyen Ő volt... és sajnos eljött az idő, hogy a zenekar nem működhet többé. Aleah halála után összetörtem..."

jybyu4x.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr4811830867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása