Linkin Park: Emily Armstrong nem akar Chester-klón lenni

2024. szeptember 07. 08:51 - Jurancsik Eszter

458512640_1082705220081140_6392139037842092259_n.jpg

Tegnap hatalmas meglepetésként érte a zenei világot a hír, hogy Chester Bennington tragikus halála után hét évvel visszatér a Linkin Park, ráadásul egy női frontemberrel. A rockszcénában jól ismert, 38 éves Emily Armstrong, aki a Dead Sara zenekarban kezdte karrierjét 2005-ben, most a legendás csapat élére áll. A titokra egy különleges, rajongóknak szánt eseményen derült fény, amely végül egy meglepetéskoncertbe csapott át. A zenekar ezen alkalomból bejelentette vadonatúj albumát is, amely "From Zero" címmel november 15-én jelenik meg.

Mike Shinoda, a banda gitárosa tegnap interjút adott a KROQ metalmagazinnak, ahol fellebbentette a fátylat Emily csatlakozásának részleteiről. A beszélgetés során a zenész egy kulcsfontosságú dolgot kihangsúlyozott: az új frontember nem Chester klónjaként kíván színpadra állni.

"Soha nem volt olyan pillanat, amikor azt mondtuk volna: 'Hé, hozzuk újra össze a bandát!' vagy 'Kezdjünk el énekeseket meghallgatni!' Persze, kaptunk ötleteket kívülről. Az egyik legbizarrabb javaslat egy 'American Idol' vagy 'The Voice' stílusú verseny volt, ahol a győztes lehetett volna az új frontember. Ez tökéletes ellentéte annak, amit mi képviselünk. A Linkin Park mindig is a természetes kémián és a valódi kapcsolatokon alapult."

- indította vallomását, majd így tárta fel a részleteket:

"Pár éve Dave, Joe és én elkezdtünk sűrűbben összejárni. Nem volt semmilyen konkrét terv, csak annyi: 'Mi lenne, ha zenélgetnénk egy kicsit? Nem kell, hogy Linkin Park legyen, csak érezzük jól magunkat.' Így kezdődött. De ez az egész nem a zenekar újraindításáról szólt. Inkább arról, hogy újra együtt legyünk, alkossunk. A közös időtöltésből dalok születtek, a dalokból pedig az az ötlet: 'Hé, mi lenne, ha behívnánk másokat is zenélni?' Aztán egyszer csak ott volt Emily."

0907ealp.jpg

"És amit vele csináltunk... az valami egészen különleges volt. Nem tudom megmagyarázni, miért, egyszerűen éreztük. Ott motoszkált bennünk: ha rendszeresen együtt dolgoznánk, valami igazán nagyszerű sülhetne ki belőle. Colin, az új dobosunk, szintén kulcsfigura, évekkel ezelőtt találkoztunk - ő író és producer is. Ahogy mindannyian, Brad, Joe, Dave és a többiek elkezdtünk együtt dolgozni, szépen lassan minden a helyére került, és a kémia is kialakult köztünk."

Emily vállára hatalmas felelősség nehezedett azzal, hogy olyan ikonikus frontember helyére lépett, mint Chester Bennington. Amikor erről kérdezték, Mike így reagált:

"A Linkin Park hangzása évtizedekig összeforrt Chester hangjával. Érthető, ha sokaknak furcsa egy új hang ebben a szerepben. De hallgatva a még ki nem adott anyagot... ember, imádom! Emily hangja egyszerűen hihetetlen! Akiknek erős kötődésük van Chesterhez, azoknak tudniuk kell: Chester egyedi személyiség és hang volt. És Emily is az. Ő nem akar Chester lenni - ő Emily akar lenni. Megvan a saját stílusa és egyénisége, mégis nagyon Linkin Park!"

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr4518486403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása