Dallamokba rejtett segélykiáltás: Synlakross - Mental Breakdown

2024. augusztus 10. 14:20 - Jurancsik Eszter

img_8230_jpg-ezgif_com-webp-to-jpg-converter.jpg

Fontos témát feszeget új dalában a spanyol Synlakross. A melodic death metal műfajában alkotó zenekar Mental Breakdown című szerzeménye merészen nyúl egy olyan témához, amely sajnos még mindig tabunak számít: a mentális zavarokhoz.

A Patricia Pons énekesnő vezette formáció eképpen mesélt a szerzeményről: 

"Ez a dal a mentális összeomlás tapasztalatát mutatja be, azt a kritikus pillanatot, amikor a szorongás tetőzik és az ember összeroppan. A társadalmi nyomás és a depresszió, mely ehhez a lelki válsághoz vezet, olyan univerzális élmény, amellyel sokan azonosulhatnak. A mentális egészség területén még rengeteg a tennivaló. Ez egy olyan fontos társadalmi kérdés, amelyről gyakrabban és nyíltabban kellene beszélnünk."

A Valenciából származó banda 2008-as megalakulása óta négy stúdióalbumot jelentetett meg: 2013-ban debütált a "Melodichrome", melyet 2016-ban követett a "Death Bullets for a Forajido". Harmadik nagylemezük, a "Malice Murder" 2018-ban látott napvilágot, majd 2021-ben érkezett a "0k4m1" című negyedik korong. A csapat 2022-ben egy középlemezzel is jelentkezett "Ideas Are Bulletproof" címmel, jelenleg ötödik stúdióalbumuk munkálatai zajlanak, mely a "Mental Parasites" címet fogja viselni, és a tervek szerint októberben kerül boltokba.

A zenekar felállása:

Patricia Pons - ének

Aarón Hidalgo - gitár

Ivan Muñoz - gitár

Pablo Fuentes - basszusgitár

Dan Shurak - dob

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr6918463951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása